Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Witam,

-3.7 pipsa, głupia pozycja bo cholera wstałem za późno (o 12) i ani do szkoły nie poszedłem ani z rana nie posiedziałem przed wykresem i chciałem na siłę złapać się w trend. Ważne, że szybko ucięta strata. W sumie powodu do wejścia tam to nie było chyba żadnego poza jakimś leciutkim S/Rem z m5.

Nie wrzucam screena, bo mi się nie chce i nie warto. Idę się ogarnąć a potem dalej spróbuję ustrzelić coś ciekawszego :)

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Edek odbicie od s/r'a + blisko było LT a jakoś nie wyglądało jakby miało dociągnąć do LT i dopiero się odbić, więc zszedłem na m1 i tak otworzyłem pozycje. SL = 7 TP = 20 ale niestety zamknięte na BE (przestawiłem na BE jak było +10 tak jak to w zasadach parę postów wyżej napisane było)

Jak na razie -3.7, be zobaczymy co dalej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nie czułem rynku dzisiaj a poza tym jakoś mało siedziałem przed wykresem. Dzisiejszy bilans -3.7 + be. Jutro mało gry będzie, bo koło 14-16 jestem w domu.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru :)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

Zaspałem i nie poszedłem do szkoły to trzeba na rynku posiedzieć trochę :D

Long ejek 108.412 SL 108.323 = 3 odbicie od LT i jakiś pseudo lokalny S/R, mocny sygnał to nie był więc zobaczymy jak to będzie

Celuję w 20-25 pipsów.

edit. -5.2

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Na szybko jeszcze zaliczyłem -8.5, żal mi siebie samego. Nie zrobiłem przerwy i wszedłem jak idiota.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Midas pisze:Nie zrobiłem przerwy i wszedłem jak idiota.
Masz nauczkę :wink:

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

Midas pisze:Witam,

Zaspałem i nie poszedłem do szkoły to trzeba na rynku posiedzieć trochę :D
Tak trzymać, szkoła ogłupia 8)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nie ma to jak piękny SL

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Patyk89 pisze:Tak trzymać, szkoła ogłupia 8)
Muszę się wziąć za siebie, bo 2 tygodnie już nie byłem a trzeba zdać do klasy maturalnej, bo jednak bez matury i najlepiej studiów to będzie ciężko :D Forex forexem i pieniądze pieniędzmi ale niestety trzeba mieć ten cholerny świstek, że coś tam się skończyło.

A wracając do rynku to kolejny dzień gdzie zamiast 3 strat powinna być 1 strata i 1 tp. Trade na ejku tak jak pisałem w miarę słaby więc nie żałuję tego wejścia (mimo, że 5.2 sl'a było zamknięte z ręki) ale potem niestety głupota i brak przerwy = złamanie zasad co zaowocowało w SL na 8.5 pipsa. Za to 3 trade puszczony odrobinę za szybko (nie spojrzałem na m1, mogłem poczekać na 3 odbicie bo powolutku szło do góry) trochę żałuję, bo poszłoby do TP 20-30 na spokojnie, ale nie aż tak jak tej drugiej pozycji zrobionej na pałę...

Zastanawiam się czy nie dzielić pozycji na 1 części i zamykać pierwszą na powiedzmy 15-25 pipsów a drugą puszczać i zamykać z ręki przy większej korekcie. Da radę jakoś automatycznie na Oandzie dzielić pozycję na 2? Bo szczerze to ciężko ustawić dwóm pozycjom SL, tp i żeby w jednym momencie je otworzyć.

Jak widać kolejni dzień, kolejne łamanie zasad, kolejne straty. Chyba po prostu potrzebuję czasu, żeby powolutku okiełznać psychikę i te bez sensowne zagrania pod wpływem emocji (przerwa 15 minut to jest obowiązek). Mam wrażenie, że jak wreszcie przestanę łamać zasady, które sobie ustaliłem to zacznę wychodzić na plus, ale łatwiej powiedzieć niż zrobić.

Co do dzisiejszej sytuacji i pozycji na ejku to opisałem trochę na screenie.

Posiedzę na rynku jeszcze do 18, jak będzie jakaś okazja to wejdę ale już nic na siłę. Zauważyłem, że strasznie często otwieram pozycję w stosunku do spędzonego czasu przed wykresem.

Pozdrawiam, Midas :)

ps. zacząłem podpisywać screeny z datą i małym opisem, bo mi się burdel robił w folderze :P.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Midas pisze:ps. zacząłem podpisywać screeny z datą i małym opisem, bo mi się burdel robił w folderze
Widzę też, że korzystasz z print-screena, co sprawia, że wykresy są 'wyblakłe'. Jeśli chcesz im dodać trochę "Perwol Colour" to w JForex u góry nad wykresami masz ikonkę dyskietki (druga od prawej) z możliwością zapisu do 'schowka' lub od razu do pliku ;).

Co jakiś czas zaglądam. Wytrwałości i powodzenia ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ