reallukpiasek pisze:Demo czy real ?
AliorTrader - ECN.
Re: Nieoficjalne HOWTO-Jak dodać wskaźniki z MT4 do AliorTra
Dzięki wielkie za wyjaśnienie, tak to jest jak się na głupa szuka jednej zakładkiMaRCHeW pisze:Witam.
W Protrader 2 builder został połączony z platformą i jest dostepny w menu "Scripts".Terikan pisze: W aktualnie dostępnej wersji demo Protradera 2 najwyraźniej nie ma PTL Buildera więc w nawiązaniu do poprzedniej akcji, pomógłbyś Karolu również mi?
Jeżeli będziesz mieć problemy z komilacją to daj znać. Postaram się pomóc.
Pozdrawiam
Karol Marchewka

Przekonwertowałem wszystkie wskaźniki według instrukcji i sie wszystko ładnie zaimportowało. Jednak nie ukrywam że na Alior Traderze prawidłowo działa jedynie: TRO_DYNAMIC_FIBS_SR.mq4, pozostałe mimo dobrych wskazań strasznie spowalniają pracę aplikacji, co uniemożliwia pracę

Szczęście w nieszczęściu takie że akurat ten wskaźnik był mi najbardziej potrzebny, resztę można zastąpić czym innym.
Pozdrawiam

-
- Bywalec
Mówisz i maszbanderas81 pisze:Terikan a bylbys tak mily i wrzucil na forum wskaznik custom candle gotowy do pracy na pro traderze? kiedys chcialem sam go konwertowac, ale niestety ciagle sie zawieszalo w trakcie;/

Napisz czy zawiesza twojego ProTradera bo ciekaw jestem jak śmiga poza Alior Traderem

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Bywalec
Dajmy Im szansę.../przynajmniej 2-3 lata....Następna awaria.
Trzeba dać znać do HI..CI, żeby w swojej reklamie nie powoływali się na ten bank i ich serwery, bo to wstyd.
Nikt tak ostro .. że przez 22 lata.nie ma rynków finansowych...
Pozdrawiam.
Dodano po 2 minutach:
PS Sorry... jeżeli przyjmiemy że początki obrad okrągłego stołu były w lutym.. 1998 roku to nie 22 lata lecz 24 lata....
Dodano po 2 minutach:
Sorry.. chciałem napisać że nikt tak ostro nie PROTESTOWAŁ przez 24 lata...Nikt tak ostro ..
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Witam wszystkich.
Mi też sie Alior Trader zawiesza na tym wskazniku TRO_DYNAMIC_FIBS_SR i to nawet bardzo. Probowalem rowniez dodac ten wskaznik na MetaTrader 4, ale nie moge dodać. Wie ktos dlaczego? Mam jeszcze jedno pytanie: czy wyszla by taka opcja, zeby na MetaTrader analizowac wykres np. na wskaznikach TRO_DYNAMIC_FIBS_SR, CustomCandle, TRO_Multi_Meter_CandleColor (bo na Alior Trader sie zawieszaja) a na Alior Trader otwierac zlecenia? Czy taka opcja jest niemozliwa? Bede wdzieczny za odpowiedz. Pozdrawiam, Radek:)
Mi też sie Alior Trader zawiesza na tym wskazniku TRO_DYNAMIC_FIBS_SR i to nawet bardzo. Probowalem rowniez dodac ten wskaznik na MetaTrader 4, ale nie moge dodać. Wie ktos dlaczego? Mam jeszcze jedno pytanie: czy wyszla by taka opcja, zeby na MetaTrader analizowac wykres np. na wskaznikach TRO_DYNAMIC_FIBS_SR, CustomCandle, TRO_Multi_Meter_CandleColor (bo na Alior Trader sie zawieszaja) a na Alior Trader otwierac zlecenia? Czy taka opcja jest niemozliwa? Bede wdzieczny za odpowiedz. Pozdrawiam, Radek:)
-
- Bywalec
wystarczy odpalic metatradera osobno razem z platforma alior banku. zaloz sobie konto demo np u admiral markets i bedziesz mial dostep do wykresow na mt4. ja korzystam z dwoch monitorow, na jednym mam mt4 na drugim aliora na ktorym skladam zlecenia. jak dla mnie idealne wyjscie, mam dane od dwoch dostawcow jednoczesnie przed oczami.
musisz wrzucic do mt4 wskazniki ktore wyslal Terikan na stronie 201. te o ktore ja prosilem dzialaja tylko pod ProTraderem Aliora. musza miec rozszerzenie .ex4. folder experts/indicators.
musisz wrzucic do mt4 wskazniki ktore wyslal Terikan na stronie 201. te o ktore ja prosilem dzialaja tylko pod ProTraderem Aliora. musza miec rozszerzenie .ex4. folder experts/indicators.
Dzięki wielkie banderas81:) MetaTrader 4 juz smiga, tylko jeszcze jeden problem mam jak te wskaźniki do niego wgrac, bo ja jeszcze zielony jestem w tej platformie, poniewaz dzisiaj dopiero zainstalowalem. Te wskazniki trzeba wrzucic w jakis folder w folderze instalacyjnym, czy poprzez platforme MT4 trzeba ich wrzucic? Wczesniej probowalem przez platforme MT4, ale mi to nie wyszlo, jakis error wyskakiwal.
P.S. Mam jeszcze jedno pytanie: Tobie tez na Aliorze tak rozlacza, bo mi po kilkanascie razy dziennie rozlacza i dostaje smsy z haslem? Nie wiem czy to wina lezy po stronie Alior Banku, czy moze u mnie cos z routerem nie tak, lub sterownikami, bo wczoraj swiezy system wgralem i nadal to samo...
P.S. Mam jeszcze jedno pytanie: Tobie tez na Aliorze tak rozlacza, bo mi po kilkanascie razy dziennie rozlacza i dostaje smsy z haslem? Nie wiem czy to wina lezy po stronie Alior Banku, czy moze u mnie cos z routerem nie tak, lub sterownikami, bo wczoraj swiezy system wgralem i nadal to samo...