High Probabilty Trading
Ok wyrzuciłem - często tak robię, że jak zaczynam jakiś projekt to mam wiele par i później znikają. Tak tutaj zniknęło dużo wcześniej USD/JPY, EUR/AUD, NZD/USD, GOLD i teraz dołączył ejek.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Ja miałem w ogóle nie tykać walut ręcznie sterowanych; niby każdej banki czy rządy trochę pomagają, ale mam na myśli CHF i JPY, gdzie jasno się mówi, że nie mogą być za drogie, w dodatku mówiący mają środki na poparcie swych słów, nie to co NBP ;-) Wydaje mi się, że na jenie od pewnego czasu widać interwencję w białych rękawiczkach, więc gra na jego zwyżkę jest ryzykowna. A tego przecież teraz oczekiwaliśmy.
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Następny SL.
Stan na dzisiaj to 3xSL i raz zysk.
-27pips ze strat i +54 z zysków.
Dlatego mówiłem, że skuteczność nie jest dla mnie aż tak ważna.
Niemniej jedna wnioski muszą być wyciągnięte.
Stan na dzisiaj to 3xSL i raz zysk.
-27pips ze strat i +54 z zysków.
Dlatego mówiłem, że skuteczność nie jest dla mnie aż tak ważna.
Niemniej jedna wnioski muszą być wyciągnięte.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Akhh ile Ty czasu poświęcasz na trading? Nie masz jakiś ustalonych godzin?
Btw. czekasz na wyprzedanie na H1 i M5 czy też musisz mieć potwierdzony sygnał? Generalnie pamiętam, że HPTS używała jeszcze jedna osoba z tego forum kiedyś tylko nie pamiętam kto - a przynajmniej część z tej metodologii. Z jednej strony fajnie, że coś Ci filtruje wejścia, a z drugiej czasami się ograniczasz bo nie możesz otworzyć pozycji bo Ci wskaźnik nie tak pokazuje...
Generalnie z tego co pamiętam dobrze to się sprawdzało na surowcach i indeksach. Ale to z 3 lata temu prawie.
Carolyn Boroden za to ciekawie podchodzi do tematu. Nie wiem czy czytałeś jej analizy/ szkolenia ( 2 indyki - CCI + MAOSC - bodajże) wejście na wykresach tickowych. Do tej pory zastanawiam się jak ona to robi skoro wyznacza sobie X punktów - mierząc każdy odcinek z danego ruchu i potem dodając do tego ExRet...to jest dopiero ciekawa zabawa...
Gratki za dziś...ja za bardzo skupiłem się na DAXie i na mojej spadkowej teorii =] i zaliczyłem dzień na minus 5%

Generalnie z tego co pamiętam dobrze to się sprawdzało na surowcach i indeksach. Ale to z 3 lata temu prawie.
Carolyn Boroden za to ciekawie podchodzi do tematu. Nie wiem czy czytałeś jej analizy/ szkolenia ( 2 indyki - CCI + MAOSC - bodajże) wejście na wykresach tickowych. Do tej pory zastanawiam się jak ona to robi skoro wyznacza sobie X punktów - mierząc każdy odcinek z danego ruchu i potem dodając do tego ExRet...to jest dopiero ciekawa zabawa...
Gratki za dziś...ja za bardzo skupiłem się na DAXie i na mojej spadkowej teorii =] i zaliczyłem dzień na minus 5%
Zapraszam na moją nową stronę
klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Czasami siedzę za dużo. Miałem już ograniczenie, że siedzę do 17 i koniec i znowu będę musiał to chyba wprowadzić.Cancer0s pisze:Akhh ile Ty czasu poświęcasz na trading? Nie masz jakiś ustalonych godzin?Btw. czekasz na wyprzedanie na H1 i M5 czy też musisz mieć potwierdzony sygnał? Generalnie pamiętam, że HPTS używała jeszcze jedna osoba z tego forum kiedyś tylko nie pamiętam kto - a przynajmniej część z tej metodologii. Z jednej strony fajnie, że coś Ci filtruje wejścia, a z drugiej czasami się ograniczasz bo nie możesz otworzyć pozycji bo Ci wskaźnik nie tak pokazuje...
Wczorajsze pozycje były troszkę niepotrzebne i chaotycznie to zrobiłem.
Dzisiaj ze świeżym spojrzeniem, widzę to troszkę inaczej i zaraz podzielę się tym co widzę.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Spokojnie czekam na głębsze korekty.
Jak dla mnie tylko na GBP/USd może zacząć się teraz większy ruch spadkowy - reszta to korekty (AUD/USD, EUR/USD, GBP/JPY) - chociaż te też mogą mieć po dobre kilkadziesiąt pipsów.
Jak dla mnie tylko na GBP/USd może zacząć się teraz większy ruch spadkowy - reszta to korekty (AUD/USD, EUR/USD, GBP/JPY) - chociaż te też mogą mieć po dobre kilkadziesiąt pipsów.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów