Wyznania bankruta - zmagania z "niemożliwym"

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zaliczyłeś Margin Call?

Tak
110
67%
Nie
53
33%

Liczba głosów: 163

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

_erka pisze:kolejne depo wyzerowane :(
nie wiem. nie ogarniam tego coraz bardziej, na demo nie ma żadnego problemu - wiem gdzie wejść , gdzie wyjść , czasem aż co do pipsa - jakbym z wykresu czytał jak z elementarza , w realu puszczają nerwy.

Demo:
http://grubas.mt4stats.com/

Real:
http://erkareal.mt4stats.com/

Chyba teraz wiem dlaczego jest tak wielu analityków a tak mało "trajderów" :)

200 - 300 % depo w miesiąc żaden problem, później wyzerowanie, wpłata i znów 200 - 300 % do przodu , po czym, te same stare błędy.

no nic z najgłębszych zakamarków portfela wyciągnięta kasa na kolejne zasilenie i mocne postanowienie zmiany strategii wejść i wyjść - tym razem jeśli coś będzie do przodu NATYCHMIAST wypłacam, będzie na następne zasilenie po MC :(
Jak dla mnie wniosek jest oczywisty. Po zgarnięciu 200 - 300% depo w całości wypłacasz, aby nie korciło, odpoczywasz od stresu.
Jak widzisz i jesteś gotów to wchodzisz, ale w czasie odpoczynku nie myślisz w ogóle o FOREXie. Jeśli myśli Cię nachodzą znaczy za wcześnie.

Ale jak dla mnie problemem większości jest to iż oni mają świadomość, że muszą grać, że to ich praca czy jak. A wcale nie muszą.
To jest złe, gra tutaj rządzi się własnymi prawami, częste odpoczynki są bardzo wskazany, praca jest równoważna tutaj ze słowem nałóg. Mniej bardziej przemyślanych pozycji, nie wolno iść na ilość.
Należy wyzbyć się (po części :!:) psychiki ludzkiej.
Nie jest powiedziane że wykształcony specjalista będzie grał lepiej od niewykształconej osoby w tym kierunku, nie ma to żadnego związku.

Bardzo dobrą taktyką przy dużym depo jest przecież wypatrywanie ważnych danych, przemówień i wchodzenie w rynek tylko wtedy.
W 80% reakcja rynku jest prawie przesądzona przy 6pipsach S/L i min. 60-80 pipsach zarobku wychodzi się na plus.

Nie wyobrażam sonie gry na FOREX bez porządnego wyspania.
To czy Ty się wyśpisz jest 1000 x ważniejsze od FOREXu

Z tego co piszesz to jesteś bardzo zdolnym Trejderem.
Musisz popracować tylko nad psychiką, czyli nad sobą.
Musisz wypracować sobie psychiczne metody radzenia sobie z tym i wykreować swój świat, który Ci w tym pomoże.
Gdy zarobisz więcej wychodzisz z rynku, odpoczywasz cieszysz się tym.
Przy nastęĻnym wejściu jednak musisz mieć dużą pokorę i grać ze świadomością, iż to iż ostatnim razem było 200-300% teraz zapewne dla równowagi będzie odwrotnie.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Tak swoją drogą chłopie to tak dobrze Ci idzie w biznesie, a grasz tutaj, może nie pod to zostałeś stworzony?
Po co Ci to skoro może nie w tym jesteś najlepszy?
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Grzegorz123 pisze:_erka jeśli mogę coś doradzić to pamiętaj, że brokerzy i wszystkie inne instytucje to złodzieje i zrobią wszystko abyś nie wygrał
To akurat mało logiczne.
Przecież im dłużej grasz tym dłużej i oni mają zarobek, jak szybko skończysz to oni również.
subsilver2 趋势线

ODPOWIEDZ