Na pewno jest to wina ustawień ZigZaga. Nie spotkalem sią, aby ktoś ustawiał na 1.1.1.Fx.Player pisze:Podczas pisania EA natrafiłem na problem ze wskaźnikiem Zigzag, który nie zawsze prawidłowo wskazuje szczyty/dołki. Parametry wskaźnika ustawiłem na 1,1,1 (chociaż tak do końca nie wiem co one oznaczają, nie znalazłem nigdzie opisu tych parametrów) , bo zależy mi aby wskaźnik był jak "najczulszy" i wychwytywał szczyty/dołki występujące bardzo blisko siebie (np. dołek w odległości jednej świecy od szczytu). Załączam wykres z zaznaczonym przedziałem czasowym, w którym wskaźnik nieprawidłowo pokazuje ekstrema. Coś źle ustawiłem, można to poprawić? Czy jest to po prostu powszechnie znana wada tego wskaźnika i jeżeli chciałbym mieć bardziej precyzyjne narzędzie to muszę je sam napisać ?
A dołek jedną swiecę od szczytu to żaden dołek

Zależy jak definijesz słowo dołek, bo dla mnie to musi być on widoczny gołym okiem, muszą się świece ułożyć w pewien ksztalt.
A Ty wpisałeś ZigZagowi wartości 1.1.1 i chcesz, aby wykryl dołek po jednej świecy.
Może lepiej w takim przypadku posługiwać się wartościami High[], Low[] świecy.