BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

Nie działa mi dzisiaj IBossa Fx na Ipadzie...Komus jeszcze nie działa?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

bolerohe pisze:Mam jeszcze jedno pytanie czy wysyłają Państwo PIT do wszystkich czy tylko do osób które osiągnęły zysk/przychód?
PIT8C wysyłamy tylko do osób które osiągnęły w 2011 roku jakikolwiek przychód.
arturd pisze:dla mnie perełka ale może się mylę. jeżeli tak proszę mnie poprawić.
Myli się Pan. Myślę że dla większości osób zajmujących się rynkiem różnica pomiędzy:
arturd pisze:po cenie dającej największe prawdopodobieństwo zawarcia transakcji
a
arturd pisze:ZAMKNĄĆ PO CENIE JAKIEJ SIĘ PODOBA
jest doskonale zrozumiała. W praktyce, na każdym rynku "cena dająca największe prawdopodobieństwo zawarcia transakcji" to po prostu aktualna cena rynkowa. Taka też jest nasza intencja, wydawało się nam dość oczywista, i w przypadku w którym wogóle zdecydujemy się na zastosowanie tego punktu regulaminu, zrobimy to dokładnie w taki sposób. Oczywiście każdy posiadacz konta mikro zostanie poinformowany na platformie transakcyjnej o takiej operacji i będzie miał możliwość samodzielnego zamknięcia pozycji.
Fx_boy pisze:Ale w zeznaniu wykazujemy tylko przychód, ci którzy są pod kreską w zeznaniu nic nie wpisują ( a szkoda, że nie można straty z DM rozliczyć Confused)
Przychód porównany z kosztami nabycia może dać zarówno zysk jak i stratę. W obu przypadkach Klient otrzymuje PIT8C, zatem stratę można rozliczyć.
Fx_boy pisze:Chciałbym całkowicie wyczyścić historię rachunku ( terminal ), jak to zrobić?. PPM
Nie ma takiej możliwości. Jeśli to demo, można otworzyć nowe. Zwracam też uwagę na mechanizm filtrowania historii - jeśli chcemy obejrzeć tylko transakcje za wybrany okres w "Historii rachunku" należy kliknąć prawym przyciskiem myszy, wybrać opcję "Inny okres" i wpisać interesujące nas daty.
Marcin30 pisze:Nie działa mi dzisiaj IBossa Fx na Ipadzie...Komus jeszcze nie działa?
Panie Marcinie mi również nie działa. Jest obecnie problem z definicjami serwerów w tej aplikacji, przez co nie może ona znaleźć naszego sewera real (demo powinno działać). Jesteśmy w tej sprawie w kontakcie z MetaQuotes i liczymy na szybkie naprawienie błędu. Jak tylko się to stanie, poinformuję o tym na forum.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
bolerohe
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bolerohe »

s_zadora pisze:bolerohe napisał:
Mam jeszcze jedno pytanie czy wysyłają Państwo PIT do wszystkich czy tylko do osób które osiągnęły zysk/przychód?

PIT8C wysyłamy tylko do osób które osiągnęły w 2011 roku jakikolwiek przychód.
s_zadora pisze:Fx_boy napisał:
Ale w zeznaniu wykazujemy tylko przychód, ci którzy są pod kreską w zeznaniu nic nie wpisują ( a szkoda, że nie można straty z DM rozliczyć Confused)

Przychód porównany z kosztami nabycia może dać zarówno zysk jak i stratę. W obu przypadkach Klient otrzymuje PIT8C, zatem stratę można rozliczyć.
Czyli mam rozumieć że jeżeli w 2011 roku miałem stratę to PIT 8C nie zostanie wysłany ani do mnie ani do urzędu skarbowego???
Koko dżambo i do przodu.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

bolerohe pisze:Czyli mam rozumieć że jeżeli w 2011 roku miałem stratę to PIT 8C nie zostanie wysłany ani do mnie ani do urzędu skarbowego???
Ale skąd ten wniosek? Z mojego zdania które Pan przytoczył:
bolerohe pisze:Przychód porównany z kosztami nabycia może dać zarówno zysk jak i stratę. W obu przypadkach Klient otrzymuje PIT8C, zatem stratę można rozliczyć.
wynika przecież że zarówno Ci którzy zarobili (zrealizowali zysk), jak Ci którzy stracili (zrealizowali stratę) otrzymają swoje PITy. Nie otrzymają ich tylko Ci, którzy nie mieli przychodu, czyli nie zamknęli żadnej pozycji. Być może nieporozumienie związane jest z nomenklaturą, dlatego warto podkreślić że przychód to nie zysk, zgodnie z tym co napisałem wcześniej.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
bolerohe
Bywalec
Bywalec

PIT

Nieprzeczytany post autor: bolerohe »

Ok dziękuje za odpowiedz teraz już rozumiem o co Panu chodziło - więc czekam na PITa i pozdrawiam.
Koko dżambo i do przodu.

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

Jak sprawy z awaria IBossa Fx?

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

mam pytanie bo nie pamiętam jak to było ostatnio,
PITy to były wysyłane poleconym czy zwykłym listem?

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

s_zadora pisze:Myli się Pan. Myślę że dla większości osób zajmujących się rynkiem różnica pomiędzy:
arturd napisał:
po cenie dającej największe prawdopodobieństwo zawarcia transakcji

a
arturd napisał:
ZAMKNĄĆ PO CENIE JAKIEJ SIĘ PODOBA

jest doskonale zrozumiała. W praktyce, na każdym rynku "cena dająca największe prawdopodobieństwo zawarcia transakcji" to po prostu aktualna cena rynkowa. Taka też jest nasza intencja, wydawało się nam dość oczywista, i w przypadku w którym wogóle zdecydujemy się na zastosowanie tego punktu regulaminu, zrobimy to dokładnie w taki sposób. Oczywiście każdy posiadacz konta mikro zostanie poinformowany na platformie transakcyjnej o takiej operacji i będzie miał możliwość samodzielnego zamknięcia pozycji.
To ja mam pytanie co sie musi stać żeby DM BOŚ zdecydował sie na taki krok czyli zamkniecie klientom otwartych pozycji bo np: fxpro jak mozna przeczytac w innym wątku tego forum próbuje to uczynic przy okazji obnizenia klientom prowizji czy spreadow? Co wtedy z pozycja klienta ktory zainwestował dlugoterminowo sporą część konta ale chwilowo jest pod kreską zrealizujecie mu strate i moze nie miec kapitału na odnowienie tej pozycji ?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Marcin30 pisze:Jak sprawy z awaria IBossa Fx?
Panie Marcinie, dam znać jak tylko będę znał nowe szczegóły tej sprawy.
kris007 pisze:mam pytanie bo nie pamiętam jak to było ostatnio,
PITy to były wysyłane poleconym czy zwykłym listem?
Poleconym.
lukpiasek pisze:To ja mam pytanie co sie musi stać żeby DM BOŚ zdecydował sie na taki krok czyli zamkniecie klientom otwartych pozycji bo np: fxpro jak mozna przeczytac w innym wątku tego forum próbuje to uczynic przy okazji obnizenia klientom prowizji czy spreadow? Co wtedy z pozycja klienta ktory zainwestował dlugoterminowo sporą część konta ale chwilowo jest pod kreską zrealizujecie mu strate i moze nie miec kapitału na odnowienie tej pozycji ?
Uspokajam - nie chodzi tutaj o podwyższanie spreadów, opłat, prowizji czy punktów swap. Te elementy warunków transakcyjnych są określone odrębnymi zarządzeniami (spread, opłaty i prowizje) lub po prostu publikowane na stronie internetowej oraz wysyłane na platformę (swap). Przy zmianach tych wszystkich parametrów nie ma wymogu zamykania otwartych pozycji i nigdy tego nie robiliśmy.
Zwracam uwagę na to, że w historii BOSSAFX dokonywaliśmy już obniżek spreadów (nawet wielokrotnych - w ramach zeszłorocznej promocji "Dzień bez Spreadu") i nigdy nie było konieczności zamykania pozycji przez Klientów. Podobnie jest z Tabelą Opłat i Prowizji, nie mówiąc już o zmieniającej się co tydzień tabeli punktów swapowych.
Po prostu, zastrzegamy sobie prawo do dokonywania zmian w ofercie naszych rachunków FX. Jak Państwo pamiętacie rachunki mikro wprowadziliśmy w odpowiedzi na potrzeby zgłaszane m.in. przez uczestników tego forum. Wśród tych potrzeb pojawiały się 2 najważniejsze z naszego punktu widzenia:
- praktyczna edukacja z małym zaangażowaniem kapitału;
- forward testing automatów transakcyjnych.
Inwestowanie długoterminowe, a szczególnie znacznej części kapitału, jak Pan napisał, proponuję prowadzić na naszych rachunkach standard (dostępne miniloty, czyli depozyty od ok. 300 PLN) - jeśli ma Pan jakiekolwiek obawy dotyczące wspomnianego zapisu regulaminowego. Podkreślam jednak, że na chwilę obecną nie planujemy wprowadzenia zmian w pakietach, co czyni całą tą dyskusję trochę bezprzedmiotową.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

s_zadora pisze:Tak, wysyłka została zakończona. Reszta w rękach poczty.
Cos ta poczta wooolno dziala... albo jakas ksiegowa stoi jeszcze w kolejce :)

ODPOWIEDZ