Niestety - czekamy dalej mamy figle na wykresie.
Jednak pokusiłem się na S. Moje ryzyko.
Dlaczego S. Potencjalnie dobre miejsce i mamy jeszcze trochę czasu na ruch.
Trend Line Rules
Shadi ja wszedłem po pinie w S po 1,3270 ale ze to ogólnie pod prąd juz BE, zobaczymy co się wyklaruje 
Zdjęte na 8 nie przebili dolnej LT
edit,
Wiem że trend pojęciem względnym jest, ale jakoś nie potrafi przejść obojętnie jak widzę, że ciułają gu górze ewentualnie ku jakiemus kierunku przez cały dzień

Zdjęte na 8 nie przebili dolnej LT
edit,
Wiem że trend pojęciem względnym jest, ale jakoś nie potrafi przejść obojętnie jak widzę, że ciułają gu górze ewentualnie ku jakiemus kierunku przez cały dzień

Ostatnio zmieniony 20 lut 2012, 14:48 przez Damfry, łącznie zmieniany 3 razy.
że pod co ?:)Damfry pisze:Shadi ja wszedłem po pinie w S po 1,3270 ale ze to ogólnie pod prąd juz BE, zobaczymy co się wyklaruje
Jak Ci się zwalą o jakieś 100 pips to dalej będzie pod prąd? Trend jest pojęciem dość mocno naciąganym widocznym po fakcie. W trakcie ciężko zauważyć.
Też jednak zagrałem i już mi robot be ustawił tylko czekać.
ale co to za tłumaczenie. Chcąc nie chcąc grasz na sry tylko tego nie wiesz:)Damfry pisze:Nie gram na S/Ry a na dolne LT zareagowali co do pipsa więc czerwona lampka się włączyła i każe uciekać, gdyby ją złamali dalej bym siedział. Grunt ze na kolejny ewentualny S/L juz jest
chciałbym zobaczyć Twoją minę jak zwalą się Ci do założonego TP.
Popatrz na to inaczej. Gdzie jesteśmy : na gorze wykresu ostatnich spadów - co może się stać ? cena powinna spaść - ile powinna spaść - na pewno więcej niż 8 pips

No ale jak kto woli.
Edit. Może dostane be może nie - ale statystyka powinna być po mojej stronie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przydaje się. jeżeli ograniczenie wypada na większym SR to może być istnieje większa szansa na zmiana trendy w takim miejscu.Little Scalper pisze:to jak ten pitchfork.
Kanały są OK. Ja tego nie używam bo co mi daje górne ograniczenie czy środkowe. Dla mnie mogą służyć tylko jako miejsca TP a że służy co innego to odpada.
Tak jak dziś:
- górne ograniczenie
- SR z Weekly high 3284
- poziom opcyjny 3300
- równa figura
- granica średniej dziennej zmienności 3300/10
Także moim zdaniem poziomy 3280/3300 godne obserwacji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
W sumie muszę Ci przyznać rację, na m5 nie widać gdzie cena jest w większym obrazie, a nie widziałem fajnych LT na H1 więc tą prospektywne odpuściłem
Patrzenie na S/D nie wydaję się głupie, ale tyle razy zrobiłem się na tym w jajo że nie ufnie do tego podchodzę może to i błąd.... wyjdzie w praniu człowiek całe życie się uczy

Patrzenie na S/D nie wydaję się głupie, ale tyle razy zrobiłem się na tym w jajo że nie ufnie do tego podchodzę może to i błąd.... wyjdzie w praniu człowiek całe życie się uczy

nawet nie wiesz ile razy miałem +17 (przy 20 tp) dostawałem be i szło do tp. ALE i tak takie rozwiązanie jest lepsze bo nie ora Ci głowy kiedy wyjść, czy już wyjść itp itd. Statystycznie wyjdziesz na swoje, a przy zwiększonych lotach warto jednak na tą statystykę patrzeć.Damfry pisze:W sumie muszę Ci przyznać rację, na m5 nie widać gdzie cena jest w większym obrazie, a nie widziałem fajnych LT na H1 więc tą prospektywne odpuściłem![]()
Zobacz też że po dużym ruchu lubią mocniej korekcić lub zmieniać kierunek - w zależności od tego co mamy na wykresie (gdzie jesteśmy - do przewidzenia) lub to czego przewidzieć nie możemy - w zależności od grubasów

Edit:
Kolejny plus trzymania się zasad to, że nie nawalisz głupich przeciwstawnych pozycji, bo mając np L nie będziesz szukał LT na S a raczej modlił się aby ta lt na S nie zadziałała ;P Głupie, ale też dla konta pomaga.