High Probabilty Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Sell Stop on EUR/USD below 5min minimum.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Wirus pisze:Też mnie wywaliło. Chyba obrażę się na tę parę :-/
Powiem szczerze, że nigdy nie byłem fanem Ejka i jestem coraz bliższy wyrzucenia go.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Ok wyrzuciłem - często tak robię, że jak zaczynam jakiś projekt to mam wiele par i później znikają. Tak tutaj zniknęło dużo wcześniej USD/JPY, EUR/AUD, NZD/USD, GOLD i teraz dołączył ejek.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Ja miałem w ogóle nie tykać walut ręcznie sterowanych; niby każdej banki czy rządy trochę pomagają, ale mam na myśli CHF i JPY, gdzie jasno się mówi, że nie mogą być za drogie, w dodatku mówiący mają środki na poparcie swych słów, nie to co NBP ;-) Wydaje mi się, że na jenie od pewnego czasu widać interwencję w białych rękawiczkach, więc gra na jego zwyżkę jest ryzykowna. A tego przecież teraz oczekiwaliśmy.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Następny SL.

Stan na dzisiaj to 3xSL i raz zysk.

-27pips ze strat i +54 z zysków.

Dlatego mówiłem, że skuteczność nie jest dla mnie aż tak ważna.

Niemniej jedna wnioski muszą być wyciągnięte.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Akhh ile Ty czasu poświęcasz na trading? Nie masz jakiś ustalonych godzin? ;) Btw. czekasz na wyprzedanie na H1 i M5 czy też musisz mieć potwierdzony sygnał? Generalnie pamiętam, że HPTS używała jeszcze jedna osoba z tego forum kiedyś tylko nie pamiętam kto - a przynajmniej część z tej metodologii. Z jednej strony fajnie, że coś Ci filtruje wejścia, a z drugiej czasami się ograniczasz bo nie możesz otworzyć pozycji bo Ci wskaźnik nie tak pokazuje...

Generalnie z tego co pamiętam dobrze to się sprawdzało na surowcach i indeksach. Ale to z 3 lata temu prawie.

Carolyn Boroden za to ciekawie podchodzi do tematu. Nie wiem czy czytałeś jej analizy/ szkolenia ( 2 indyki - CCI + MAOSC - bodajże) wejście na wykresach tickowych. Do tej pory zastanawiam się jak ona to robi skoro wyznacza sobie X punktów - mierząc każdy odcinek z danego ruchu i potem dodając do tego ExRet...to jest dopiero ciekawa zabawa...

Gratki za dziś...ja za bardzo skupiłem się na DAXie i na mojej spadkowej teorii =] i zaliczyłem dzień na minus 5%
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Cancer0s pisze:Akhh ile Ty czasu poświęcasz na trading? Nie masz jakiś ustalonych godzin? ;) Btw. czekasz na wyprzedanie na H1 i M5 czy też musisz mieć potwierdzony sygnał? Generalnie pamiętam, że HPTS używała jeszcze jedna osoba z tego forum kiedyś tylko nie pamiętam kto - a przynajmniej część z tej metodologii. Z jednej strony fajnie, że coś Ci filtruje wejścia, a z drugiej czasami się ograniczasz bo nie możesz otworzyć pozycji bo Ci wskaźnik nie tak pokazuje...

Generalnie z tego co pamiętam dobrze to się sprawdzało na surowcach i indeksach. Ale to z 3 lata temu prawie.

Carolyn Boroden za to ciekawie podchodzi do tematu. Nie wiem czy czytałeś jej analizy/ szkolenia ( 2 indyki - CCI + MAOSC - bodajże) wejście na wykresach tickowych. Do tej pory zastanawiam się jak ona to robi skoro wyznacza sobie X punktów - mierząc każdy odcinek z danego ruchu i potem dodając do tego ExRet...to jest dopiero ciekawa zabawa...

Gratki za dziś...ja za bardzo skupiłem się na DAXie i na mojej spadkowej teorii =] i zaliczyłem dzień na minus 5%
Czasami siedzę za dużo. Miałem już ograniczenie, że siedzę do 17 i koniec i znowu będę musiał to chyba wprowadzić.

Wczorajsze pozycje były troszkę niepotrzebne i chaotycznie to zrobiłem.

Dzisiaj ze świeżym spojrzeniem, widzę to troszkę inaczej i zaraz podzielę się tym co widzę.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Spokojnie czekam na głębsze korekty.

Jak dla mnie tylko na GBP/USd może zacząć się teraz większy ruch spadkowy - reszta to korekty (AUD/USD, EUR/USD, GBP/JPY) - chociaż te też mogą mieć po dobre kilkadziesiąt pipsów.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Możliwe shorty na kablu.

Podwójny szczyt (szczyt 4 fali) i 61,8 ostatniego trendu spadkowego

Obrazek
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Jutro obiecuję analizy wraz z planem na niedzielne otwarcie rynków i początek sesji w Europie w poniedziałek.
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ