szulczas

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

ostatni robilem przerwe... moze za krotka... cholera wie

Jest jeszcze jedno rozwiazanie... czasmi to stosuje jak musze cos zrobic...

zajecie pozycji....ustawione TP i SL... monitor wylaczyc i dla bezpeczenstwa przyjsc za min. 1h zobaczyc co sie dzieje... jak jeszcze buja... znowu

i w tym przypadku moze dalo by rade... bo nie raz za wczesnie przestawialem SL i mnie wycinalo... albo zamiast ok. 20p bralem 10p a to i tak lecialo w moja

No nic... na dzisiaj koniec walki na Dukasie... cos tam jeszcze sie kisi na MT4 ale to sie nie liczy ;)

mandrejk robisz przerwe bo masz ostatni grosze dni... czy jest to jakas przerwa cykliczna ??

Cadermo pisze:,bo mam wrażenie jakby to był Twój najważniejszy cel w życiu i zżera Cię presja
mam prace i z czego sie utrzymywac wiec to nie problem... ale jak sam widzisz tą jazdę ktora mam na FX to mozna by podciagnac pod jakies fatum... pecha czy inne cholerstow

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

szulczas pisze:ktora mam na FX to mozna by podciagnac pod jakies fatum... pecha czy inne cholerstow
To chociaż zrób przerwę by zmienić nastawienie :wink: Dla mnie forex to rutyna. I tego się trzymam :mrgreen: Nuda jak cholera :mrgreen: Pozdrawiam i trzymam kciuki!

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

szulczas pisze:tą jazdę ktora mam na FX to mozna by podciagnac pod jakies fatum... pecha czy inne cholerstow
Nieprawda, nie plącz w to magii ;-) Największym Twoim wrogiem jesteś Ty sam.

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Wirus pisze:
szulczas pisze:tą jazdę ktora mam na FX to mozna by podciagnac pod jakies fatum... pecha czy inne cholerstow
Nieprawda, nie plącz w to magii ;-) Największym Twoim wrogiem jesteś Ty sam.
pewnie tak... ale jak ma sie co chwila takie trejdy to mozna sie dziwnych przypadlosci nabawic ;)

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Mr.T pisze:
szulczas pisze:A w brew pozorom to ilosc takich trejdow powoduje ze brak u mnie postepu w grze
ale Ty umiesz grać,tylko musisz to teraz ustabilizować,mówiłem Ci o tym.Jakiekolwiek przyspieszenie w grze powoduje cofanie się.
mowiles... :) tylko wdrozyc to w zycie... chyba jakies ziolka zaczne pic przed monitorem... moze to mnie zrelaksuje... wyciszy... i ustabilizuje ;)

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

szulczas pisze: chyba jakies ziolka zaczne pic przed monitorem... moze to mnie zrelaksuje... wyciszy... i ustabilizuje ;)
Ogolnie w Polsce wplyw muzyki na stan umyslu nie jest chyba jeszcze powszechnie znany i stosowany. Muzykoterapia to bardzo ciekawy temat. Polecam dla relaksacji np ten utwor:
http://www.youtube.com/watch?v=SCjAEV2v ... re=related
Ostatnio zmieniony 01 mar 2012, 13:09 przez mah1y, łącznie zmieniany 1 raz.

Cadermo

szulczas pisze:chyba jakies ziolka zaczne pic przed monitorem... moze to mnie zrelaksuje... wyciszy... i ustabilizuje
Nie potrzeba żadnych ziółek :wink: Twój trading mogą ustabilizować tylko te rzeczy:
-Przećwiczony dobrze system ,którego jesteś pewien jak to ,że decyzja o ślubie z Twoją Żoną była jak najbardziej prawidłowa !

-Dobrze ułożony plan zarządzania pozycją . Taki ,w którym nie będziesz się niczym denerwował.Plan ,który da Ci spokój zewnętrzny ,którego jak sam mówisz Ci brakuje. Lepiej zrobić coś co będzie na Twoje siły ,niż marzyć o czymś co może Cie przerosnąć.

-Ustalić sobie stałe godziny handlu. Na przykład grasz do 15 ,a o godzinie 17 system daje Ci sygnał ! Wtedy stanowczo mówisz NIE ! Ja na dziś skończyłem ,jutro też jest dzień i nigdzie mi się nie śpieszy.Wolę teraz odpocząć i nabrać sił na jutro :wink:

-Nigdy nie zakładaj ile musisz zarobić w danym dniu/tygodniu .Bo to tylko dodatkowe nerwy i presja. Po co? Co ma być to będzie ,tego nie zmienisz.

-Jeśli masz problemy z doborem dobrego TP (ja mam :mrgreen: ) to ustaw sobie stałe TP ,które nie będzie ni za duże ,ni za małe :wink: Takie w sam raz ,Jeśli nawet nastąpi większy ruch rzędu 80 pips ,a Twoje TP wynosi np. 25 pips to nie mów ,że mogłeś zabrać więcej ,tylko powiedz sobie ,że jesteś z siebie dumny ,bo bez dodatkowych nerwów zagarnąłeś to co Twoje i tyle.Stałe TP naprawdę daje duży komfort o ile jest w realnym zasięgu.

-Jeśli to wszystko już sobie ustaliłeś to ćwicz. Im więcej będziesz ćwiczył tym szybciej przejdziesz na tz. rutynę .A jak już przejdziesz w taki stan ,że dzień w dzień będziesz wstawać ,grać wedle Twojego ustalonego dawno planu to trading stanie się nudny. Ale właśnie o to chodzi.Byś się do tego przyzwyczaił .To ma być rutyna ,bez emocji ,bez zbędnych nerwów ,stresów ,euforii. Im dłużej będziesz ćwiczył tym szybciej przyjdą efekty. Później to już bułka z masłem. Dzień w dzień to samo musi sprawić ,że zacznie Ci to wchodzić w krew i będzie dla Ciebie to normalną pracą. Słowo forex przez Twój mózg będzie odbierany jako zwykłe zajęcie ,a nie maszynka do robienia kokosów.

-No i najlepiej jak wybierzesz sobie jedną parę do gry. Ale to kwestia indywidualna ,czy lubisz grać na kilku parach ,czy na jednej. Ja osobiście nie wyobrażam sobie skupiać się na 2-3 parach naraz (gram m1 i m5 ).

Życzę powodzenia i pozdrawiam ! :wink:

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Cadermo dzieki za rady... najsmiesniejsze jest to ze My wszyscy o tym w teorii wiemy... ale zeby wdrozyc to w zycie... to juz ciezej ;) ale walaczyc i kombinowac trzeba

Cadermo pisze: decyzja o ślubie z Twoją Żoną była jak najbardziej prawidłowa !

no to tu pojeciales... nie bede konczyl... ale chyba FX jest latwiejszy niz odpowiednia zona ;) hehehehe (cos o tym wiem)[

Cadermo

szulczas pisze:ale chyba FX jest latwiejszy niz odpowiednia zona
Chyba też sie z tym zgodzę .
szulczas pisze:najsmiesniejsze jest to ze My wszyscy o tym w teorii wiemy... ale zeby wdrozyc to w zycie... to juz ciezej
Piszę to ze swojego doświadczenia. Dobrym pomysłem tez jest swój dziennik lub blog . Ale jeśli nie chce Ci prowadzić takiego dziennika(dokładne wejścia z opisami itd) lub bloga to polecam stworzyć sobie folder z historią Twoich wejść . Ja mam już koło 350 screenów :mrgreen: To bardzo pomaga . Jak patrzę teraz z perspektywy czasu to dużo mi to pomogło.
No i co ważne ,dobrze jest ograniczać czytanie forum jeśli nie czujesz się na siłach.Nie raz czytanie różnych postów powoduje ogólne wkur**ienie lub niepotrzebną euforię . Najlepiej zamknąć się w pokoju na te 8 godzin (tyle ja pracuje dziennie ) i trejdować w nudzie :D ,bez emocji. Ja staram się pisać po 16 ,ale nie zawsze to wychodzi :mrgreen: Po prostu nie raz kiedy mam się skupić na nudnym wykresie to skupiam się na czytaniu forum i kiedyś przegapiłem kilka fajnych okazji. Teraz już ograniczam sie do minimum :wink: Pozdrawiam

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

skriny oczywiscie archiwizuje... nie zawsze sie do nich cofam ale chyba trzeba bedzie.

Co do czytania forum... to oczywiscie omijam szerokim lukiem DT (moze raz na tydzien wejde i zobacze coz ciekawego chlopaki naskrobali), ale czytam niektore dzienniki. Moze to pomoc w nauce bo czesto inni maja podobne problemy co my... ale w podobny sposob graja i sie nawzajem wszyscy od siebie uczymy

ODPOWIEDZ