Shadi, da radę.
Zgodnie z tym co pisałem spodziewałem się zwrotu na poziomie 1.328 (max 1.332). Powyżej 1.325 szukałem miejsca do zajęcia pierwszej pozycji. Zajęta z ręki, mogło być trochę lepiej z wejściem. Chwilę później spodziewałem się ponownego uderzenia. Zajmuję dwie pozycje, 1.3268, 1.3275. Nie udało się wyżej podskoczyć i mój wzrok kieruję się na pierwszy cel 1.3330, sił starczyło tylko na 1.3340. Tu rozważałem przymknięcie części pozycji. Stwierdzam jednak, że do wieczora ustawione TP 1.3330 powinno lekko być (i o 19:30 było 1.331:) ). Przed północą zamykam dwie pozycje realizując zysk w okolicy wyznaczonego sobie celu 1.333. Dwie pozycje zostawiam, jedną zamykam pół godziny później około 1.32 pamiętając o oczekiwaniu na dane z Grecji, drugą przestawiam na BE i spokojny idę w kimę.
PLUS 5% DZIENNIE - POLECAM
Dzięki za odpowiedź... dlatego też pozwól że zapytam o jeszcze jedną nurtująca mnie rzecz... Tzn może mi się coś poprzestawiało ale nie do końca ogarniam jak zrobiłeś to:
U mojego brokera - ustawiając tp i zdejmując wcześniej - tp zostaje bez zmian. Jeżeli tp zostaje przekroczone - realizuje TP po danej cenie - u Ciebie jest niżej i 3cia pozycja jeżeli dostaje be - tp pozostaje bez zmian be jest realizowane.
Nie ogarniam jak np dostałeś be jeżeli cena była poniżej TP (pozycja 3cia).
Pozostaje ostatnia możliwość (choć to nie wiem jak zrobić:P) - zdejmujesz pół z pozycji po cenie tp i reszta niech śmiga - ale czy wtedy nie powinno być pokazane że zamknęło jakiś kawałek pozycji na TP?
U mojego brokera - ustawiając tp i zdejmując wcześniej - tp zostaje bez zmian. Jeżeli tp zostaje przekroczone - realizuje TP po danej cenie - u Ciebie jest niżej i 3cia pozycja jeżeli dostaje be - tp pozostaje bez zmian be jest realizowane.
Nie ogarniam jak np dostałeś be jeżeli cena była poniżej TP (pozycja 3cia).
Pozostaje ostatnia możliwość (choć to nie wiem jak zrobić:P) - zdejmujesz pół z pozycji po cenie tp i reszta niech śmiga - ale czy wtedy nie powinno być pokazane że zamknęło jakiś kawałek pozycji na TP?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
GOLD: realizacja, +1000 (100)pips. Świetny trade, dobre wejście i podane Wam do wiadomości z wyprzedzeniem.mack pisze:GOLD: wszedłem w długą @ 1738
Dodano: screen
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2012, 15:07 przez mack, łącznie zmieniany 2 razy.
"Jak tak... to tak." Wielki Szu