Proxy używasz z jakiegoś konkretnego powodu? Właśnie serwer proxy może nie puszczać połączenia... Może na innym proxy pójdzie?blaku pisze:dzięki za odpowiedź Jekert.
CrossOver wypróbuję a co do proxy to właśnie mam ustawione w przeglądarce co pozwala mi normalnie wejść na stronę webtrader'a podać login hasło itd ale wszystko wisi na "connecting". Może to jednak jakaś inna kwestia?
FxPro (ECN) - wątek II
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
w pracy używam proxy stad kłopot, ale generalnie zrobię to tak że w będę używał aplikacji od konta ECN (po ustawieniu proxy działa) a w domu webtrader... do momentu aż trochę się podszkolę ;>
tymczasem jedna rzecz bo z tego co widzę na demko ECN po paru chwilach od złożenia transakcji zostałem obarczony prowizją. Z tego co widziałem na stronie to prowizja jest naliczana dopiero przy obrocie 1mln$ w wysokości 30 dolarów.
Nie wydaje mi się abym zrobił obrót 1mln, ani też abym został obarczony kwotą 30 dolarów bo mam info że odejmą mi 0,39 $. Czy to zatem jakaś dodatkowa prowizja o której nie wiem?
tymczasem jedna rzecz bo z tego co widzę na demko ECN po paru chwilach od złożenia transakcji zostałem obarczony prowizją. Z tego co widziałem na stronie to prowizja jest naliczana dopiero przy obrocie 1mln$ w wysokości 30 dolarów.
Nie wydaje mi się abym zrobił obrót 1mln, ani też abym został obarczony kwotą 30 dolarów bo mam info że odejmą mi 0,39 $. Czy to zatem jakaś dodatkowa prowizja o której nie wiem?
30 USD to prowizja za 1mln USD obrotu ale jeśli wyrobisz obrót np. 10-krotnie mniejszy to i prowizja będzie odpowiednio mniejsza.blaku pisze:tymczasem jedna rzecz bo z tego co widzę na demko ECN po paru chwilach od złożenia transakcji zostałem obarczony prowizją. Z tego co widziałem na stronie to prowizja jest naliczana dopiero przy obrocie 1mln$ w wysokości 30 dolarów.
Prowizja u brokerów ECN pobierana jest po każdej wykonanej transakcji. Równie dobrze można ją ująć jako 0.003% od wartości pozycji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Pamięć 120-160 Mb, użycie procesora 25-50% ale nie czuję by przez to mój komputer zmulił...blaku pisze:ja przy kompie z prockiem Core 2 Duo 2,40GHz, pam 2Gb RAM mam zuzycie CPU od 50-70% a pamięci od 200-250Mb co powoduje lekka zamułkę. To norma?
Procesor Core2Duo T5870 2.00 Ghz więc nie żaden demon prędkości...

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
hmmm no to ciekawe, pamięć pamięcią, bo w sumie firefox używa więcej
ale z tym prockiem to zastanawiające... bo wychodzi na to że praktycznie cały jeden procesor jest używany do obsługi programu plus czasami część drugiego... ;/ sprawdzę jeszcze jak to w domu działa...
Dodano po 23 godzinach 50 minutach:
witam ponownie,
może mi ktoś wyjaśnić sytuacje przedstawioną na rysunku? Skąd taki skok?

Dodano po 23 godzinach 50 minutach:
witam ponownie,
może mi ktoś wyjaśnić sytuacje przedstawioną na rysunku? Skąd taki skok?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Z tego co widzę u innych brokerów to wszędzie ruch był podobny. Skąd się wziął? Hmm... Popyt i podaż?blaku pisze:może mi ktoś wyjaśnić sytuacje przedstawioną na rysunku? Skąd taki skok?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Wtam korzystam z platformy cTrader i dostalem email od FxPro z nakazem zalozenia nowego konta oraz informacja ze w ciagu kilku dni musze zamknac wszystkie otwarte pozycje na biezacym koncie inaczej FxPro zrobi to automatycznie. Powodem jest oferta "nizszych lepszych spreadow". Szczerze mowiac jestem w zupelnym szoku, w tym temacie pytalem juz kilka miesiecy temu i bylo wyraznie powiedziane ze mozna trzymac otwarte pozycje bez przeszkod i ryzyka ich zamkniecia z wyjatkiem MC. Zaznaczam ze nie mam zadnego MC i jestem jak najmniej zainteresowany zamykaniem pozycji w obecnym momencie - dlatego prosze o jakies wyjasnienie bo cala sytuacja wydaje mi sie zupelnie absurdalna.
Witaj,
Sam tez posiadam konto cTrader, a takiego nakazu nie dostałem jednak nie mam obecnie otwartych pozycji. Prawdopodobnie wynika to z faktu, ze "stary model" kont jest na innych serwerach lub zwyczajnie chcą ujednolicic ofertę. Moze uda sie "przerzucić" otwarte pozycje na nowe konto. Jeśli jesteś klientem Forex Clubu to proszę prześlij jak najwiecej informacji nam na maila, a porozmawiamy o tym z FxPro w poniedziałek. W innym wypadku pozostaje kontakt bezposredni z brokerem.
Sam tez posiadam konto cTrader, a takiego nakazu nie dostałem jednak nie mam obecnie otwartych pozycji. Prawdopodobnie wynika to z faktu, ze "stary model" kont jest na innych serwerach lub zwyczajnie chcą ujednolicic ofertę. Moze uda sie "przerzucić" otwarte pozycje na nowe konto. Jeśli jesteś klientem Forex Clubu to proszę prześlij jak najwiecej informacji nam na maila, a porozmawiamy o tym z FxPro w poniedziałek. W innym wypadku pozostaje kontakt bezposredni z brokerem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Oto tresc wiadomosci jaka dostalem od FXpro :
Further to our below email regarding upgrading of your cTrader account, in order for all our clients to benefit from our new low spreads and the direct cash rebate program we will be retiring our current cTrader accounts on Friday 2nd of March 2012 at 12.00 midnight (server time).
Please ensure that by the above date you have opened a new cTrader account and closed all active orders on your current one. Once you have opened the new account you will be able to instruct our accounting team to transfer your balance. Please note that any orders still open at 12.00 midnight on Friday the 2nd of March will automatically be closed at the current market price.
If you have any questions regarding above or require assistance with opening a new account please contact our Support Department at +44 203 151 5550.
Nie jestem klientem zadnego klubu po prostu zalozylem konto real w FxPro kilka miesiecy temu i szczerze mowiac nie mam zamiaru teraz stawac na rzesach dzwonic i prosic kogos o cokolwiek tym bardziej ze slabo znam angielski. Wiem tylko ze mam pozycje na stracie i jesli je teraz zamkne to poplyne ladnie.. i na pewno zrezygnuje uslug tego brokera bo takie numery to jest dla mnie dyskwalifikacja i nie zalozylbym u nich konta real gdybym wiedzial ze takie numery robia, a sam Pan pisal gdy zakladalem u nich konto ze zamykanie pozycji przez brokera jest niemozliwe z wyjatkiem MC.
Further to our below email regarding upgrading of your cTrader account, in order for all our clients to benefit from our new low spreads and the direct cash rebate program we will be retiring our current cTrader accounts on Friday 2nd of March 2012 at 12.00 midnight (server time).
Please ensure that by the above date you have opened a new cTrader account and closed all active orders on your current one. Once you have opened the new account you will be able to instruct our accounting team to transfer your balance. Please note that any orders still open at 12.00 midnight on Friday the 2nd of March will automatically be closed at the current market price.
If you have any questions regarding above or require assistance with opening a new account please contact our Support Department at +44 203 151 5550.
Nie jestem klientem zadnego klubu po prostu zalozylem konto real w FxPro kilka miesiecy temu i szczerze mowiac nie mam zamiaru teraz stawac na rzesach dzwonic i prosic kogos o cokolwiek tym bardziej ze slabo znam angielski. Wiem tylko ze mam pozycje na stracie i jesli je teraz zamkne to poplyne ladnie.. i na pewno zrezygnuje uslug tego brokera bo takie numery to jest dla mnie dyskwalifikacja i nie zalozylbym u nich konta real gdybym wiedzial ze takie numery robia, a sam Pan pisal gdy zakladalem u nich konto ze zamykanie pozycji przez brokera jest niemozliwe z wyjatkiem MC.