Ja tylko pytams_zadora pisze:lukpiasek napisał:
To ja mam pytanie co sie musi stać żeby DM BOŚ zdecydował sie na taki krok czyli zamkniecie klientom otwartych pozycji bo np: fxpro jak mozna przeczytac w innym wątku tego forum próbuje to uczynic przy okazji obnizenia klientom prowizji czy spreadow? Co wtedy z pozycja klienta ktory zainwestował dlugoterminowo sporą część konta ale chwilowo jest pod kreską zrealizujecie mu strate i moze nie miec kapitału na odnowienie tej pozycji ?
Uspokajam - nie chodzi tutaj o podwyższanie spreadów, opłat, prowizji czy punktów swap. Te elementy warunków transakcyjnych są określone odrębnymi zarządzeniami (spread, opłaty i prowizje) lub po prostu publikowane na stronie internetowej oraz wysyłane na platformę (swap). Przy zmianach tych wszystkich parametrów nie ma wymogu zamykania otwartych pozycji i nigdy tego nie robiliśmy.
Zwracam uwagę na to, że w historii BOSSAFX dokonywaliśmy już obniżek spreadów (nawet wielokrotnych - w ramach zeszłorocznej promocji "Dzień bez Spreadu") i nigdy nie było konieczności zamykania pozycji przez Klientów. Podobnie jest z Tabelą Opłat i Prowizji, nie mówiąc już o zmieniającej się co tydzień tabeli punktów swapowych.
Po prostu, zastrzegamy sobie prawo do dokonywania zmian w ofercie naszych rachunków FX. Jak Państwo pamiętacie rachunki mikro wprowadziliśmy w odpowiedzi na potrzeby zgłaszane m.in. przez uczestników tego forum. Wśród tych potrzeb pojawiały się 2 najważniejsze z naszego punktu widzenia:
- praktyczna edukacja z małym zaangażowaniem kapitału;
- forward testing automatów transakcyjnych.
Inwestowanie długoterminowe, a szczególnie znacznej części kapitału, jak Pan napisał, proponuję prowadzić na naszych rachunkach standard (dostępne miniloty, czyli depozyty od ok. 300 PLN) - jeśli ma Pan jakiekolwiek obawy dotyczące wspomnianego zapisu regulaminowego. Podkreślam jednak, że na chwilę obecną nie planujemy wprowadzenia zmian w pakietach, co czyni całą tą dyskusję trochę bezprzedmiotową.

dotyczy tylko tego tzw. subkonta ?Zarządzenia do otwartych pozycji oraz środków pienięŜnych zaewidencjonowanych na
Subkoncie Dyrektor DM BOŚ S.A. moŜe zastosować postanowienia ust. 4 i 5 § 28b ( skró art par 28 ust5: ma prawo zamknąć wszystkie otwarte na Subkoncie pozycje w Instrumentach Finansowych po cenie dającej największe prawdopodobieństwo zawarcia transakcji)
Moje glowne pytanie z poprzedniego posta bylo co sie musi zdarzyc zeby Dyrektor DM mogł wydać takie zarzadzenie i mogl klientowi zamknac pozycje ?
Absolutnie sie nie czepiam nie probuje podwazyc niczego tylko pytam.