Skrytki Bankowe
Skrytki Bankowe
Witam,
Co sądzicie o bezpieczeństwie skrytek bankowych? W Polsce popularnymi bankami są Pekao S.A oraz PKO BP, które świadczą usługi w tym zakresie.
Zastanawiam się na ile można czuć się bezpiecznie posiadajac taką skrytkę.
Może ktoś z Was korzystał w usług wyżej wymienionych banków?
Pozdrawiam.
Co sądzicie o bezpieczeństwie skrytek bankowych? W Polsce popularnymi bankami są Pekao S.A oraz PKO BP, które świadczą usługi w tym zakresie.
Zastanawiam się na ile można czuć się bezpiecznie posiadajac taką skrytkę.
Może ktoś z Was korzystał w usług wyżej wymienionych banków?
Pozdrawiam.
Co rozumiesz przez bezpieczeństwo? że nie zniknie? Nikt Ci tego nie zagwarantuje.... napady na banki rosną z roku na rok i to co raz gwałtowniej.... Oczywiście żaden się nie przyzna, gdy o to zapytasz iż taki fakt miał miejsce, wolą straty uregulować, niż zła sławą potracić klientów. Bo kto powierzy pieniądze komuś kto dał się okraść? tym bardziej że bank ma być "bezpieczny" 
Także wszystko co ma wartość tylko materialną można przechowywać, bo zrefundują, ale sentymentu już nie bardzo jeśli to pamiątka po pra pra dziadku

Także wszystko co ma wartość tylko materialną można przechowywać, bo zrefundują, ale sentymentu już nie bardzo jeśli to pamiątka po pra pra dziadku

-
- Gaduła
Ja mam.radoslav47 pisze:ja też dołączam się do pytania, ma ktoś jakieś doświadczenia ze skrytkami ?
Koszt kiedys - jakies 100-120pln/rok.(ale zalezny od rozmiaru skrytki)
Jeden klucz masz ty, drugi klucz ma bank.Otwieracie razem Wyjmujesz skrzynke depozytową ze skrytki i idziesz do kanciapy gdzie mozesz operować zawartościa.
Nie mozna tam trzymac niektorych rzeczy - na przyklad gotówki

Generalnie - jak nie chcesz trzymać wartościowych rzeczy w domu - to dobre rozwiązanie.
To było dawno temu - ale fakt - taki był regulamin skrytki.pepsi926 pisze:W pko bp i pekao sa, mozna przechowywać gotówkę. Nie ma z tym problemu. Widocznie Twój bank ma taki warunek że nie można
Chodziło głownie o to zeby tam nie przechowywac lewych dochodów - co w sumie bylo dosyc proste bo ewidencje skrytek prowadziła pani Krysia w zeszyciku czy w jakims segregatorze - wiec prawdopodobienstwo ze dotrze do tej skrytki jakis komornik albo US bylo znikome.
Problemow nigdy zadnych nie bylo - bo obowiazuje dyskrecja - nikt nigdy nie sprawdza ani nie pyta co w skrytce przechowujesz.
Takze tak jak pisalem - lepsze rozwiazanie nawet od jakiegos sejfu w domu.
Ja mialem wynajeta na czas nieokreślony - placisz co roku oplate i tyle - skrytka jest twoja.Dagu pisze:nie bedzie problemu z wykupieniem skrytki na dluzszy okres ?
lat 10 - 20 - 50 ??
uposazyc chyba tez mozna ?
10 czy 20 lat z gory oplacic pewnie nie mozna - bo jak widac cena sie zmienia.
Mozna korzystac w kilka osob ze skrytki - ale klucz jest jeden.