Dywergencje i linie trendu.
-
- Pasjonat
Dlaczego traktujemy Pitchforka jako wskaźnika który musi być zaczepiony na formacji ABC, co się stanie gdy wykorzystamy jego Median Line do wyznaczenia WLT ( Wiarygodna Linia Trendu) oczywiście że nic. Jedynie pomoże to nam do rozbudowy zamiast jednego kanału mamy dwa wiarygodne, czyli poprowadzenie górnej i dolnej linii Pitchforka po przynajmniej dwóch, trzech punktach zaczepienia (kolor zielony) do tego dołączamy następne kanały trendy i wychodzi nam coś takiego jak na rycinie. Dla pewności używamy dywerygencji i to cała zagadka. Nie chciałem tego rozbudować na więcej detali, zamazało to by obraz już całkowicie. Oczywiście jest to zrobione po fakcie i dobrze się pisze trochę inaczej to wychodzi na online ale jest niewielka różnica.
-
- Pasjonat
Jak pisałeś własny dziennik to się wtrącałem i za to przepraszam. Widzisz Cadermo z tym jest problem
bo każdy z nas ma własną wolę i wie czego chce, nie mogę sugerować, wpływać i udowadniać że ta metoda jest dobra czy zła, wybór należy od danej osoby czy to zaakceptuje czy nie. Następna sprawa w analizie wspieram się dywerygencjami, to pomaga jest to proces skomplikowany. A pisać że teraz wchodzę czy wychodzę bo widzę to czy tamto mija się z celem. Dlatego staram się przybliżyć tą metodę. A wklejanie rycin z moimi wejściami nie wchodzi w grę, dlaczego? odpowiedz banalnie prosta KAŻDY MUSI WYPRACOWAĆ SOBIE WŁASNĄ METODĘ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Takie podsumowanie parę dni temu przeglądałem tych kilkanaście stron zapisanych w Jurnalach i jest oko na czym zawiesić

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Takie podsumowanie parę dni temu przeglądałem tych kilkanaście stron zapisanych w Jurnalach i jest oko na czym zawiesić

-
- Pasjonat
-
- Pasjonat
-
- Pasjonat
-
- Pasjonat