GMMA in Color
Witam,
napisałem mały WSKAŹNIK który pozwala trochę oszczędzić oczy
W lewym górnym rogu pokazuje czy poszczególne warunki są na LONG, SHORT czy FLAT.
Napiszcie czy warunki które wybrałem są ok....dodając kolejne warunki i je uściślając może udałoby się napisać EA
LEGENDA:
GMMA:
-LONG - szybkie GMMA są powyżej wolnych GMMA
-SHORT - szybkie GMMA są poniżej wolnych GMMA
-FLAT - szybkie i wolne GMMA się przecinają
WMA:
-LONG - WMA nachylone do góry
-SHORT - WMA nachylone w dół
-FLAT - WMA płaskie
MACD:
-LONG - linia niebieska nad czerwona i powyżej 0
-SHORT - linia czerwona nad niebieska i poniżej 0
-FLAT - każdy inny przypadek
napisałem mały WSKAŹNIK który pozwala trochę oszczędzić oczy

Napiszcie czy warunki które wybrałem są ok....dodając kolejne warunki i je uściślając może udałoby się napisać EA

LEGENDA:
GMMA:
-LONG - szybkie GMMA są powyżej wolnych GMMA
-SHORT - szybkie GMMA są poniżej wolnych GMMA
-FLAT - szybkie i wolne GMMA się przecinają
WMA:
-LONG - WMA nachylone do góry
-SHORT - WMA nachylone w dół
-FLAT - WMA płaskie
MACD:
-LONG - linia niebieska nad czerwona i powyżej 0
-SHORT - linia czerwona nad niebieska i poniżej 0
-FLAT - każdy inny przypadek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nievinny pisze:można by trochę and tym popracować.
no właśnie czekam na komentarze żeby to ulepszyć

Nievinny pisze:Można by też dodać wskaźnik, który b pokazywał jak to jest z GMMA na różnych interwałach tak jak Signal Bars![]()
Nie wiem co to te Signal Bars...jakbys dal chociaz jakiegos screenshota to byloby super.. to może takie coś jak equalizer ? ;P
Nievinny pisze:Podsunąłeś mi dobry pomysł
prosze bardzo

Rozchodziły się tzn po prostu nie krzyżowały, czy żeby był między każdą określony odstęp?basell pisze:Chodzi o to aby się rozchhodziły a więc:
WMA1>WMA2>WMA3>WMA4...... dla shorta gdzie WMA1 to najwolniejsza średnia
zapomniałem dodać że ten warunek WMA to nachylenie WMA100...
basell pisze:ja bym dodał jeszcze kilka warunków dotyczących poszczególnych wma. Chodzi o to aby się rozchhodziły a więc:
WMA1>WMA2>WMA3>WMA4...... dla shorta gdzie WMA1 to najwolniejsza średnia
okreslony odstep ...ale uwazam ze step=1 (odstep) jest za maly moim zdaniem przynajmniej step=2 lub step=3 przy szybkich WMA i przynajmniej step=5 przy wolnych WMA jest bardziej czytelne ale to jest moje subiektywne zdanie...WMA3>WMA6>WMA9>WMA12 dla szybkich....WMA>30>WMA35>WMA>40 dla wolnychfx123 pisze:Rozchodziły się tzn po prostu nie krzyżowały, czy żeby był między każdą określony odstęp?
tzn. żeby był odstęp np. 0,5 pip i były w odpowiedniej kolejności pierwsza nad/pod drugą, druga nad/pod trzecią itd.
Można jeszcze dodać warunek większego odstępu pomiędzy średnimi wolnymi i szybkimi ale to już w sumie zależy od stylu gry i właściwie to dobrze by było jakby można te ustawienia zmieniać pod siebia. I dodać możliwość zmiany ustawień dla różnych tf tak aby można było użyć różnych średnich .
Np. najpierw ustawienia dla 1m potem dla 5m i dla 15m ....
A wszystko wyświetlałoby się w jednym miejscu
Można jeszcze dodać warunek większego odstępu pomiędzy średnimi wolnymi i szybkimi ale to już w sumie zależy od stylu gry i właściwie to dobrze by było jakby można te ustawienia zmieniać pod siebia. I dodać możliwość zmiany ustawień dla różnych tf tak aby można było użyć różnych średnich .

oczywiście jednostką jest 1 pips, tak?jaguarII pisze: step=1
Możliwość modyfikacji parametrow z zewnatrz to nie problem...basell pisze: dobrze by było jakby można te ustawienia zmieniać pod siebia. I dodać możliwość zmiany ustawień dla różnych tf tak aby można było użyć różnych średnich .

Nie. Na tym etapie to jeszcze tylko wskaźniki których rola skupia się na pomocy w analizie a nie jej zastąpieniu. Są inne ważne warunki które muszą być spełnione żeby otworzyć pozycję.luka...18 pisze:Czyli teraz jesli jest long na wszystkich parametrach to dajemy długą pozycję tak?