PLUS 5% DZIENNIE - POLECAM

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
mack
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mack »

Shadi, da radę.
Zgodnie z tym co pisałem spodziewałem się zwrotu na poziomie 1.328 (max 1.332). Powyżej 1.325 szukałem miejsca do zajęcia pierwszej pozycji. Zajęta z ręki, mogło być trochę lepiej z wejściem. Chwilę później spodziewałem się ponownego uderzenia. Zajmuję dwie pozycje, 1.3268, 1.3275. Nie udało się wyżej podskoczyć i mój wzrok kieruję się na pierwszy cel 1.3330, sił starczyło tylko na 1.3340. Tu rozważałem przymknięcie części pozycji. Stwierdzam jednak, że do wieczora ustawione TP 1.3330 powinno lekko być (i o 19:30 było 1.331:) ). Przed północą zamykam dwie pozycje realizując zysk w okolicy wyznaczonego sobie celu 1.333. Dwie pozycje zostawiam, jedną zamykam pół godziny później około 1.32 pamiętając o oczekiwaniu na dane z Grecji, drugą przestawiam na BE i spokojny idę w kimę.
"Jak tak... to tak." Wielki Szu

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Dzięki za odpowiedź... dlatego też pozwól że zapytam o jeszcze jedną nurtująca mnie rzecz... Tzn może mi się coś poprzestawiało ale nie do końca ogarniam jak zrobiłeś to:
U mojego brokera - ustawiając tp i zdejmując wcześniej - tp zostaje bez zmian. Jeżeli tp zostaje przekroczone - realizuje TP po danej cenie - u Ciebie jest niżej i 3cia pozycja jeżeli dostaje be - tp pozostaje bez zmian be jest realizowane.
Nie ogarniam jak np dostałeś be jeżeli cena była poniżej TP (pozycja 3cia).
Pozostaje ostatnia możliwość (choć to nie wiem jak zrobić:P) - zdejmujesz pół z pozycji po cenie tp i reszta niech śmiga - ale czy wtedy nie powinno być pokazane że zamknęło jakiś kawałek pozycji na TP?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mack
Gaduła
Gaduła

Shadi, masz rację i jest to pomyłka - oznaczenia są z drugiego rachunku działającego na tej samej platformie, gdzie składałem podobne zlecenia.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

mack pisze:Shadi, masz rację i jest to pomyłka - oznaczenia są z drugiego rachunku działającego na tej samej platformie, gdzie składałem podobne zlecenia.
Dzięki za odpowiedź, chociaż i tak się zagubiłem :)

mack
Gaduła
Gaduła

mack pisze:GOLD: wszedłem w długą @ 1738
GOLD: realizacja, +1000 (100)pips. Świetny trade, dobre wejście i podane Wam do wiadomości z wyprzedzeniem.
Dodano: screen
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2012, 15:07 przez mack, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

mack fajnie trejdujesz , ja wczoraj podobnie wchodzilem , troche spoznione i zaliczylem 5xBE :D
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

mack
Gaduła
Gaduła

GOLD: ładnie poszliśmy. Jak ktoś gra Ski, bo ja z zasady wolę odpuścić, to można się przymierzać. Nie widzę raczej opcji na przejście dziś 1765, prędzej zejdziemy teraz na 1740.

Pilar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pilar »

mack pisze:
mack pisze:GOLD: wszedłem w długą @ 1738
GOLD: realizacja, +1000 (100)pips. Świetny trade, dobre wejście i podane Wam do wiadomości z wyprzedzeniem.
Dodano: screen
Piekny trade, widac ze dobrze "siedzisz w zlocie" :wink:

mack
Gaduła
Gaduła

GOLD: AT mówi, że możemy na 1700 nie wyhamować i powinno ładnie pierdyknać. :) Fundamenty i rekomendacje nas tylko trzymają.
Na 1761 wszedł mi oczekujący short przed kwadransem, gram jednak z ciasnym stopem i powiększać pozycję będę tylko po ruchu w dół (sell stop).

mack
Gaduła
Gaduła

GBP/USD: ouh.. od 1.5805 w shorcie siedze. TP1 1.5765 i połowa celu osiągnięte, do TP2 1.573 jeszcze chwila:) Na M30 nieciekawa świeczka, zaraz dane, może bujnąć.

ODPOWIEDZ