PLUS 5% DZIENNIE - POLECAM

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

babyblue pisze:
mack pisze:
bochenek2 pisze:jakoś tak temat ucichł zupełnie?:)
Nie piszecie to ucichł.

Ja niestety muszę spasować w najbliższych dniach - trzy straty pod rzad. Stwierdzam rozregulowanie siebie, złą ocenę rynku, presje, nie wiem...
W tym tygodniu kilka wejść po 10-15pips na M5/M1, ale raczej wymuszonych, w nieoptymalnych miejscach.

Przestawiam jedna otwarta pozycje na BE+20, juz na nieco wiekszym plusie (+50pare) i ustawiam dodatkowe zlecenie sell limit na to zagranie - przeslany mailem/sms sygnal nr 3 - zabezpieczajac sie otwarta pozycja.
A tak wyglądaja właśnie sygnały. Pan Mack na plusie, abonenci na dużym minusie.
Jesteś abonentem, czy tak sobie z nudów piszesz?

babyblue
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: babyblue »

JAREK67 pisze:
babyblue pisze:
mack pisze: Nie piszecie to ucichł.

Ja niestety muszę spasować w najbliższych dniach - trzy straty pod rzad. Stwierdzam rozregulowanie siebie, złą ocenę rynku, presje, nie wiem...
W tym tygodniu kilka wejść po 10-15pips na M5/M1, ale raczej wymuszonych, w nieoptymalnych miejscach.

Przestawiam jedna otwarta pozycje na BE+20, juz na nieco wiekszym plusie (+50pare) i ustawiam dodatkowe zlecenie sell limit na to zagranie - przeslany mailem/sms sygnal nr 3 - zabezpieczajac sie otwarta pozycja.
A tak wyglądaja właśnie sygnały. Pan Mack na plusie, abonenci na dużym minusie.
Jesteś abonentem, czy tak sobie z nudów piszesz?
Przecztaj moje 4 posty a będziesz wiedział.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Nie rozumiem jednego. Nie chodzi o żadne czepianie się ,czy próbowanie udowodnić Mack'owi ,że coś mi tu śmierdzi. Sprawa jest prosta i od dawien dawna znana. Powiedz mi chłopie ,po co Ty chcesz dawać innym sygnały ,skoro to tylko obciąża dodatkowo psychikę ? Po cholerę się dodatkowo trudzić ? Bo ja znam tylko takie odpowiedzi:
a) grasz małym lotem i dodatkowo sobie zarabiasz pieniądze
b)Chcesz kogoś naciągnąć

Sorry bardzo ,ale ja nie wyobrażam sobie sprzedawaniu sygnałów z mojej gry.Po pierwsze wiem co na to moja psychika. Zacznie się sztuczna presja i niepotrzebne mi takie dodatkowe stresy.
Po drugie nie wiem zupełnie po co mam się dzielić swoją ciężką pracą za 100-200zł? Nie ma nic za darmo. Czemu ja musiałem tyle zapierdzielać ,a teraz może sprzedam sygnały za przysłowiowe grosze? Zupełnie bez sensu.
Chłopak ma maszynkę do robienia dobrej kasy ,a sprzedaje swoje sygnały..
To tak jakbyś był właścicielem coca-coli i sprzedawał za grosze jej recepturę na inne rynki.

Także może lepiej się zdecydować :D .Chcesz zarabiać na forexie ,czy zarabiać na sprzedaży sygnałów? :wink: Pozdrawiam

babyblue
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: babyblue »

Cadermo pisze:Nie rozumiem jednego. Nie chodzi o żadne czepianie się ,czy próbowanie udowodnić Mack'owi ,że coś mi tu śmierdzi. Sprawa jest prosta i od dawien dawna znana. Powiedz mi chłopie ,po co Ty chcesz dawać innym sygnały ,skoro to tylko obciąża dodatkowo psychikę ? Po cholerę się dodatkowo trudzić ? Bo ja znam tylko takie odpowiedzi:
a) grasz małym lotem i dodatkowo sobie zarabiasz pieniądze
b)Chcesz kogoś naciągnąć

Sorry bardzo ,ale ja nie wyobrażam sobie sprzedawaniu sygnałów z mojej gry.Po pierwsze wiem co na to moja psychika. Zacznie się sztuczna presja i niepotrzebne mi takie dodatkowe stresy.
Po drugie nie wiem zupełnie po co mam się dzielić swoją ciężką pracą za 100-200zł? Nie ma nic za darmo. Czemu ja musiałem tyle zapierdzielać ,a teraz może sprzedam sygnały za przysłowiowe grosze? Zupełnie bez sensu.
Chłopak ma maszynkę do robienia dobrej kasy ,a sprzedaje swoje sygnały..
To tak jakbyś był właścicielem coca-coli i sprzedawał za grosze jej recepturę na inne rynki. Pozdrawiam
Stawiam na a).

Była tu wcześniej wzmianka o 0.01.

A co do samych kiepskich zagrań, chwilę po wprowadzeniu abonamentu to na pewno psychika. Każdy czytał ten dziennik od początku i widział z jaką lekkością wchodziły trady, +50, +100,+150, cena ciśnie w druga stronę, nie ma problemu mack już dawno zahedżowany i leci w drugą stronę +150.

Prawdopodobnie zaczął zbyt dużo analizować i wybierać 'najlepsze' wejścia, zamiast grać swobodnie jak wcześniej i podawać je wszystkie.

BTW. Abonament wynosi 'trochę' więcej niż 100-200pln ; )

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

babyblue pisze:100-200pln ; )
Na jaki okres czasu?

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

Jak ma się sprawa legalności sprzedawania sygnałów/abonamentu? Nie podchodzi to pod zarządzanie cudzymi środkami i KNF może się doczepić?

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

Patyk89 pisze:Jak ma się sprawa legalności sprzedawania sygnałów/abonamentu? Nie podchodzi to pod zarządzanie cudzymi środkami i KNF może się doczepić?
ehh. czepiacie sie chlopaka. Jak by sygnaly mialy 100% skutecznosci to nikt by KNFu nie wolal. Jak ludzie traca kase to odrazu KNF to KNF tamto.

quovadis
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: quovadis »

Nie wiem jak "babyblue", ale ja chyba jako główny zainteresowany tą formą dwukrotnie spotkałem się i poznałem Pana Mack-a (Maćka) osobiście. Nie zamierzam wystawiać mu tu laurki, a napisać jak jest. Chciałem dowiedzieć się nieco o analizie i sposobie gry, tak aby samemu móc grać a nie kierować się jak małpa tym co mi ktoś podaje. Wcześniej obserwowałem dziennik i byłem naprawdę pod wrażeniem tego co było pisane, często z dużym wyprzedzeniem, co nastąpi. O skuteczności nie wspomnę. Kase wydałem na trading na żywo, a nie na ocenę archiwalnych danych. Pan Maciek ostrzegał iż nie prowadził wcześniej takich spotkań i może o wielu rzeczach nieświadomie nie powiedzieć, a które mogą się okazać później bardzo istotne. Przygotowanie do(!) jak i same spotkania, treść były wielokrotnie lepsze niż większość płatnych "szkoleń" na którym byłem. Już zaczynam wyłapywać niektore sztuczki i metody. Płatne informacje też dostaje - mail i sms. Do tej pory trzy sygnały stratne (w tym jeden z RR 1:3) i jeden niezły - wspomniany nr 3 to nie bujda (pomyłka z wejściem o 15pips) z 1dniowym wyprzedzeniem, z tymże celem jest 200pips i wyraźnie zaczęliśmy tam iść.
Ten początek i strach to chyba odpowiedzialność, która na siebie wziął. Tutaj masa wejść, na żywo też. Przy zagraniach na 10-20pips nie ustawiał stopa widziałem, tak jak pisał.
Moja sugestia Mack jest taka, żebyś podawał to co rzeczywiście grasz, bo to Ci wychodzi i nie spuszczał się tak z wysyłanymi informacjami, nie szukał na siłę wysokiego RR etc.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2012, 12:12 przez quovadis, łącznie zmieniany 1 raz.

marco
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: marco »

Patyk89 pisze:.... Nie podchodzi to pod zarządzanie cudzymi środkami i KNF może się doczepić?
zarzadzanie będzie tylko wtedy kiedy będą mu powierzone owe środki i on będzie nimi rozporządzał,
a takie "dawanie sygnałów" to jest podawanie sugestii i ktoś może lub nie z niej skorzystać - sam decyduje i sam zarządza własnym kapitałem

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

mah1y pisze:
Patyk89 pisze:Jak ma się sprawa legalności sprzedawania sygnałów/abonamentu? Nie podchodzi to pod zarządzanie cudzymi środkami i KNF może się doczepić?
ehh. czepiacie sie chlopaka. Jak by sygnaly mialy 100% skutecznosci to nikt by KNFu nie wolal. Jak ludzie traca kase to odrazu KNF to KNF tamto.
Żeby było jasne:
Nie jestem abonamentem macka, nigdy nie będę, pracuje nad własnym systemem ;)

Nie taki miał być wydźwięk mojego posta, proszę w żadnym przypadku nie odczytywać go tak jak kolega mah1y :)

Po prostu zainteresowała mnie ta kwestia bo kto wie... może do mnie kiedyś ktoś się zwróci z podobną propozycją.

ODPOWIEDZ