Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Wirus pisze:Czy komuś znów nie ładuje się live w Dukascopy Europe? Dla mnie to kpina, mam już dość tego nieudacznictwa. Tym razem demo działa bez problemu, live nie działa. Jak jest dobrze, to ich łapy świerzbią, żeby było lepiej, muszą coś zmieniać i popsują. Tłumaczenia "wyczyść pliki, ściągnij nową wersję, zaloguj się przez www" itp. są śmieszne, bo program, który po sobie nie sprząta lub nie potrafi przygotować sobie miejsca, jest po prostu niedoróbką. O komentarzach "u mnie działa" nie wspomnę, bo to arogancka kpina.

Wszystkim, którzy się zastanawiają, nie polecam Jforex, szkoda zdrowia.
Wirys, naprawdę dobrze przyjrzyj się kompowi. Ja ostatnio miałem bardzo duże problemy po pobraniu aktualizacji windowsa. Zablokowało mi jawę w taki sposób, że pomogło dopiero przywracanie systemu do punktu z przed aktualizacji. teraz olałem wszystkie aktualizacje i wszystko w miarę hula.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

kowal00
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kowal00 »

Jesli sie nie myle to wyszlo nowe uaktualnienie platformy i wyglada na to, ze w koncu uporali sie z bugami.U mnie teraz wszystko dziala tak jak powinno. Nic nie zmienialem w komputerach wiec problemy z platforma to zasluga dukasa.
Najwazniejsze, ze juz jest OK i niech tak zostanie... 8)

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

thx;]
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Vindykator

Nieprzeczytany post autor: Vindykator »

Czy MetaTrader 4 jest nadal dostępny tylko dla demo ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Vindykator pisze:Czy MetaTrader 4 jest nadal dostępny tylko dla demo ?
Dukascopy już nie udostępnia MT4. Zawsze było oferowane tylko dla demo, bo jak wiadomo, nie jest to platforma, która może swobodnie pracować w modelu ECN więc logicznie rzecz biorąc bez sensu było ją trzymać i płacić za licencję MQ. Jest rozwiązanie dostarczane przez FTT (zewnętrzna firma) ale nie polecam go - sporo złych opinii na forum nt. jego działania.
Jeśli ktoś bardzo, bardzo chce zawierać transakcje poprzez MT4 w Dukascopy to lepiej użyć prostego mostku, który opisany jest na naszej stronie (jest też filmik prezentujący działanie). Nie jest to rozwiązanie idealne i również stworzone przez zewnęrzną firm więc ew. użytek odbywa się na własne ryzyko.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Vindykator

Nieprzeczytany post autor: Vindykator »

raposo pisze:
Vindykator pisze:Czy MetaTrader 4 jest nadal dostępny tylko dla demo ?
Dukascopy już nie udostępnia MT4. Zawsze było oferowane tylko dla demo, bo jak wiadomo, nie jest to platforma, która może swobodnie pracować w modelu ECN więc logicznie rzecz biorąc bez sensu było ją trzymać i płacić za licencję MQ. Jest rozwiązanie dostarczane przez FTT (zewnętrzna firma) ale nie polecam go - sporo złych opinii na forum nt. jego działania.
Jeśli ktoś bardzo, bardzo chce zawierać transakcje poprzez MT4 w Dukascopy to lepiej użyć prostego mostku, który opisany jest na naszej stronie (jest też filmik prezentujący działanie). Nie jest to rozwiązanie idealne i również stworzone przez zewnęrzną firm więc ew. użytek odbywa się na własne ryzyko.
A czy jest jakiś sposób instalacji na platfomie jpforex wskaźnika z mt4?

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Vindykator, o który konkretnie wskaźnik Ci chodzi? Część jest w Jforex, tylko może nazywać się inaczej; jeśli nie ma, to podobno nie da się przenieść, trzeba napisać specjalnie na Jforex.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Vindykator pisze:A czy jest jakiś sposób instalacji na platfomie jpforex wskaźnika z mt4?
Możesz potraktować go konwerterem (opisany również u nas na stronie) ale niestety nie zawsze się spisuje jak powinien i trzeba pogrzebać jeszcze samemu w kodzie... W innym wypadku pozostaje przepisać go od podstaw na Javę. W tym niestety nie pomogę, bo nie programuję i jedynie możemy przysłużyć się 10% rabatem dla naszych klientów w Luktom.biz...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

raposo pisze:
szulczas pisze:Dostaliscie za styczen zwrot prowizji??

Pytalem sie przedstawiciela i ponoc jakies problemy byly i do konc tyg. mial byc zwrot... ale cos chyba lipa

Jesli normalnie dostaliscie to czy z Bank czy EUROPE

Ja nie mam z EUROPE
W Dukascopy Europe zwrot prowizji będzie we wtorek/środę - taką informację otrzymałem. Niestety nawalił im system rozdzielający prowizje... W kolejnych miesiącach powinno odbywać się to już standardowo, czyli do 10tego dnia.
jeszcze pare dni i powinien byc zwrot za luty... a tu jeszcze za styczen nie ma :shock:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

szulczas pisze:jeszcze pare dni i powinien byc zwrot za luty... a tu jeszcze za styczen nie ma
Prace muszą im się przeciągać... Rozmawiałem o tym we wtorek i miało być wczoraj/dzisiaj jednak nie otrzymałem ostatecznego potwierdzenia. Jeśli jutro czegoś się dowiem to na pewno Was poinformuję.

Tak czy inaczej, zwrot na pewno nastąpi - to tylko kwestia czasu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ