Wiesz to raczej nie jest kwestia "zapisu w regulaminie". Mysle ze kazdy broker moze zrobic podobnie jak FxPro , pod plaszczem rezygnacji ze swiadczenia pewnych uslug lub innych "sztuczek" dokonywac jak to ujales "kradziezy w bialych rekawiczkach". I jesli tego nie robi to tylko dlatego ze uwaza sie za powazna uczciwa i solidna firme. Nie ukrywam ze przy wyborze FxPro zasugerowalem sie dobrymi opiniami z tego forum. Chcialem brokera ECN aby grac tylko przeciw rynkowi. No i wyglada na to ze sie wpakowalem na mine, bo okazuje sie ze to nie rynek mnie pokona tylko broker.lukpiasek pisze:Problem jest tylko jesli oni zaznaczyli sobie taką furtke w regulaminie a Ty to podpisałes w innym przypadku była by to chyba "kradzież w białych rekawiczkach" Jesli było by takie cos w regulaminie to wspolczuje wyboru, dla porownia w jednym z naszych MM jest zapis o ile dobrze pamietam że kazda pozycja z fx zostanie zamknieta na koniec roku kalendarzowego i odnowiona chyba automatycznie po nowym roku ale wiąze sie to akurat z tym ze "nasi" wysyłają nam PIT 8c natomiast raczej w innym przypadku nie mogą nam zamknąc pozycji zwlaszcza z tak absurdalnego powodu jak fxpro. W moim mniemaniu juz sam taki mail dyskfalifikuje tą firme jako poważną, to moze byc twoja dlugoterminowa inwestycja i to że jestes chwilowo na minusie nie oznacza że niedlugo rynek nie pojdzie w twoją strone i moglbys znacznie zarobic. Podejrzewam że aby zachować twarz beda musieli anulowac to zlecenie albo zwrocić ci pieniadze tylko trzeba troszke nagłosnić to próbe "złupienia"Cyngiel pisze:Wtam korzystam z platformy cTrader i dostalem email od FxPro z nakazem zalozenia nowego konta oraz informacja ze w ciagu kilku dni musze zamknac wszystkie otwarte pozycje na biezacym koncie inaczej FxPro zrobi to automatycznie. Powodem jest oferta "nizszych lepszych spreadow". Szczerze mowiac jestem w zupelnym szoku, w tym temacie pytalem juz kilka miesiecy temu i bylo wyraznie powiedziane ze mozna trzymac otwarte pozycje bez przeszkod i ryzyka ich zamkniecia z wyjatkiem MC. Zaznaczam ze nie mam zadnego MC i jestem jak najmniej zainteresowany zamykaniem pozycji w obecnym momencie - dlatego prosze o jakies wyjasnienie bo cala sytuacja wydaje mi sie zupelnie absurdalna.
Dzwonilem do polskiej obslugi i nie wyglada to na razie dobrze - jest nakaz z centrali aby pozamykac w ciagu kilku dni wszystkie konta cTrader. Czyli nic ponadto co odczytalem w emailu. Jakas wzmianka o zmianie kont bankowych dla nizszych spreadow itp rozbrajajace tlumaczenia. Zglosilem problem ze stratnymi pozycjami - czekam na odpowiedz..