Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Opanowany
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Opanowany »

Witam wszystkich ( szukających wsparcia u doświadczonych ludzi ) ,
W swoim imieniu chciałbym podzielić się odczuciami po szkoleniu u naszego kolegi xxxxxxxxxxx z zakresu Day Trading

Program i sposób przeprowadzenia zajęć w pełni spełnił moje oczekiwania. Bogate doświadczenie xxxxxxxx i profesjonalne podejście do szkoleń dają gwarancję zadowolenia . Same konkrety bez zbędnych ozdobników. I co najważniejsze system i podejście prezentowane na spotkaniu owocuje w późniejszej potyczce z rynkiem.
8)

wymoderowano daromanchester

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Ok, to już przesada panowie.
To miał być temat o tym czy warto iść na szkolenia.
A robicie sobie z niego żarty. Te wpisy pomimo może dobrych chęci wyglądają jak komentarze na scamowych stronach o szkoleniach albo robotach.
Takie wpisy proszę zostawiać na stronie/blogu/temacie szkolącego.
Tutaj rozmawiamy ogólnie o szkoleniach, więc wpis nie powinien być kryptoreklamą a powinien się odnosić do samej idei szkoleń.
Czyli w stylu - wybrałem się ostatnio na szkolenie i uważam że był to bardzo dobry pomysł ponieważ............... i tutaj argumenty, czyli co nam to dało, czego się nauczyliśmy etc.
Następne takie wpisy będę usuwał i odpowiednio nagradzał.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Opanowany
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Opanowany »

daromanchester pisze:Ok, to już przesada panowie.
To miał być temat o tym czy warto iść na szkolenia.
A robicie sobie z niego żarty. Te wpisy pomimo może dobrych chęci wyglądają jak komentarze na scamowych stronach o szkoleniach albo robotach.
Takie wpisy proszę zostawiać na stronie/blogu/temacie szkolącego.
Tutaj rozmawiamy ogólnie o szkoleniach, więc wpis nie powinien być kryptoreklamą a powinien się odnosić do samej idei szkoleń.
Czyli w stylu - wybrałem się ostatnio na szkolenie i uważam że był to bardzo dobry pomysł ponieważ............... i tutaj argumenty, czyli co nam to dało, czego się nauczyliśmy etc.
Następne takie wpisy będę usuwał i odpowiednio nagradzał.

Generalnie wpis nie miał mieć charakteru kryptorekalmy.
A jako osoba początkująca na rynku fx, mogę powiedzieć, iż takie szkolenia dają bardzo dużo. Człowiek nie zmienia co dwa dni strategii i systemu tylko trzyma się jednej drogi i ją praktykuje- co w przyszłość raczej tylko zaowocuje.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Opanowany pisze:A jako osoba początkująca na rynku fx, mogę powiedzieć, iż takie szkolenia dają bardzo dużo.
Nie możesz jako początkujący ocenić tego obiektywnie.
Po paru latach, no może miesiącach to tak.
Opanowany pisze:Człowiek nie zmienia co dwa dni strategii i systemu tylko trzyma się jednej drogi i ją praktykuje
I tutaj leży sedno szkoleń. Działają czasem jak placebo.
Jeśli do tego zobaczysz pokaźny stan konta szkolącego to mamy efekt placebo do sześcianu. :)
No i trzymamy się systemu i nie kombinujemy.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
AMCEE
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: AMCEE »

bardzo ciekawy watek.... moje proste podstawowe wskazowki dla szukajacych szkolen to:

1. zeby ktos was uczyl faktycznie jak handlowac tj wejscie/prowadzenie pozycji/wyjscie SL. czyli zeby szkolacy byl w stanie oczywiscie opowiedziec co sie wydarzy na wykresie a nie "tzw relacja z historii" (to mozecie sobie sami zobaczyc za FREE! ) wiem ze to brzmi jak "oczywista oczywistosc" ale czesto sie o tym zapomina...

2. Sprawdz efektywonosc oferujacego Ci szkolenie np: jego prognozami, ustalcie interwal czasowy, poziom wejscie/wyjscie i SL i tyle! zrobcie to kilka razy i zobaczysz czy dziala - jak dziala to mozesz kupic metode jaka on to robi- warunek ze zapewni cie ze ja przyswoisz i ze komus sie to udalo przed toba;)... ja poobserwowalem i zobaczylem ze daje sprawdzajace sie rekomendacje o wiele czesciej niz kiepskie i to mi wystarczylo zeby zagadac. Rowniez zobaczylem ze jego studenci sa zadowoleni i typuja calkiem niezle tu na forum i tak wygladala cala weryfikacja. Wazne: ustalilem zakres szkolenia z gory i klepnalem warunki przed szkoleniem. Warto pamietac zebys po szkoleniu mogl tez liczyc na pomoc zanim opanujesz w 100% metode i warto to ustalic oczywiscie przed szkoleniem. Przestrzegajac powyzszego jest wieksza szansa ze tez ci sie uda i moze unikniesz wtopy.

O moich 2-ch szkoleniach : nauczylem sie sam skalpowac ponad 4 lata temu: cena jaka zaplacilem za tzw "samonauke" to 2 x wyczyszczony Depo i czaaaas! - dzis uwazam ze lepiej od razu zaplacic za szkolenie (ale madry Polak po.. ;)" Potem juz bylo lepiej i udawalo sie zamknac miesiac po miesiacu na maly plus (srednio 4%profit depo/mies). Jakis rok temu postanowilem sie doszkolic. W poszukiwaniu szkolen w PL znalazlem to forum, zaeksperymentowalem: wzialem udzial w szkoleniu scalpingu przez internet. Dostalem to co chcialem tj metode scalpu z malym SL ale i niestety dosc krotkie kilku-pipsowe trejdy... Srednio wychodzilem na tym troche lepiej niz wyniki osiagane moja stara metoda bo okolo 5-7% depo/mies. Niestety siedzenie ciagle przed monitorem i gapienie sie jak sroka w kosc i nerwy spowodowaly ze jakis czas temu zaczalem szukac intensywnie innego rodzaju DT... Wyciagajac wnioski z pierwszych 2ch- straconych depo zdecydowalem ze poszukam szkolenia z DT ale nie scalp tym razem. Szukalem kogos kto spekuluje DT ale nie sleczac caly czas przed monitorem z "elektrycznym palcem" intensywnie przy tym monitorujac newsy itd- scalpujacy pewnie wiedza co mam na mysli ;)). I powiem krotko znalazlem taka osobe i wyglada ze trafilem OK. Jak na razie dziala i moge powiedziec ze udalo mi sie nauczyc rozumiec lepiej rynek a dokladniej kierunek ruchu ceny i jego zakres.
Nie bede pisal gdzie bylem i kto mnie szkolil bo tu chyba nie jest do tego miejsce i nie jest to wazne w tym momencie ale to bylo szkolenie face to face - kilka intensywnych godzin (wkurzylo mnie to ze nie ma online ale na miejscu zrozumialem dlaczego.. - czasami jak ktos ci pokaze "palcem" to lepiej dziala, i nie tylko na Fx.
Powodzenia i pozdrowienia.

janek20
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: janek20 »

Ostatnio wpadłem na stronę jednej z firm szkolących i mieli szkolenia indywidualne z forex. Spotkaliście się z czymś takim?

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

janek20 pisze:Ostatnio wpadłem na stronę jednej z firm szkolących i mieli szkolenia indywidualne z forex. Spotkaliście się z czymś takim?
Na tym forum znajdziesz pełno osób/firm które szkolą w trybie indywidualnym
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

anea
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: anea »

zawsze jak zmieniam samochod pytam sprzedajacego

"Dlaczego Pan/Pani sprzedaje to auto?"

i tutaj juz wiem all....

tak samo ze szkoleniami nalezy zadac pytanie

"Dlaczego ktos oferuje nam szkolenia?"

niech kazdy kto chce skorzystac z takich ofert nawet bezplatnych zada takie pytanie, jesli nie szkolacym to nawet sobie samemu ...
"Po drugiej stronie monitora siedzą ludzie, którzy chcą waszych pieniędzy. Albo wy im je zabierzecie, albo oni zabiorą je wam. Bądźcie zimnymi sukinsynami. Cierpliwie czekajcie na swoją kolej......"

Awatar użytkownika
men_28
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: men_28 »

Szkolenia to bardzo dobry sposób podwyższania swojej wiedzy na dany temat. Mam do Was inne pytanie czy możecie polecić mi wartościowe portale dotyczące rynku forex? Będę bardzo wdzięczny.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

anea pisze:zawsze jak zmieniam samochod pytam sprzedajacego

"Dlaczego Pan/Pani sprzedaje to auto?"

i tutaj juz wiem all....
:) ah te kobiety kupujące auta :) wydaje mi sie że ciężko jest sie dowiedzieć czegoś wartościowego, chyba że bierzesz go na urok osobisty albo ewidentnie kręci :)

ODPOWIEDZ