szulczas
mam ustawiony staly TP wiec akurat w tym miejscu wyszloMidas pisze:Czemu akurat w tym miejscu zamknąłeś?
Bo też myślałem nad tym wejściem, ale jakoś w końcu odpuściłem.
Wiem ze sa rozne szkoly.. jedni twierdza ze stale TP i SL nie za bardzo... ja "cwicze" silna wole... ustawie i nie zmieniam
Z drugiej str. jeszcze nie czuje na tyle rynku zeby przewidziec gdzie poleci... a eksperymenty z podciaganiem TP konczyly sie przewaznie zjazdem na BE (gdzie w pierwotnej wersji gdybym nie zmienial czesto trafialo w TP)
Wiec mam ustalone TP ok. 15p , SL ok. 10p (ale z reguly jak troche ujedzie to skracam)
Mnie jakoś ten stały tp nie pasuje. Bo tak jak SL mam w pewnym sensie stały - nigdy więcej niż 10 pips (a przeważnie jest to 5-8 pips) to zamknąć pozycję staram się na wyczucie i poprzez przeanalizowanie sytuacji.
Gdybym to zagrał (czułem się nie pewnie więc odpuściłem) to bym starał się do zagrać do 1 albo 2 narysowanej na screenie.
Ale nie słuchaj się mnie, bo ja jak na razie też staram się zacząć wychodzić na plus, więc to są przemyślenia laika
Pozdrawiam i powodzenia
Gdybym to zagrał (czułem się nie pewnie więc odpuściłem) to bym starał się do zagrać do 1 albo 2 narysowanej na screenie.
Ale nie słuchaj się mnie, bo ja jak na razie też staram się zacząć wychodzić na plus, więc to są przemyślenia laika

Pozdrawiam i powodzenia

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"toche" juz mialem wejsc gdzie zaczynalem przestawiac TP i niestety ale srednio dobrze sie to konczylo... jak juz pisalem to dosc czesto zawracalo i trafialo w BE
Dlatego przeanalizowalem swoje wejscia i stwierdzilem ze jesli nie jestem stworzony do przewidywan i szarpania tejdow po 50p i wiecej to szkoda nerwow... wole mniej ale wiekszym lotem i wyjdzie na to samo
Kazdy z nas jest inny... i musi pod siebie dostosowac styl gry
Dlatego przeanalizowalem swoje wejscia i stwierdzilem ze jesli nie jestem stworzony do przewidywan i szarpania tejdow po 50p i wiecej to szkoda nerwow... wole mniej ale wiekszym lotem i wyjdzie na to samo

Kazdy z nas jest inny... i musi pod siebie dostosowac styl gry