Trend Line Rules

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Little Scalper pisze:poprzez cene i jej ruch nie uwzględniając czasu
taki oftop mile widziany :) Ciekawi mnie jak wy na ten czas patrzycie.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Little Scalper Dzięki. Super wytłumaczone:)
A zwracasz uwagę na ilość barów między 2 a 3 i między 3 a Rh? Chociaż chyba źle zapytałem odnośnie Rh bo kiedyś pisałeś, że na małych interwałach wejście w trejd powinno nastąpić powyżej 2 i nie patrzyć na haki. Jeśli tak to czy zwracasz uwagę na ilość barów między punktami 1 a 2, 2 a 3, 3 a wybicie poza 2?

Darkey przepraszam, to ja naciągam Little Scalper na spam:) ale jeśli wchodzimy w pozycję od odbicia od LT pod warunkiem wystąpienia ww formacji toż będzie to spam :D ? Oczywiście jeśli uważasz, że tak to zamykam buzię :silenced:
Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Little Scalper super to wytłumaczyłeś. Często właśnie jest problemem którą LT wybrać. Spadkową czy wzrostową? Wchodzić, nie wchodzić? Twoje wyjaśnienia mogą rozwiać te wątpliwości. Dzięki serdeczne.

Darkey Jak można zgłosić post do pochwały?

Edit: Dzięki Darkey :)
Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Wróciłem na demo potestować trochę.
Na poniższym skreenie zamknięte z palca bo cena doszła do TP + 12 i nie zamknęło pozycji!? A jak zamknąłem z palca na te + 12 to i tak pokazuje +9. Muszę się temu przyjrzeć.
Jak oceniasz Little Scalper? Wszedłbyś w to (pomijając TP które masz większe)?

Aud Usd M1

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki Little Scalper. Myślałem, ze 123 powinno występować tylko w pobliżu LT, że nie musi tylko dotknąć linii. Zagrałem to bo cena przebiła LT, zrobiła retest, odbiła i doszła jeszcze raz więc było duże przawdopodobieństwo, ze odbije kolejny raz a moment wejścia wyznaczyło mi 123. Ciężko będzie o konktretny sygnał do trejda w takim razie no ale cóż, skoro tak trzeba...
Czy jestem nastawiony na skalpowanie? Wolałbym nie ale ciężko mi coś większego wyszarpać z rynku. Przeważnie jednak nie mam TP ustawionego na mniej niż 17p. W tym konkretnym przypadku z góry wziąłem mniej bo poniżej było wsparcie które zresztą po przebiciu chyba 3 p. zadziałało
Zmotywowany twoimi postami będę ustawiał SL i TP w zależności od TF.
Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Cieszę się, że chcesz się dzielić swoją wiedzą. Naprawdę bardzo mi pomogłeś i podejrzewam, że wielu innym osobom które tu zaglądają również. Będę wklejał tu swoje skreeny z LT + 123, jak coś to krytykuj ostro:)
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Little Scalper pisze:Jesteś chyba pierwszą osobą na którą mam jakiś wpływ Very Happy nawet nie wiesz jak fajnie jest mi sie dzielić tą wiedzą Smile
Little Scalper będzie więcej jak dasz mały wykład o czasie :wink: a poważnie mówiąc, czy łatwo to zaobserwować bo ostatnio kombinuję z falami i czasem, ale nie złapałem na razie tego.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

In? :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Little Scalper nie tylko pozytyw na tym korzysta zauważyłem fajne zastosowanie 1,2,3 ze stochem :D a raczej dywergencją na nim.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

basketmat pisze:In? :)
basketmat fajny sygnał. Podobnie fajna sytuacja jest dzisiaj na edku. O tutaj:

Obrazek

Nie sugerujcie się tymi strzałkami. Nic wam nimi nie chciałem przekazać. To wskaźnik.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

ODPOWIEDZ