Trend Line Rules

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Dzięki za odpowiedź. A na skreenie kiedy wyszedłbyś z tej L? (trzymał do końca?)
Wsparcie na 1.3366, wejście L po wybiciu z 2 powyżej - 1.3380, przestawione na BE = 0. Trzymałbyś do rozwiązania sytuacji( wybicie)? Bo ja sobie myślę, że jeśli wybije górą to można dołożyć L a jeśli dołem to S zamykając tą wcześniejszą L (oczywiście zamknąć po reteście)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Little Scalper pisze:he się pytam gdzie LT o której jest ten jounral ? ;p
Lt możemy z historii dorobić. Żaden problem. Jak nie na odbicie to na przebicie :wink:

na poważnie racja. Jak coś odezwę się na PW.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

Właśnie, panowie nie zaśmiecajcie tematu jakimiś trójkątami , kwadratami, motylami, żyrafami, krabami i innymi pokemonami. LT

Żeby nie być gołosłownym, dzisiejsze wejście:
Obrazek
Pozdrawiam

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

basketmat
Czemu brałeś Ske wcześniej? :wink:

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Śmiem twierdzić iż liczył na to że cena nie dojdzie do LT i odbije wcześniej, jak to nie raz mi się zdarzyło, najgorzej jak braknie pipsa, choć 2-5 pipsów to nie rzadkość, czekasz czekasz a tu spierniczyło i lipa . :cry: Wróć liczył na SD bo na wcześniejszy odwrót było jeszcze za wcześnie albo i nie nawet na SD za wcześnie to już tylko handlujący zna argumenty przemawiające za zajęciem takiej pozycji. Ciekawe co to było.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Cadermo

Darkey pisze:Śmiem twierdzić iż liczył na to że cena nie dojdzie do LT i odbije wcześniej, jak to nie raz mi się zdarzyło, najgorzej jak braknie pipsa, choć 2-5 pipsów to nie rzadkość, czekasz czekasz a tu spierniczyło i lipa . Crying or Very sad
Tu się kłania psychika. Chcąc więcej ,często zgarniesz dużo mniej lub wcale .

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

Myślałem, że się tworzy poziom. Wiem, to zagranie było bez sensu.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Cadermo pisze:Tu się kłania psychika. Chcąc więcej ,często zgarniesz dużo mniej lub wcale
psychika, psychiką czasem rynku nie da się przewidzieć, trend jest tak silny że nie wystarcza sił by dobić do LT na którą czekamy.
basketmat pisze:Myślałem, że się tworzy poziom. Wiem, to zagranie było bez sensu.
a tam od razu bez sensu podejrzewam że to była najlepsza możliwa decyzja w chwili jej podęcia :) a że nie poszło tak jak założyłeś to trudno :) sl w koszty się wrzuci.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Cadermo

Darkey pisze:trend jest tak silny że nie wystarcza sił by dobić do LT na którą czekamy.
Ale wchodzą za szybko łamiesz zasady. Jeśli łamiesz zasady to trzeba poćwiczyć jeszcze nad psychiką.

Linie Trendu są o tyle łatwe ,że tam w zasadzie trzeba tylko czekać .Sygnały są proste jak nie wiem co. Tyle ,że wielu puszczają nerwy i wchodzą za wcześnie i tracą. To tak jakbyś jechał samochodem i pamiętał ,że za chwilę będzie ostry zakręt i zamiast skręcić w dobrym czasie to skręcasz za wcześnie i lądujesz w rowie (czytaj SL).

Jeszcze co do tych momentów kiedy cena nie dobija. Przecież nie w każdym dniu są okazje do gry na LT. Jak ktoś już gra dłuższy czas liniami trendu to przyzna mi rację ,że to fajna metoda ,ale zdarzają się dni ,że nie załapiemy się na żadną z tych kreseczek.Wtedy właśnie wuchta ludzi odpuszcza sobie granie tą metodą i szukają dalej .Bo jeden czy dwa dni nie było okazji...

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Cadermo pisze:Ale wchodzą za szybko łamiesz zasady. Jeśli łamiesz zasady to trzeba poćwiczyć jeszcze nad psychiką.
Wychodząc za szybko też łamiesz, prawda? ;-)
Spójrz, proszę, na obrazek; zasada: TP 39 pips. Wyjście, jak widać - po ~31. Fakt, cena poszła jeszcze w dół, ale nie jestem aptekarzem, nie liczyłem czy byłby TP, załóżmy, że nie; potem odbiła i nie wróciła jeszcze do tej wartości. Co więcej - mógł być SL.
I co z tym fantem robić? ;-)
PS Wiem, wejście przedwczesne ;-) Ale akurat miałem coś do roboty i nie mogłem czekać na lepsze :->

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ