marol21 pisze:erka dalej grasz na fx? odrobiles choc troche wlozonej kasy?
żyję, gram, inwestuję czy jak to tam nazwać ... próbuję.
Dopiero po kilku latach mogę powiedzieć, że powoli ... bardzo powoli zaczynam łapać o co chodzi.
I tu prośba do zaczynających tę "zabawę" - nie bawcie się w to. A jeśli już musicie - kilka wniosków i wskazówek ode mnie bankruta "odradzającego się" - we własnej osobie, które mam nadzieję pomogą:
- nie bądźcie chciwi, nie bądźcie zachłanni - małą łyżką można najeść się naprawdę dużo więcej, lepiej smakuje, nie leci Ci po brodzie

i nie zwymiotujesz nagle wszystkiego co "zżarłeś"
- szanujcie rynek - to on tu rządzi i on tu ZAWSZE ma rację - róbcie to co on a będzie Wam dane
- używajcie SL

mała strata tak naprawdę nie boli, a nerwowe przestawianie sl`a wspiera jedynie koncerny farmaceutyczne i na pewno pustoszy portfele.
....... "złotych" rad pewnie znalazłoby się jeszcze kilka, ale nie będę się tu wymądrzał wszak jak na razie wciąż jestem bankrutem
zainteresowanych moimi zyskami lub stratami (wirtualnymi) zapraszam do obserwacji mojego konkursowego konta:
http://www.dukascopy.com/tradercontest/ ... rader=erka
Mam aktualnie również konto Real, a tam podobnie jak na konkursowym raz lepiej raz gorzej, raz wypłata - raz wpłata. Ogólnie tamten rok ze stratą - ten na razie na plusie - od kilku miesięcy bilans na realu z tendencją wzrostową

więc mam nadzieję że złamałem trend i niech tak już pozostanie ...
pozdrawiam wszystkich wytrwałych i tych mnie wytrwałych również