Dywergencje i linie trendu.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Dlaczego traktujemy Pitchforka jako wskaźnika który musi być zaczepiony na formacji ABC, co się stanie gdy wykorzystamy jego Median Line do wyznaczenia WLT ( Wiarygodna Linia Trendu) oczywiście że nic. Jedynie pomoże to nam do rozbudowy zamiast jednego kanału mamy dwa wiarygodne, czyli poprowadzenie górnej i dolnej linii Pitchforka po przynajmniej dwóch, trzech punktach zaczepienia (kolor zielony) do tego dołączamy następne kanały trendy i wychodzi nam coś takiego jak na rycinie. Dla pewności używamy dywerygencji i to cała zagadka. Nie chciałem tego rozbudować na więcej detali, zamazało to by obraz już całkowicie. Oczywiście jest to zrobione po fakcie i dobrze się pisze trochę inaczej to wychodzi na online ale jest niewielka różnica.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

krystian74 powrzucasz coś w końcu z live ? No takie kreślenie na tym co było to trochę bez sensu. Żeby zainteresować ludzi ,musisz pokazać ,że kreślisz na live , bo jak teraz to materiały raczej są bezużyteczne.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Jak pisałeś własny dziennik to się wtrącałem i za to przepraszam. Widzisz Cadermo z tym jest problem :( bo każdy z nas ma własną wolę i wie czego chce, nie mogę sugerować, wpływać i udowadniać że ta metoda jest dobra czy zła, wybór należy od danej osoby czy to zaakceptuje czy nie. Następna sprawa w analizie wspieram się dywerygencjami, to pomaga jest to proces skomplikowany. A pisać że teraz wchodzę czy wychodzę bo widzę to czy tamto mija się z celem. Dlatego staram się przybliżyć tą metodę. A wklejanie rycin z moimi wejściami nie wchodzi w grę, dlaczego? odpowiedz banalnie prosta KAŻDY MUSI WYPRACOWAĆ SOBIE WŁASNĄ METODĘ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Takie podsumowanie parę dni temu przeglądałem tych kilkanaście stron zapisanych w Jurnalach i jest oko na czym zawiesić :)

Cadermo

Zgadza się ,tylko po co pokazujesz wejścia na historii ?

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Może się komuś się spodoba ta metoda i będzie dążył do pogłębienia wiedzy. Tak było w moim przypadku.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Proszę bardzo takie wykresy sobie robię i to filtruję od M1 do M15 i dopiero składam zlecenie. Połączenie Pitchforka, kanału trendu, i linii trendu
Edek M30

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

A to zestaw do filtrowania. I cała prawda o moim systemie. Niestety jest tyle zależności pomiędzy Pitchforkiem, Kanałem Trendu, Linią Trendu, i Dywerygencjami że nie sposób to opisać i nawet nie próbuję. Tego trzeba się nauczyć. Edek M5

Cadermo

Nadal nie rozumiesz :wink: Po fakcie się nie liczy :mrgreen:

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Mówi się trudno :D

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Moja definicja na twoje zapytanie:
Bądź nadzwyczaj drobiazgowy, aż do sztywnej formalności. Bądź niezwykle tajemniczy, aż staniesz się niezgłębiony. W taki sposób możesz stać się panem losu swego przeciwnika :D

ODPOWIEDZ