GBP/USD: realizacja, +40pips, +75pips. Zgodnie z planem. Dobre wejście, dobre cele.mack pisze:GBP/USD: ouh.. od 1.5805 w shorcie siedze. TP1 1.5765 i połowa celu osiągnięte, do TP2 1.573 jeszcze chwila:) Na M30 nieciekawa świeczka, zaraz dane, może bujnąć.
PLUS 5% DZIENNIE - POLECAM
mack pisze:a EU Lka ma większe uzasadnienie, pewnie dlatego od dołka w niej siedzę.
EUR/USD: realizacja, +30pips, +20pips. Gram to samo teraz.
coobin, odezwij się przez PW tak jak prosiłem i nie zaśmiecaj dziennika.

Drobna uwaga jeszcze. Ten dziennik założyłem nie planując żadnych ofert, takową otrzymałem od użytkownika. Proszę nie tego nie traktować jak reklamę. Zamieszczam informacje o moich wejściach z wyprzedzeniem. Tak, aby każdy mógł spróbować przeanalizować potencjalne setupy. Liczyłem na dyskusję osób z doświadczeniem i wymianę uwag na poziomie. Póki co słabo i tylko pytania co grać. Grać swoje. Jak się nie ma planu to nic z tego nie będzie poza minusem na koncie.
"Jak tak... to tak." Wielki Szu
-
- Uczestnik
1) jak grasz jednym lotem to otwierasz np 5 pozycji po 0,2 w różnych miejscach, czy na początku 0,3, później inaczej, czy jeszcze jakoś inaczej?
2)jeśli mógłbyś więcej wykresów z historycznymi wejściami wrzucać... to naprawdę uczy!
3) stop 50 - często większy od potencjalnego TP ustaliłeś na podstawie swoich przemyśleń, czy statystycznie przeanalizowałeś swoje historyczne pozycje?
2)jeśli mógłbyś więcej wykresów z historycznymi wejściami wrzucać... to naprawdę uczy!
3) stop 50 - często większy od potencjalnego TP ustaliłeś na podstawie swoich przemyśleń, czy statystycznie przeanalizowałeś swoje historyczne pozycje?
1) pierwsze wejście robie zawsze za 1/10 do 4/10 całkowitej pozycji przeznaczonej na dany ruch
2) staram się wrzucać, ale będę pamiętał
3) ja gram z reguły bez SL lub z bardzo dużym, przy dobrze zrobionej analizie (w szczególności w jakiej fali jesteśmy) SL nie jest konieczny. Tym bardziej, że zawsze wiem ile % depo ryzykuje na dane zagranie. Opisałem to w wiadomości, którą ode mnie dostałeś. Zarządzanie pozycją i kapitałem to mus. Mam też wejścia z SL 5pips.
Dodano:
2) staram się wrzucać, ale będę pamiętał
3) ja gram z reguły bez SL lub z bardzo dużym, przy dobrze zrobionej analizie (w szczególności w jakiej fali jesteśmy) SL nie jest konieczny. Tym bardziej, że zawsze wiem ile % depo ryzykuje na dane zagranie. Opisałem to w wiadomości, którą ode mnie dostałeś. Zarządzanie pozycją i kapitałem to mus. Mam też wejścia z SL 5pips.
Dodano:
EUR/USD: realizacja, +20pips, +20pips. Starczy tego.mack pisze:mack pisze:a EU Lka ma większe uzasadnienie, pewnie dlatego od dołka w niej siedzę.
EUR/USD: realizacja, +30pips, +20pips. Gram to samo teraz.
Widzę, że "idealny" moment wybrałem na zakupy. Pozycja zamknięta na BE+1, ciut szkoda tych niewziętych pipsów w górę.mack pisze:GOLD: AT mówi, że możemy na 1700 nie wyhamować i powinno ładnie pierdyknać.Fundamenty i rekomendacje nas tylko trzymają.
Na 1761 wszedł mi oczekujący short przed kwadransem, gram jednak z ciasnym stopem i powiększać pozycję będę tylko po ruchu w dół (sell stop).

1800 tak, ale moim zdaniem nie może się obyć wcześniej bez testu 1764. Co do tej północy to w kilkutygodniowej perspektywnie jestem sceptyczny, zobaczymy jak długo uda się utrzymać powyżej 1780 to będzie kluczowe dla ewentualnych dalszych wzrostów.
GOLD: wszedłem w krótką na 1780 i 1777 z małym stopem. TP1 1770 TP2 1765, TP3 1757
GOLD: wszedłem w krótką na 1780 i 1777 z małym stopem. TP1 1770 TP2 1765, TP3 1757