1.8 - OandaPatyk89 pisze:Ile masz spreadu na Ejku?
Złoty graal
Ta dzisiejsza tendencja spadkowa wynika z sytuacji na wysokich interwałach, kupowałeś dokładnie na oporze. Musisz ogarniać co się dzieje wyższej, nawet jeśli grasz na M5. To tak jakbyś próbował obejrzeć pokój przez dziurkę od klucza, trochę bezsensu jak możesz otworzyć drzwi.Midas pisze:Kolejna strata. Tym razem ejek, -7 pips.
SL był na 109.125

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zmieniam wielkość pozycje z 0.02 lota na 0.01 lota. Poszedłbym na demo, ale dla mnie to strata czasu, więc wolę zmniejszyć pozycję i powoli ćwiczyć niż wracać na demo.
Zmiana spowodowana chyba 10 stratą/BE pod rząd. Konto mi się skurczyło do 60-ciu paru dolarów z 90 (na początku dziennika). Czas zastanowić się chyba głębiej nad sobą i grać ostrożniej, bo dużo wartościowych sygnałów przegapiam lub orientuję się dopiero po fakcie, że nie zaznaczyłem lt/sr ważnego. Dlatego schodzę do 0.01 lota i do powrotu na 90$ nie zwiększam stawki. Sposobu gry nie zmieniam, nadal będą to S/ry i LT ale z dużo większym naciskiem na wyższy interwał, ponieważ zauważyłem dzisiaj, że gówniany setup na m5 z dobrą stroną na h1 jest lepszy niż piękne lt i sr na m5 ale za to w złą stronę w stosunku do wyższego interwału.
Mam wrażenie, że jakbym nie prowadził tego dziennika to już bym się poddał albo wk***ił ostatecznie i stracił jeszcze więcej.
Pozdrawiam.
Zmiana spowodowana chyba 10 stratą/BE pod rząd. Konto mi się skurczyło do 60-ciu paru dolarów z 90 (na początku dziennika). Czas zastanowić się chyba głębiej nad sobą i grać ostrożniej, bo dużo wartościowych sygnałów przegapiam lub orientuję się dopiero po fakcie, że nie zaznaczyłem lt/sr ważnego. Dlatego schodzę do 0.01 lota i do powrotu na 90$ nie zwiększam stawki. Sposobu gry nie zmieniam, nadal będą to S/ry i LT ale z dużo większym naciskiem na wyższy interwał, ponieważ zauważyłem dzisiaj, że gówniany setup na m5 z dobrą stroną na h1 jest lepszy niż piękne lt i sr na m5 ale za to w złą stronę w stosunku do wyższego interwału.
Mam wrażenie, że jakbym nie prowadził tego dziennika to już bym się poddał albo wk***ił ostatecznie i stracił jeszcze więcej.
Pozdrawiam.
Patrzyłem na to miejsce od rana i zapewne gdybym grał ( a nie grałem, bo złapałem doła i nie chciałem dalej tracić) to na pewno bym puścił w tym miejscu pozycje - 3 odbicie od LT na h1 + sr + podwójny szczyt na m5 a jednak poleciało zaledwie paręnaście pipsów. Jest ktoś w stanie wytłumaczyć z jakiego powodu tak się stało czy po prostu "rynek tak ma" od czasu do czasu, że nie wszystko musi działać?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Też obserwowałem, ale chciałem zagrać raczej na przebicie; nie zagrałem, bo czymś się zająłem i paszło... Było bardzo silne parcie na wzrost, RSI miał niezłą erekcję, ale przy zbliżeniu dostawał po łbie; ogólnie zachowanie wykresu sugerowało przebicie za kolejnym razem, gdy wyczerpała się amunicja ;-)
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592