AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

stanley
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stanley »

Aekold pisze:
Alior ma teraz 0.005 % wartości transakcji do grudnia ( potem 0.0075%)
Dunkascopy 3.36USD za lot czyli 100 000 (czyli 0.0000336% ? na transakcje licząc jak w Aliorze )
Do tego bardzo ważna jest znajomość matematyki na poziomie gimnazjum plus odpowiednie posługiwanie się googlem lub czytanie ze zrozumieniem.
Twoje informacje i wyliczenia są błędne niestety.
to pokaż gdzie mam błąd a nie troluj i nabijaj sobie posty... bo swoją błyskotliwą wypowiedzią nic nie wnosisz do tematu geniuszu.
jak bym był nieomylny i genialny tak jak ty to nie tracił bym czasu na pisanie tego postu .

blochu - język akurat to nie problem w moim przypadku po angielsku powinienem się dogadać bez problemu :) a z pit-em trafna uwaga, choć widziałem program do automatycznego rozliczania zysków/strat na podstawie wyciągu z rachunku tak że podejrzewam ze powinno to zdać egzamin :)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

blochu pisze:Ale jesli nie znasz jezyka jest to moim zdaniemn spory minus , szczegolnie jesli dojdzie do jakis nieprzyjemnych zdazen.
Zgadza się ,z doświadczenia wiem że w takich sytuacjach jest masakra..
Plusem istotnym jest to że Duka ma w Polsce IB w postaci raposo i forex club.
Rozumiem Ciebie że oczekujesz aby to proponowały Polskie banki,to jest naturalne i oczywiste.
Tak będzie w przyszłości na 100%.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

to pokaż gdzie mam błąd a nie troluj i nabijaj sobie posty... bo swoją błyskotliwą wypowiedzią nic nie wnosisz do tematu geniuszu.
jak bym był nieomylny i genialny tak jak ty to nie tracił bym czasu na pisanie tego postu .
Zamiast tracić czas na wymyślenie dla mnie ciętej riposty byś przysiadł i policzył to poprawnie :D

Alior bank do końca roku ma stawkę promocyjna w wysokości 0,0055% od wartości transakcji, innymi słowy jest to : 0,000055 cześć transakcji.

Dukas europe, po warunkiem że konto się zakłada przez forexclub oferuje prowizje w wysokosci 3,36 USD na kazdy jeden lot (100k USD), wiec jest to 0,0000336 cześć transakcji lub inaczej : 0,00336% transakcji.

Tak więc dukas na dzień dobry ma prowizje lepsza o 0,00214%.

Ile to jest w pipsach tak naprawdę? Dla pary np. euro/usd przy kursie 1,3180:
ALIOR: 0,724 pipsa, wiec za otwarcie i zamkniecie pozycji koszt całkowity to: 1,448 pipsa
DUKAS: 0,442 pipsa wiec za otwarcie i zamkniecie pozycji koszt całkowity to: 0,885 pipsa

Minak
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Minak »

Aekold pisze:Dukas europe, po warunkiem że konto się zakłada przez forexclub oferuje prowizje w wysokosci 3,36 USD na kazdy jeden lot (100k USD), wiec jest to 0,0000336 cześć transakcji lub inaczej : 0,00336% transakcji
Wystarczy wpisać http://www.dukascopy.com i troszkę poczytać żeby się dowiedzieć, że prowizje zależą od inwestowanej kwoty i obrotu a nie od tego co sugerujesz bezczelnie w prymitywnej reklamie.

Awatar użytkownika
Yawlarutan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yawlarutan »

Minak pisze:Wystarczy wpisać http://www.dukascopy.com i troszkę poczytać żeby się dowiedzieć, że prowizje zależą od inwestowanej kwoty i obrotu a nie od tego co sugerujesz bezczelnie w prymitywnej reklamie.
Wystarczy policzyć, a okaże się, że ze zniżką z forexclub (30% prowizji) 3,36 USD to NAJWYŻSZA możliwa prowizja na walutach w dukasie. (4,48/100)*70 = 3,36.
Nie wiem, gdzie dostrzegasz "prymitywną reklamę" - skoro taka jest najwyższa prowizja w Dukas, to tym bardziej świadczy to na korzyść brokera, jeśli rozpatrujemy koszta.
Keep it simple, stupid.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Yawlarutan pisze:
Minak pisze:Wystarczy wpisać http://www.dukascopy.com i troszkę poczytać żeby się dowiedzieć, że prowizje zależą od inwestowanej kwoty i obrotu a nie od tego co sugerujesz bezczelnie w prymitywnej reklamie.
Wystarczy policzyć, a okaże się, że ze zniżką z forexclub (30% prowizji) 3,36 USD to NAJWYŻSZA możliwa prowizja na walutach w dukasie. (4,48/100)*70 = 3,36.
Nie wiem, gdzie dostrzegasz "prymitywną reklamę" - skoro taka jest najwyższa prowizja w Dukas, to tym bardziej świadczy to na korzyść brokera, jeśli rozpatrujemy koszta.
Alior ma znacznie lepszy spread od Dukasa, także kosztowo wychodzi podobnie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

Yawlarutan pisze:
No dokładnie, wiadomo najpierw rozpatruje się najwyższą prowizje która można w dukasie jeszcze zbić.
Minak tą bezczelna reklamą mnie nieźle ubawiłeś - ps. nie mam nic wspólnego z dukasem i forexclubem :P

Faktycznie alior ma lepszy spread, ale nie wiem jak wygląda sprawa poślizgów na chwilę obecną u obydwu. Jak testowałem oferte aliora w wakacje to przy lekko bujającym się rynku pozycje lubiły mieć poślizg. Najwięcej chyba 5 pipsów zaliczyłem (a nie było to na danych oczywiście)

szpakv
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: szpakv »

szpakv pisze:Witam,
chciałbym Was zapytać czy również nie możecie modyfikować linii poziomów Fibo na "Fibonacci Expansion"? W ustawieniach można zmienić wartości, natomiast na wykresie nowe poziomy się nie pojawiają.
Ponawiam pytanie. Na infolinii jak zwykle nic nie wiedzą, a mierzenie linijką i liczenie na kalkulatorze już mnie, delikatnie mówiąc, denerwuje. ;)

Pozdrawiam.

blochu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: blochu »

jest tak jak mowisz niestety....

Dodano po 59 sekundach:

i na demo i na real

koniaczek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koniaczek »

Witam,

moze gdzies to jest, pewnie jest... ale zapytam,

Jak Alior zamyka transakce na MC?

Czy od razu po dotknieciu MC czy tak jak wiekszość MM 50% kapitalu zabezpieczajacego?

Dziekuje z góry i pozdrawiam

ODPOWIEDZ