100 po 10

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Re: SL tactic

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

FXWydafca pisze: To paranoja. Wszyscy jej doświadczamy:) Nie leczona zeruje konto:)
Ta paranoja jest zwiazana z moimi pierwszymi przezyciami na FX jak zaczynalem u pewnego brokera gdzie potrafili perfidnie sciagac SL poprzez wydluzanie o kilka/nascie pips swieczki, w czasie gdy rynek byl malo plynny. Ale to byl MM broker i rok pozniej fajne kary wyplacal :)

Co do ruchu, jak zobaczylem w autobusie obsuwe mialem nadzieje ze zdaze wydluzyc TP o kolejne 20pips, niestety nie zdazylem, ale +20 na dzisiaj.

Troche porazka z tym bo pozwolilem na zejscie na -40.

W ciagu dnia poszukam jeszcze jakiegos wejscia na 10-15pips i w tym tygodniu koncze poczynania.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

MajorGC mysle ze troche krytyki nie zaszkodzi , wczorajszy trejd to moim skromnym zdaniem hazard , nie dosc ze bez SL to do tego przed noca , wejscie moim zdaniem z kosmosu wziete :o . Moja rada to graj to co widzisz a nie to co sie stanie a juz tym bardziej jutro ...
Eh przeciez to co wczoraj zrobiles moglo sie skonczyc MC !!!!
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

rabit w pelni sie z Toba zgadzam i idac spac bylem tego w pelni swiadomy.

Dodam tylko ze nie do konca z nikad to wejscie bylo. Pamietajmy ze czesto wsparcie staje sie oporem stad moje wejscie na tym poziomie.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

MajorGC ja po prostu nie wyobrazam sobie otwozyc pozycje bez SL i pojsc spac .....

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

MajorGC pisze: Pamietajmy ze czesto wsparcie staje sie oporem stad moje wejscie na tym poziomie.
A skad kierunek ????

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

rabit na dwoch wyzszych interwalach mialem odbicie od sredniej. Nie zawsze sie to sprawdza, ale daje pewien poglad. Przeoczylem jednak fakt ze powyzej byl poziom 61.8 fibo do ktorego cena czesto wraca i wtedy nastepuje odwrot, a to tam powinienem umiescic S czyli z samego rana.
Oprocz tego 1.3220 byl oporem, ale widocznie za slabym zeby wytrzymac.

Awatar użytkownika
greg811
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: greg811 »

MajorGC nie tylko Ty tam Ske zapodales ja tez :P
a nawiazujac do jounral'a to zmien na 100 razy conajmniej 10 pips :mrgreen:

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Na wejsciu do domu szybkie 10 pips. Tyle mi trzeba bylo zeby zamknac ten tydzien na 10/100 dodatnich wejsc. Jutro postaram sie nie tradowac. Ale poobserwuje co sie dzieje na rynku.

Dlaczego tak?
Wejscie z poziomu M5, swieczka ponizej MA i znalezlismy sie pod pivotem. Dwa sygnaly, ktore utwierdzily mnie do zajecia tej pozycji. Najlepsze ze DD byl zerowy, a TS 1,5 pipsa w tym momencie pozwolil wyciagnac sie tak nisko.
Takich tradow zyczylbym sobie wiecej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Wrocilem z urlopu. Wypoczalem, chociaz jak na zlosc w hotelu zbyt duzo programow typu bloomberg, cnn itp, wieczorami nie obylo sie bez przegladniecia ich :P

Z nowymi silami i nowym rokiem podatkowym czas zebrac sie w garsc i wyruszyc na lowy pipsow :)

Jak sie ogarne w pracy to przygotuje plan na kolejne dni plus mala renowacja zasad jakie tu wprowadzilem wlaczajac w to uzasadnienia wejsc w pozycje.

Pozdrawiam i do odswiezenia.

P.S. Dla odswiezenia oka, zalaczam widoczek jaki koil moje oko przez pare dni.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Pochwalisz się gdzie to ? :wink:

ODPOWIEDZ