Dziennik wnuka Elliotta

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

Z powodu otwartego longa nie miałem od tygodnia okazji do wpisu, więc wrzucę chociaż coś do działu z życzeniami :wink:
Tak w ramach odświeżenia dziennika.
Stop na longu od kilku dni przestawiony na +1%, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Super; już mi brakowało Twoich wpisów ;-) Wykres fajny, ale jakbyś jeszcze napisał, co będzie się działo z prawej strony, ubi leones... :think:

U mnie cena odbiła się od SMA365

A kolorowe linie, to poziomy, które kiedyś coś znaczyły, S/R, czyli miejsca załamania fal ;-) Ładnie wygląda ten, który pokrywa się z fibo 38,20% - zadziałał trzy razy jako opór, a następnie raz jako wsparcie. Zadziałałby i trzeci, ale weszła SMA 365 i odbiło wcześniej. Takie tam gusła ;-)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 mar 2012, 22:20 przez Wirus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Wirus pisze:Super; już mi brakowało Twoich wpisów ;-) Wykres fajny, ale jakbyś jeszcze napisał, co będzie się działo z prawej strony, ubi leones... :think:
Odpowiedź na twoje pytanie znajduje się w twojej stopce :lol:
Ja oczywiście liczę na dalsze wzrosty, ale tak jak wcześniej pisałem to tylko moje życzenie :wink:

Oczywiście przy okazji moich oznaczeń powinienem oznaczyć "I lub A" oraz "II lub B", alternatywa w tej sytuacji jest oczywista. Ale może być to również szczyt i może po piątce w dół (u mnie oznaczonej jako C) nastąpić korekta i kolejna piątka w dół, czyli "I lub A", "II lub B" i "III lub C".
Nie wrzucam wykresu, bo mam nadzieję sam opis wystarczy :D
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Alternatywa jest chyba taka, że na szczycie piątku jest koniec flata i kolejna piątka w dół jak ta na początku marca.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

jasonbourne pisze:Alternatywa jest chyba taka, że na szczycie piątku jest koniec flata i kolejna piątka w dół jak ta na początku marca.
Zgadzam się w 100%, ale nawet nie chcę o niej myśleć :?
Brett Steenbarger

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

No nie zupełnie. Jeżeli już musiała by to być fala płaska, to rozszerzona a one nie kończą się poniżej fali A. Fala pędząca też nie bo one nie robią aż tak dużych AB, a C jest wtedy malutka. Jeżeli jest to tylko korekta to według teorii powinna mieć jeszcze ciąg dalszy w górę. To niestety tylko teoria. :) Tu aż się prosi po fali zigzaga od maja zeszłego roku gdzie fale są sobie równe o druga nogę wzrostu z tego roku. Może to być jednak podwójny zigzag, ale tę koncepcję uważam za ostatnią na mojej liście.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2012, 22:01 przez pmleczko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Jak wiecie, jestem na bakier z falami, ale chciałem napisać, że na D1 może realizować się RGR, zatem dłuższy wzrost może być dyskusyjny ;-)

Obrazek

Awatar użytkownika
pmleczko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pmleczko »

Wszystko jest dyskusyjne, RGR w tym wypadku też bo do jego realizacji daleka droga jeszcze :) Ja chciałem tylko sprostować te płaskie fale. Są osoby, które starają uczyć się z dzienników, więc nie można pozostawiać niejasności.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

pmleczko pisze:Tu aż się prosi po fali zigzaga
Ja raczej myślę o impulsie, ale to daleka droga.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

WEJŚCIE NR 6

EURUSD
Short 1,3196
SL 1,3211
TP 1,2926

Zamknięcie 1,3211

MARZEC:
Zysk -3%
DD -3%

BILANS od 16.01.2012:
14,0%
DD -7,0%

Poprzedni long wciąż otwarty, choć już niewiele brakowało do TP.
EDIT:
Może dzięki szybkiemu wystopowaniu w shorcie będzie nadzieja dla longa :wink:
Brett Steenbarger

ODPOWIEDZ