szulczas

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Ink, Mówimy o dwóch rożnych rzeczach, ja mam dość, po prostu przegrzanie i tyle, potrzebna mi przerwa bo forex traktuję jak dodatkową pracę a jak zapewne Sam Wiesz w pracy potrzebny jest odpoczynek.

Jeśli Masz system do bani to faktycznie nie pomoże Ci przerwa trzeba popracować nad systemem albo go zmienić, ale między zmianą systemów proponuję przerwę :D
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

mandrejk przecież pisałem że twoją przerwę popieram w 100% robisz sobie po prostu urlop, to jest niezbędna przerwa od codzienności :)

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ink. pisze:
Ink. pisze:Urlop=przerwa, świetny pomysł który w zupełności popieram ale
robić przerwę żeby ochłonąć ??? bez sensu...
Czytamy panowie "ze zrozumieniem" :D
Dla mnie to jedno i to samo.
Jeżeli popełniamy masę błędów,to różne rzeczy się w głowie dzieją.Jak będzie się zarabiało,a w głowie dalej będzie sieczka,to coś będzie nie tak.Ale teraz?podejrzewam że to po prostu brak doświadczenia(mam to samo).

Jeżeli wszystko idzie pięknie to po co przerwa? natomiast jak coś się psuje,czy to zaczyna Nam psycha szwankować,czy juz nie dajemy rady,przemęczenie(przetrenowanie)- to podejrzewam że katowanie dalej siebie w tym nie pomoże,tylko regeneracja,odpoczynek.W każdej dziedzinie tak jest.

Przerwa zawsze jest potrzebna,o wykorzystasz ją jak należy,przemyślisz swoje błędy itd.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Jak tobie psycha siada znaczy sie patrzysz sie na wykres 24/7 a w weekend siedzisz na forum i myślisz o fx, wtedy rzeczywiście może boleć głowa,

Zrob tak:

Siedz max 4h-5h dziennie przy wykresach, w reszcie dnia czasami możesz rzucić okiem na notowania ale nigdy nie zajmuj pozycji
weekend to strefa wolna od fx

Zobacz efekt i porównaj to do

24/7 fx przez 6 m-cy a potem przerwa 1 m-c a portem znów 6-m 24/7 ;)

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Inaczej...jak masz słaby system,albo w ogóle go nie masz,ciągłe łapanie SLi + ciągłe oglądanie jak depo maleje,może powodować różne myślenie.Zazwyczaj wtedy łątwo o OT,szukanie pozycji na siłę itd(oczywiście nieświadomie).

Każdy ma jakieś błędy,które powodują większość porażek,podczas przerwy,przez te 2-3 tyg znaleźć kilka rozwiązań.

Cóż,może każdy ma inaczej,mi taka zmiana zawsze odświeża umysł.Pozwala trzeźwo spojrzeć na wykres.

Błędy dalej są,ale jest to spowodowane raczej brakiem konkretnego systemu,strategii.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Songo89K pisze: Każdy ma jakieś błędy,które powodują większość porażek,podczas przerwy,przez te 2-3 tyg znaleźć kilka rozwiązań.
A zarabiasz już na FX? jesli nie znaczy że te przerwy nie koniecznie tobie pomagają a "wydaje sie tobie że pomagają" po tym jak trzeźwo spojrzysz na rynek znow wracają stare błędy bo nie da sie wpaść na rozwiązanie "będę mniej robił OT" po czym to stosować, nad zmniejszeniem OT trzeba regularnie pracować w czym takie przerwy nie pomagają

Jeśli robisz że robisz OT pracuj nad tym a nie rob przerwe z nadzieją że to minie, a jesli mimo pracy nie potrafisz tego opanować zadaj sobie pytanie czy sie do tego nadajesz?

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

Witam
Cos wrzuce bo mi dziennik przysypalo ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KRZYSIEKG »

Hej! To ja też się dołączę... Dzisiaj piękny dzień , więc starczy 30-ka :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ludzie lubią komplikować sobie życie, jakby już samo w sobie nie było wystarczająco skomplikowane.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Krzysiek masz SL czy grasz bez?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KRZYSIEKG »

Nie ustawiam w zleceniu, wyznaczam go liniami trendu...
Ludzie lubią komplikować sobie życie, jakby już samo w sobie nie było wystarczająco skomplikowane.

ODPOWIEDZ