Trend Line Rules

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Niestety - czekamy dalej mamy figle na wykresie.

Jednak pokusiłem się na S. Moje ryzyko.
Dlaczego S. Potencjalnie dobre miejsce i mamy jeszcze trochę czasu na ruch.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Shadi ja wszedłem po pinie w S po 1,3270 ale ze to ogólnie pod prąd juz BE, zobaczymy co się wyklaruje :)

Zdjęte na 8 nie przebili dolnej LT

edit,
Wiem że trend pojęciem względnym jest, ale jakoś nie potrafi przejść obojętnie jak widzę, że ciułają gu górze ewentualnie ku jakiemus kierunku przez cały dzień :wink:
Ostatnio zmieniony 20 lut 2012, 14:48 przez Damfry, łącznie zmieniany 3 razy.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Damfry pisze:Shadi ja wszedłem po pinie w S po 1,3270 ale ze to ogólnie pod prąd juz BE, zobaczymy co się wyklaruje :)
że pod co ?:)

Jak Ci się zwalą o jakieś 100 pips to dalej będzie pod prąd? Trend jest pojęciem dość mocno naciąganym widocznym po fakcie. W trakcie ciężko zauważyć.
Też jednak zagrałem i już mi robot be ustawił tylko czekać.

uefaforex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uefaforex »

shadi po jakim czasie starasz sie przesuwac sl na be?

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

uefaforex pisze:shadi po jakim czasie starasz sie przesuwac sl na be?
automat to robi. 10 pips.

Damfry - w takich miejscach chyba lepiej zarobić be niż tak szybko odpuszczać. Zadko kiedy przechodzą jakieś tam wsparcia za pierwszym razem.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nie gram na S/Ry a na dolne LT zareagowali co do pipsa więc czerwona lampka się włączyła i każe uciekać, gdyby ją złamali dalej bym siedział. Grunt ze na kolejny ewentualny S/L juz jest :)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Damfry pisze:Nie gram na S/Ry a na dolne LT zareagowali co do pipsa więc czerwona lampka się włączyła i każe uciekać, gdyby ją złamali dalej bym siedział. Grunt ze na kolejny ewentualny S/L juz jest :)
ale co to za tłumaczenie. Chcąc nie chcąc grasz na sry tylko tego nie wiesz:)
chciałbym zobaczyć Twoją minę jak zwalą się Ci do założonego TP.
Popatrz na to inaczej. Gdzie jesteśmy : na gorze wykresu ostatnich spadów - co może się stać ? cena powinna spaść - ile powinna spaść - na pewno więcej niż 8 pips :)

No ale jak kto woli.

Edit. Może dostane be może nie - ale statystyka powinna być po mojej stronie ;)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Little Scalper pisze:to jak ten pitchfork.

Kanały są OK. Ja tego nie używam bo co mi daje górne ograniczenie czy środkowe. Dla mnie mogą służyć tylko jako miejsca TP a że służy co innego to odpada.
Przydaje się. jeżeli ograniczenie wypada na większym SR to może być istnieje większa szansa na zmiana trendy w takim miejscu.

Tak jak dziś:
- górne ograniczenie
- SR z Weekly high 3284
- poziom opcyjny 3300
- równa figura
- granica średniej dziennej zmienności 3300/10

Także moim zdaniem poziomy 3280/3300 godne obserwacji.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

W sumie muszę Ci przyznać rację, na m5 nie widać gdzie cena jest w większym obrazie, a nie widziałem fajnych LT na H1 więc tą prospektywne odpuściłem :roll:
Patrzenie na S/D nie wydaję się głupie, ale tyle razy zrobiłem się na tym w jajo że nie ufnie do tego podchodzę może to i błąd.... wyjdzie w praniu człowiek całe życie się uczy :)

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Damfry pisze:W sumie muszę Ci przyznać rację, na m5 nie widać gdzie cena jest w większym obrazie, a nie widziałem fajnych LT na H1 więc tą prospektywne odpuściłem :roll:
Patrzenie na S/D nie wydaję się głupie, ale tyle razy zrobiłem się na tym w jajo że nie ufnie do tego podchodzę może to i błąd.... wyjdzie w praniu człowiek całe życie się uczy :)
nawet nie wiesz ile razy miałem +17 (przy 20 tp) dostawałem be i szło do tp. ALE i tak takie rozwiązanie jest lepsze bo nie ora Ci głowy kiedy wyjść, czy już wyjść itp itd. Statystycznie wyjdziesz na swoje, a przy zwiększonych lotach warto jednak na tą statystykę patrzeć.
Zobacz też że po dużym ruchu lubią mocniej korekcić lub zmieniać kierunek - w zależności od tego co mamy na wykresie (gdzie jesteśmy - do przewidzenia) lub to czego przewidzieć nie możemy - w zależności od grubasów ;)

Edit:
Kolejny plus trzymania się zasad to, że nie nawalisz głupich przeciwstawnych pozycji, bo mając np L nie będziesz szukał LT na S a raczej modlił się aby ta lt na S nie zadziałała ;P Głupie, ale też dla konta pomaga.

ODPOWIEDZ