Patyk89 pisze:Tak trzymać, szkoła ogłupia

Muszę się wziąć za siebie, bo 2 tygodnie już nie byłem a trzeba zdać do klasy maturalnej, bo jednak bez matury i najlepiej studiów to będzie ciężko

Forex forexem i pieniądze pieniędzmi ale niestety trzeba mieć ten cholerny świstek, że coś tam się skończyło.
A wracając do rynku to kolejny dzień gdzie zamiast 3 strat powinna być 1 strata i 1 tp. Trade na ejku tak jak pisałem w miarę słaby więc nie żałuję tego wejścia (mimo, że 5.2 sl'a było zamknięte z ręki) ale potem niestety głupota i brak przerwy = złamanie zasad co zaowocowało w SL na 8.5 pipsa. Za to 3 trade puszczony odrobinę za szybko (nie spojrzałem na m1, mogłem poczekać na 3 odbicie bo powolutku szło do góry) trochę żałuję, bo poszłoby do TP 20-30 na spokojnie, ale nie aż tak jak tej drugiej pozycji zrobionej na pałę...
Zastanawiam się czy nie dzielić pozycji na 1 części i zamykać pierwszą na powiedzmy 15-25 pipsów a drugą puszczać i zamykać z ręki przy większej korekcie. Da radę jakoś automatycznie na Oandzie dzielić pozycję na 2? Bo szczerze to ciężko ustawić dwóm pozycjom SL, tp i żeby w jednym momencie je otworzyć.
Jak widać kolejni dzień, kolejne łamanie zasad, kolejne straty. Chyba po prostu potrzebuję czasu, żeby powolutku okiełznać psychikę i te bez sensowne zagrania pod wpływem emocji (przerwa 15 minut to jest obowiązek). Mam wrażenie, że jak wreszcie przestanę łamać zasady, które sobie ustaliłem to zacznę wychodzić na plus, ale łatwiej powiedzieć niż zrobić.
Co do dzisiejszej sytuacji i pozycji na ejku to opisałem trochę na screenie.
Posiedzę na rynku jeszcze do 18, jak będzie jakaś okazja to wejdę ale już nic na siłę. Zauważyłem, że strasznie często otwieram pozycję w stosunku do spędzonego czasu przed wykresem.
Pozdrawiam, Midas
ps. zacząłem podpisywać screeny z datą i małym opisem, bo mi się burdel robił w folderze

.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.