Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Dzień skończony na + 2 pipsy...
Ważne, że nie minus. Nie wrzuciłem 1 pozycji na BE i 2 stratnych, bo głupio mi i wiem jakie błędy popełniłem. Tak czy inaczej jutro będę miał tylko 2 godziny na gre (16-18 ) liczę,że uda się coś ustrzelić.

W sumie to jestem zadowolony z tego dziennika, jakoś czuję się pewniej i lepiej widzę swoje błędy. Liczę na dalszą krytykę / rady. Mam nadzieję, że z czasem liczba tych bezsensownych zagrań spadnie do 0.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru wszystkim, którzy czytają moje wypociny :D

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Jak na razie dzisiaj jeden Long na Edku (był na +10) zamknięty na +1 tp było 20 sl 6 pipsów.

Druga pozycja też Long, ale na ejku. Wywalony po paru sekundach na SL 7 pips

Na drugim screeny jest ta pierwsza pozycja na edku (+1) i niestety druga przegapiona ze względu na małą przerwę po stracie na ejku.

Pozdrawiam

edit. Od jakichś 2h dziwnie ten rynek chodzi, nie czuję go. Czekam na jakąś ładną okazję

edit.2 Ejekm5-3odbicieniezagrałem.JPG niestety nie wszedłęm a było wybicie z trójkąta po odbiciu od małej LT na m5 na ejku.

Coś mam problem, że widzę po kilka wejść dziennie i oczywiście te, w które nie wchodzę to ładnie idą.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Wchodził ktoś lub wchodziłby w tym miejscu?

Jakoś miałem wrażenie, że słaby ten sygnał + cena nagle poleciała do lt i myślałem, że ja przebije.

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Halflife »

Nie sugeruj się tak bardzo LT linie trendu są słabe, mogą co najwyżej pomóc w określaniu kierunku lub wzmocnić SR, nie wchodź na odbicie od linii trendu bo będziesz stopowany raz za razem, to że czasami zdarzy się idealne odbicie to wyjątek, a nie reguła.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Halflife pisze:Nie sugeruj się tak bardzo LT linie trendu są słabe, mogą co najwyżej pomóc w określaniu kierunku lub wzmocnić SR, nie wchodź na odbicie od linii trendu bo będziesz stopowany raz za razem, to że czasami zdarzy się idealne odbicie to wyjątek, a nie reguła.
Możesz bardziej rozwinąć swoją myśl?
chodzi mi o to jakie Ty masz sygnały do zajmowania pozycji?
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

mandrejk pisze:
Halflife pisze:Nie sugeruj się tak bardzo LT linie trendu są słabe, mogą co najwyżej pomóc w określaniu kierunku lub wzmocnić SR, nie wchodź na odbicie od linii trendu bo będziesz stopowany raz za razem, to że czasami zdarzy się idealne odbicie to wyjątek, a nie reguła.
Możesz bardziej rozwinąć swoją myśl?
chodzi mi o to jakie Ty masz sygnały do zajmowania pozycji?
Poziomy SD wspomagane klasycznymi SR w zgodzie z trendem czyli dopóki robimy wyższe górki i dołki tylko buy na wsparciach po korektach i analogicznie dla shortów. Najprostszy system na świecie :) .

Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darkst »

Halflife pisze: Poziomy SD wspomagane klasycznymi SR w zgodzie z trendem czyli dopóki robimy wyższe górki i dołki tylko buy na wsparciach po korektach i analogicznie dla shortów. Najprostszy system na świecie :) .
Obrazek

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki za rady i wsparcie :)

Trochę czasu analizowałem wejścia za pomocą stref S/D (może za krótko?) ale jakoś mnie to nie przekonało. Na dobrą sprawę każda strefa S/D to S/R zarazem. Tak samo jak linie trendu, niektóre trafiają z dokładnością 0.5 pipsa i lecą 50 w dobrym kierunku, a na innych nawet cena się nie zatrzymuje na sekundę.

Mam wrażenie, że bez doświadczenia i obycia z rynkiem i z LT i z SD można g**no zrobić. Z tego co widzę, to głównie liczę się zachowanie ceny w danym czasie niezależnie czy chodzi SD czy LT.

Jednakże poświęcę trochę czasu na lekturę tematu o Supply / Demand, może wtedy mi się bardziej na to otworzą oczy.

Zachęcam do dalszego dzielenia uwag i wrzucania screenów w tym dzienniku :)

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Halflife
Gaduła
Gaduła

Midas pisze:Mam wrażenie, że bez doświadczenia i obycia z rynkiem i z LT i z SD można g**no zrobić.
To święta prawda, doświadczenie jest wszystkim. Ja dopiero od niedawna zacząłem regularnie zarabiać a grałem praktycznie tym samym systemem od początku.
Midas pisze:Z tego co widzę, to głównie liczę się zachowanie ceny w danym czasie niezależnie czy chodzi SD czy LT.

Jednakże poświęcę trochę czasu na lekturę tematu o Supply / Demand, może wtedy mi się bardziej na to otworzą oczy.
Każdy musi znaleźć swój system, nie mam monopolu na prawdę, piszę ze swojego subiektywnego punktu widzenia. Może LT działają tylko nie umiem z nich korzystać? Pewnie już się tego nie dowiem, bo nie mam zamiaru już nic zmieniać w swoim systemie. Powodzenia w szukaniu swojej drogi. :P
Ostatnio zmieniony 28 lut 2012, 19:56 przez Halflife, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Midas pisze:Mam wrażenie, że bez doświadczenia i obycia z rynkiem i z LT i z SD można g**no zrobić. Z tego co widzę, to głównie liczę się zachowanie ceny w danym czasie niezależnie czy chodzi SD czy LT.
Dokładnie :)
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

ODPOWIEDZ