Rynek nic nie musi. Wszystkie kreski jakie rysujemy na wykresie obojętnie czy to SR, LT, czy jeszcze coś innego istnieją tylko na ekranach naszych komputerów. Mają za zadanie pomóc nam rozeznać się w sytuacji i określić prawdopodobne punkty zwrotne, ale mają znaczenie tylko dla nas i żadnego wpływu na rynek. Rynek nie zatrzymuje się w danym punkcie bo jest tam narysowana kreska, rynek zatrzymuje się bo w danym punkcie zostały złożone duże zlecenia kupna/sprzedaży.Midas pisze: Jest ktoś w stanie wytłumaczyć z jakiego powodu tak się stało czy po prostu "rynek tak ma" od czasu do czasu, że nie wszystko musi działać?
Złoty graal
Midas pisze:Long edek +10.5 pipsa z SL'em 2.9 pipsa więc mimo, że dużego zysku nie ma to RR zadowalający. Mogłem trzymać trochę dłużej ale lepsze 10 pips niż znów BE.
Czas na 15 minut przerwy i śniadanie
Pozdrawiam
Szkoda, że nie puściłem tej pozycji i nie zapomniałem o niej na parę godzin

Od poniedziałku kolejna walka z rynkiem i próby dostosowania się do niego.
Pozdrawiam
Witam po weekendzie.
2 pozycje śniadaniowe:
Long ejek na 3 odbicie od mizernej lt z m5 (wbrew zasadom, bo wbrew ogólnemu trendowi) a rezultat zamknąłem, bo nie chciało iść. Liczyłem na jedno mocne wybicie ponad S/r ale nie dało rady więc nie czekałem na SL tylko zdjąłem
na -1.9 więc płaczu nie ma
Druga pozycja to Short na ejku chwilę później. Powód to 4 odbicie od lt, które w ogóle już nie miało siły iść do góry i kolejne odbicie od s/r'a. Cenie udało się przebić tą marną LT ale na nic więcej niż chwilowe +6 pipsów nie było mnie stać a gdy zobaczyłem, że znów cena nie ma siły tym razem spadać to uznałem, że zamknę. Rezultatem tej decyzji znów była mała strata czyli -3 pipsa.
-1.9 , -3 zobaczymy co później. Będę z powrotem około 14-16, bo czas iść do szkoły.
Owocnego dnia życzę wszystkim
2 pozycje śniadaniowe:
Long ejek na 3 odbicie od mizernej lt z m5 (wbrew zasadom, bo wbrew ogólnemu trendowi) a rezultat zamknąłem, bo nie chciało iść. Liczyłem na jedno mocne wybicie ponad S/r ale nie dało rady więc nie czekałem na SL tylko zdjąłem

Druga pozycja to Short na ejku chwilę później. Powód to 4 odbicie od lt, które w ogóle już nie miało siły iść do góry i kolejne odbicie od s/r'a. Cenie udało się przebić tą marną LT ale na nic więcej niż chwilowe +6 pipsów nie było mnie stać a gdy zobaczyłem, że znów cena nie ma siły tym razem spadać to uznałem, że zamknę. Rezultatem tej decyzji znów była mała strata czyli -3 pipsa.
-1.9 , -3 zobaczymy co później. Będę z powrotem około 14-16, bo czas iść do szkoły.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam po krótkiej przerwie
Zaliczyłem pare sl'ów, których nawet nie wrzucałem. (oczywiście 90% przez łamanie zasad i granie pod prąd)
Stan konta spadł do 57$ a obecnie wrócił na 63.5$.
Bardzo zadowolony jestem z tego zagrania.
Cena nie miała siły dojść do mocnego oporu na d1/h4 z 8 marca (wcześniej też się od tego odbijało). Zaintrygowany journalem Czerwinka i wątkiem założonym przez Shadiego jeśli dobrze pamiętam (jak na razie chyba 7 stron przeczytałem)
otworzyłem pozycję SELL z wynikiem +31 pips. Screen pokazuje co i jak.
Zamknąłem pozycję, ponieważ zbliżyła się do jakiejś tam LT na h1 a ja nie mam czasu czekać na odbicie/przebicie, bo nie dość, że 31 pipsów mnie zadowala w 100% to jeszcze za chwilę wychodzę, bo wszyscy znajomi opijają dzień wagarowicza, a ja z racji, że już jestem po browarku to nie tradeuję.(kiedyś próbowałem to wyszła tragedia z tego, jakoś się zbyt rozluźniony czuję po alkoholu, żeby grać)
Ogólnie plan jest taki, że od dzisiaj konto idzie do góry a nie w dół
Pozdrawiam, Midas
Zaliczyłem pare sl'ów, których nawet nie wrzucałem. (oczywiście 90% przez łamanie zasad i granie pod prąd)
Stan konta spadł do 57$ a obecnie wrócił na 63.5$.
Bardzo zadowolony jestem z tego zagrania.
Cena nie miała siły dojść do mocnego oporu na d1/h4 z 8 marca (wcześniej też się od tego odbijało). Zaintrygowany journalem Czerwinka i wątkiem założonym przez Shadiego jeśli dobrze pamiętam (jak na razie chyba 7 stron przeczytałem)
otworzyłem pozycję SELL z wynikiem +31 pips. Screen pokazuje co i jak.
Zamknąłem pozycję, ponieważ zbliżyła się do jakiejś tam LT na h1 a ja nie mam czasu czekać na odbicie/przebicie, bo nie dość, że 31 pipsów mnie zadowala w 100% to jeszcze za chwilę wychodzę, bo wszyscy znajomi opijają dzień wagarowicza, a ja z racji, że już jestem po browarku to nie tradeuję.(kiedyś próbowałem to wyszła tragedia z tego, jakoś się zbyt rozluźniony czuję po alkoholu, żeby grać)
Ogólnie plan jest taki, że od dzisiaj konto idzie do góry a nie w dół

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Midas pisze:Witam po weekendzie.
2 pozycje śniadaniowe:
Gdybym tutaj nie dał dupy i przyjrzał się wyższemu interwałowi to można było wyciągnąć 100 pipsów z tego longa i nie stracić na kolejnych 2 czy 3 shortach (strasznie błędnie puszczonych, złamane zasady)