GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

malo sie dzis dzialo w sumie na rynku ale long na GBP/JPY calkiem pokazny...choc troche spozniony i moglem tez wczesniej wyjsc ale nie jest wcale zle zreszta sami popatrzcie.... :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fx123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fx123 »

Witam,

napisałem mały WSKAŹNIK który pozwala trochę oszczędzić oczy ;) W lewym górnym rogu pokazuje czy poszczególne warunki są na LONG, SHORT czy FLAT.
Napiszcie czy warunki które wybrałem są ok....dodając kolejne warunki i je uściślając może udałoby się napisać EA ;)

LEGENDA:
GMMA:
-LONG - szybkie GMMA są powyżej wolnych GMMA
-SHORT - szybkie GMMA są poniżej wolnych GMMA
-FLAT - szybkie i wolne GMMA się przecinają

WMA:
-LONG - WMA nachylone do góry
-SHORT - WMA nachylone w dół
-FLAT - WMA płaskie

MACD:
-LONG - linia niebieska nad czerwona i powyżej 0
-SHORT - linia czerwona nad niebieska i poniżej 0
-FLAT - każdy inny przypadek

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Niezłe, warunki ok, ale można by trochę and tym popracować. Można by też dodać wskaźnik, który b pokazywał jak to jest z GMMA na różnych interwałach tak jak Signal Bars :) Podsunąłeś mi dobry pomysł :)
Trade what you see, NOT what you hear or think

basell
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: basell »

ja bym dodał jeszcze kilka warunków dotyczących poszczególnych wma. Chodzi o to aby się rozchhodziły a więc:
WMA1>WMA2>WMA3>WMA4...... dla shorta gdzie WMA1 to najwolniejsza średnia

Awatar użytkownika
fx123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nievinny pisze:można by trochę and tym popracować.

no właśnie czekam na komentarze żeby to ulepszyć ;)
Nievinny pisze:Można by też dodać wskaźnik, który b pokazywał jak to jest z GMMA na różnych interwałach tak jak Signal Bars :)

Nie wiem co to te Signal Bars...jakbys dal chociaz jakiegos screenshota to byloby super.. to może takie coś jak equalizer ? ;P
Nievinny pisze:Podsunąłeś mi dobry pomysł :)

prosze bardzo ;)
basell pisze:Chodzi o to aby się rozchhodziły a więc:
Rozchodziły się tzn po prostu nie krzyżowały, czy żeby był między każdą określony odstęp?

zapomniałem dodać że ten warunek WMA to nachylenie WMA100...

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

basell pisze:ja bym dodał jeszcze kilka warunków dotyczących poszczególnych wma. Chodzi o to aby się rozchhodziły a więc:
fx123 pisze:Rozchodziły się tzn po prostu nie krzyżowały, czy żeby był między każdą określony odstęp?
okreslony odstep ...ale uwazam ze step=1 (odstep) jest za maly moim zdaniem przynajmniej step=2 lub step=3 przy szybkich WMA i przynajmniej step=5 przy wolnych WMA jest bardziej czytelne ale to jest moje subiektywne zdanie...WMA3>WMA6>WMA9>WMA12 dla szybkich....WMA>30>WMA35>WMA>40 dla wolnych

basell
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: basell »

tzn. żeby był odstęp np. 0,5 pip i były w odpowiedniej kolejności pierwsza nad/pod drugą, druga nad/pod trzecią itd.
Można jeszcze dodać warunek większego odstępu pomiędzy średnimi wolnymi i szybkimi ale to już w sumie zależy od stylu gry i właściwie to dobrze by było jakby można te ustawienia zmieniać pod siebia. I dodać możliwość zmiany ustawień dla różnych tf tak aby można było użyć różnych średnich .
Np. najpierw ustawienia dla 1m potem dla 5m i dla 15m ....
A wszystko wyświetlałoby się w jednym miejscu :lol:

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

Witam Czyli teraz jesli jest long na wszystkich parametrach to dajemy długą pozycję tak?

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Bylbym wdzieczny, jakby ktos mi wytknal wszystkie bledy, czy mozna bylo przewidziec ze te 3 pozycje nie wejda?
1)Long na USD/JPY (111,70)
2)Short na GBP/USD (2,0437)
3)Long na USD/CAD (1,0091)

Na rysunkach sa momenty wejscia

Awatar użytkownika
fx123
Stały bywalec
Stały bywalec

jaguarII pisze: step=1
oczywiście jednostką jest 1 pips, tak?
basell pisze: dobrze by było jakby można te ustawienia zmieniać pod siebia. I dodać możliwość zmiany ustawień dla różnych tf tak aby można było użyć różnych średnich .
Np. najpierw ustawienia dla 1m potem dla 5m i dla 15m ....
A wszystko wyświetlałoby się w jednym miejscu :lol:
Możliwość modyfikacji parametrow z zewnatrz to nie problem... ;) narazie trzeba dodac nowe warunki.
luka...18 pisze:Czyli teraz jesli jest long na wszystkich parametrach to dajemy długą pozycję tak?
Nie. Na tym etapie to jeszcze tylko wskaźniki których rola skupia się na pomocy w analizie a nie jej zastąpieniu. Są inne ważne warunki które muszą być spełnione żeby otworzyć pozycję.

ODPOWIEDZ