Price Action - Asmodeus8 Journal
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
teraz juz jest cos chyba wiecej jak 120 +Helium pisze:jest możliwość żebys to wkleił??
zostawiam do jutra na 91.1 jako czesciowy TP .
Nowy chart i to co mnie przekonalo o zakupie .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2012, 21:54 przez _/_/Dariusz_/_/, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pełnomocnik
- Pasjonat
Witam, to moje pierwsze zagranie korzystając z price action
Brent Oil na TF D1 w strefie oporu uformowal mi sie minimalny engulfing bar wykorzystuję sytuację i zagranie short z 123.09, TP ustawione na 121.16 przestawione już na BE+25 pips
Brent Oil na TF D1 w strefie oporu uformowal mi sie minimalny engulfing bar wykorzystuję sytuację i zagranie short z 123.09, TP ustawione na 121.16 przestawione już na BE+25 pips
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
- Pełnomocnik
- Pasjonat
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Masz racje ,ale ja wychodze z analizy M,W,D tam szukam SnR.Pełnomocnik pisze:Nie do końca Cie rozumie - mniemam ze masz długą?
Spójz na D 1 - zobacz co się działo na przełomie X i XI zr. teraz zobacz jak cena uciekła...
Troche inny przedział TF.
Ok ustawiam SL na BE i czas pokaze ;-) Ide spac spokojnie .
Dobranoc !
Ale wkurzający ten fxczerwinek pisze:Tak z innej beczki 3 raz wszedłem w tą parę w tamtym tygodniu dwa razy na BE mam nadzieję, że teraz uda się do TP1 dojść, jakbym nic nie kombinował to byłoby ok, no ale do 3 razy sztuka. Tutaj nałożył się fajny poziom, LT, HT, brak było potwierdzenia PA ale widać że chcą trochę skorekcić. Przestawione już na BE.

4 razy wchodziłem w tę parę 3 razy BE raz +16 a dzisiaj w końcu doszli do mojego TP ale już bez mnie.
Po raz koljeny cierpliwość popłaca, niestety nad tym muszę pracować.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Re: CHFJPY
----------------------------------------------------------------------------------------------------_/_/Dariusz_/_/ pisze:USDCAD - day
widziałem oznaki wstawania z kolan i gdyby dzisiaj giełda w usa zaczerwieniła się USDCAD wybiłby górą, a tak mamy cd męki trendu bocznego, który trwa i trwa, a ogółna zasada głosi, że im dłuższa konsolidacja w niewielkim obszarze, tym mocniejszy ruch po wybiciu, z tym, ze nie zdziwi mnie fałszywe wybicie w jedną stronę....a potem powrót i w drugą.. Ale w którą??
W sumie ja też nic odkrywczego nie powiem -
1. Mamy konsolidacje czyli moment gdzie jest realizacja zysków i wchodzą nowe zlecenia.
2.M+W Down trend
3. D = consolidation
4. Wskazówki mówią DWN, ale jak zwykle trzeba poczekać D na wybicie z CONS.
------------------------------------------------------------------------[/quote]
USDCAD chyba dzisiaj sie wybiło tak z 800 pipsow w dół, ale nie zagralem ....
CHFJPY zamknale na TP 90.150 gdzies w nocy po ostrzezeniach ;-)
EURGBP strata dzisiaj, ale otwarcie oczywiscie z biegu bez analizy i kolejny raz zle sie konczy .....
- klonmarcin
- Maniak
Chyba tak 80p nie 800_/_/Dariusz_/_/ pisze:USDCAD chyba dzisiaj sie wybiło tak z 800 pipsow w dół, ale nie zagralem ....

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...