Mam trzy prośby.
Przeczytajcie uważnie tekst programu szkolenia i pomyślcie co jeszcze byście do niego dodali.
2. Gdy się zacznie powiedzcie kolegom (i koleżankom), powinno wystartować w ciągu 2 tygodni.
3. Wszelcy sponsorzy i partnerzy mile widziani, już kilku mam, ale dobrego nigdy za wiele.
Nie wiem ile potrwa ten projekt, myślę o kilku miesiącach nawet do roku (tyle czasu będę robił szkolenia, to tez zależy na ile starczy mi inspiracji i ochoty, żeby tym wszystkim dzielić się za darmo.
Przygotowuję się do podobnego projektu międzynarodowego i pomyślałem, że najpierw zobaczę jak się coś takiego robi w Polsce.
Udział będzie DARMOWY. To w sumie będzie kilka do kilkunastu szkoleń dostępnych online.
Badanie to będzie ok 10 pytań na początku a potem np. co kwartał powtórka w celu śledzenia postępów.
==========================
„Projekt: Jak najszybciej dojdziesz do zysków z inwestowania/tradingu? Program krok po kroku”
Weź udział w polskiej części międzynarodowego projektu badawczo – rozwojowego i powiększ swoje zyski.
Projekt szkoleniowy dotyczy inwestorów oraz traderów, (również dopiero początkujących), którzy działają na akcjach, surowcach, Forexie, indeksach i instrumentach pokrewnych.
Odpowiedzi nie zajmą Ci dłużej niż kwadrans, w zamian otrzymasz bezpłatny dostęp do szkolenia (online):
www.adresbadaniapodanypozniej.pl (serwis jest w budowie)
Szkolenie będzie zawierać kilka (do kilkunastu modułów), wiele wiedzy pochodzi z aktualnych badań i będzie zaprezentowana po raz pierwszy.
Skrót programu:
Moduł pierwszy: Jak najszybciej dojdziesz d o stałych zysków z inwestowania/tradingu? Wyniki badań, rzut oka na całość programu:
• Jak wygląda ścieżka sukcesu, tych, którym sie udało.
• Pięć elementów sukcesu w tradingu
• Cztery etapy rozwoju – do poziomu eksperta.
• Nowy model, przyśpieszonego rozwoju: najszybsza ścieżka do gotówki.
Sylwetka tradera: Rafał Glinicki: kto naprawdę zarabia, jakie metody stosuje, dlaczego duzi polują na małych i jak to wykorzystać?
Moduł drugi: Dlaczego tradycyjny model nauki systemów i inwestowania działa przeciwko Tobie?
• Konsekwencje niewłaściwego podejścia: istnieje z grubsza tylko JEDNA dobra ścieżka.
• Problemy z systemami: Dlaczego 95% inwestorów/traderów traci pierwsze depozyty i co z tym zrobić?
• Problemy z know-how.
• Problemy z zarządzaniem ryzykiem.
• Problemy z psychologią tradingu.
• Sytuacja idealna.
• Najszybsza droga do Twojego sukcesu w tradingu, droga wymagająca najmniej pracy:
Sylwetka tradera: Podróżujący trader: Greg Stefaniak i jego alternatywa dla „klasycznie rozumianego” tradingu/inwestycji.
Moduł trzeci: Pięć elementów sukcesu w inwestowaniu/tradingu. Nowo odkryty, brakujący element sukcesu.
• Cztery etapy Twojego rozwoju tradera. Twój cel: poziom eksperta tak szybko jak to możliwe i .. na skróty.
• Jak uczysz się najszybciej? Co wybrać z dostępnych opcji?
• Darmowa edukacja – jak ją wykorzystać, jak ją ulepszyć i czy w ogóle ma to sens?
• Co przyśpiesza rozwój i co go opóźnia?
• Program działania krok po kroku.
Sylwetka tradera: Doktor Jeff Wilde.
Moduł czwarty: Sekretny element, który przesądza o sukcesie lub porażce.

• xx,
• xx,
• xx,
• xx,
• xx.
Sylwetka tradera: J. Ross, legenda światowego tradingu i jego problemy z … arytmetyką.
Moduł piaty: Mental Management, zaawansowana postać „psychologii tradingu”
• Najlepsza ścieżka: najlepsze nastawienie: aktywne a nie pasywne, zarządzanie stanami umysłu i procesem decyzyjnym.
• „Trading in the zone”: czym dokładnie jest „zona” w której pracują najlepsi traderzy?
• Sześć ukrytych poziomów „zony”.
• Jak najszybciej nauczysz się dyscypliny?
• Dwa rodzaje dyscypliny w tradingu: tradycyjne podejście do dyscypliny, uczone przez większość „guru tradingu” szkodzi.
• Trading bez stresu: dwa rodzaje stresu i sposoby postępowania z nimi.
• Psychika inwestora a psychika analityka.
• Esencja skuteczności: dobrze „ustawiona” psychika i proces decyzyjny.
Sylwetka tradera: Todd Judkins, były oficer US Navy i …. hipnoterapeuta.
Moduł szósty: Czym naprawdę jest system? Najskuteczniejsze systemy.
• Nowe spojrzenie, które eliminuje nieporozumienia wokół systemu.
• Esencja tradingu najlepszych: HQ trade.
• Dwa rodzaje systemów, którymi można zarabiać.
• Przykłady najdziwniejszych systemów: M.G. i 100 krotne zyski w tydzień, czy jest to możliwe?
• Tradycyjne systemy, tradycyjnie uczone odchodzą powoli w przeszłość.
• Elementy najskuteczniejszych systemów: część wspólna.
Sylwetka tradera: Mostafa Belkhayate i jego system typu „countertrend”
Moduł siódmy: Co powinieneś wiedzieć o zarządzaniu kapitałem i ryzykiem i dlaczego są one kluczem do długofalowych, bardzo dużych zysków.
• Nowoczesne podejście do zarządzania kapitałem: ochrona psychiki i komfort tradingu.
• Nowoczesne podejście: rynek to loteria.
• Dwie fazy zarządzania kapitałem.
• Money Management dla początkujących i zaawansowanych.
• Money Management dla robotów: specyfika jazdy na maksa.
• Risk management: rodzaje ryzyka i środki zapobiegawcze.
Wywiad z .....
Moduł ósmy: Dywersyfikacja czyli alternatywy.
• Skrót najlepszych opcji do wyboru.
• Inne opcje inwestowania: konta zarządzane, konta PAMM, firmy inwestycyjne.
• Źródła sygnałów.
• Przyszłość tradingu: roboty.
Sylwetka tradera: Meet Mr. Robot – Donald Steinitz, od hazardzisty z Vegas, poprzez tradera do … autora robotów inwestycyjnych.
Moduł dziewiąty: Szczegółowy plan działania dla Ciebie:
• „Najszybsza ścieżka”: podsumowanie i wskazówki praktyczne.
• Jak ocenisz czego Ci aktualnie potrzeba?
• Odpowiedzi na pytania do eksperta zadane w czasie badań.
Sylwetka tradera: Ty.