Droga Susła

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Chciałem pomóc Zbyszkowi opisując plus minus zasady w temacie i grając trzymając się ich. Zbyszek się na to zgodził, a pomysł nie doszedł do skutku właściwie to nie wiem czemu. Chyba się rozmyśliłem, zresztą zaraz poszukam tej rozmowy w naszym archiwum skype'a.

Do tego czemu skaczę po nowych cudach zaraz się odniosę tylko znajdę tę rozmowę w archiwum.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nie znalazłem, mam archiwum z niemal wszystkich moich rozmów ze Zbyszkiem. Widać tamtą musiałem prowadzić na innym komputerze czy coś takiego. Nie wiem, nie jestem specjalistą od skype'a a jednak nie mogę tego znaleźć więc niestety nie mam jak potwierdzić tego. Jestem jednak pewien że na pewno Zbyszek ma tę rozmowę i jeśli naprawdę chcecie mi zrobić koło tyłka sugerując ze ten plik który tu wkleiłeś (nie ściągałem, domyślam się który to) miałby być szkoleniowy to wklejcie rozmowę w której wysłałem go.. Zbyszkowi :wink: . Naprawdę myślisz że chciałbym sabotować kogokolwiek mówiąc mu o tym i wysyłać mu materiał z którego chce korzystać sabotując go? Litości, to się kupy nie trzyma.

Tak jak mówiłem, nie znalazłem rozmowy w której wysyłałem ten plik Zbyszkowi. Znalazłem natomiast inną. Pozwolę sobie wkleić ten fragment ponieważ jest tam ładnie wyjaśnione że o żadnym "przywłaszczeniu" sobie przeze mnei systemu MAX nie mogło być nawet mowy. Proszę:

Obrazek

Nazwiska zasłoniłem ze względu na ochronę danych osobowych. Dla wszystkich którzy jeszcze nie wiedzą - ja mam na imię Konrad :wink: .

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

GWHMógłbyś mi odpowiedzieć jak Ty filtrujesz Linie Trendu? Pytanie na poprzedniej stronie.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Aaa, zapomniałbym.

Czemu nie gram systemem MAX? Dlatego że był dla mnie zbyt bardzo uznaniowy. Oczywiście jak każdy miał swoje lepsze i gorsze strony i nigdy nie przeczyłem że da się nim zarabiać ponieważ da się zarabiać niemal każdym systemem. Zająłem się linią trendu ponieważ postawiłem sobie na cel w "Drodze Susła" żeby prostym systemem z małej kwoty zrobić dużą. Nie jestem - póki co - specjalistą od linii trendu więc droga jest / będzie długa i bolesna. Nigdy nie zakładałem, że będzie inaczej więc nawet gdybym zaliczył serie tysiąca strat nie zamierzam schodzić z obranej drogi.

Konto na którym tutaj gram jest malutkim kontem. Normalnie gram na "trochę" większym w sposób rozważniejszy w oparciu o tzw. "sentyment" (nie wiem czy tak to się powinno nazywać ale podoba mi się to określenie) i idzie mi całkiem całkiem. Tzn. idzie mi na tyle dobrze że tutaj mam problem z ovetradingiem i koncentracją. Muszę to trochę przemyśleć przez weekend i na pewno będzie lepiej :wink: .

Ale wracając do meritum. Systemem MAX nie gram z tego samego powodu dla którego nie gram systemem opierającym się o przecięcie średnich. Jest on bardzo przeciętny.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

I żeby nie było to nie ty się rozmyśliłeś tylko Zbyszek się nie zgodził powód wyżej.
Tak jak mówiłem, nie pamiętam tej sytuacji więc ręki nie położę ale skoro macie tego linka to z pewnością macie tę rozmowę. Co stoi na przeszkodzie żeby ją tu wkleić?

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

UP90 pisze:Na bezpośrednie przebicia powinno grać się na m1 przy skalpie bardzo ekstremalnym na parę pips, natomiast przy eleganckiej LT powinno się poczekać na przebicie, powrót, test i reakcję,a być może nadbicie dołka lub szczytu utworzonego po przebiciu LT. Damfry zdaje się ma za to nawet pochwałę bo wrzucał kiedyś schematy.
Wszystko to o czym mówisz było w tym zagraniu. Niskiej "jakości" ale było. Idealne na kilka pipsów.

Cadermo nie filtruje. Staram się grać w sposób jak najbardziej mechaniczny. Jeśli linia trendu moim zdaniem jest dobra (opisywałem wcześniej kiedy jest) to ją po prostu biorę. Nie gram linii trendu kiedy nie ma niższych / wyższych dołków.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Good Will Hunting pisze:Normalnie gram na "trochę" większym w sposób rozważniejszy w oparciu o tzw. "sentyment" (nie wiem czy tak to się powinno nazywać ale podoba mi się to określenie) i idzie mi całkiem całkiem.
Mógłbyś się podzielić jakimś linkiem na ten temat ? Nigdy nie natknąłem się na coś takiego, a przypuszczam z tego co mówisz, że jest to strategia trochę bardziej średnioterminowa, wiedza na ten temat by mi się przydała.
Z góry dzięki.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Good Will Hunting pisze:Konto na którym tutaj gram jest malutkim kontem. Normalnie gram na "trochę" większym w sposób rozważniejszy w oparciu o tzw. "sentyment" (nie wiem czy tak to się powinno nazywać ale podoba mi się to określenie) i idzie mi całkiem całkiem. Tzn. idzie mi na tyle dobrze że tutaj mam problem z ovetradingiem i koncentracją. Muszę to trochę przemyśleć przez weekend i na pewno będzie lepiej Wink .
To tak jakby powiedzieć .Umiem jeździć mercedesem ,ale maluchem już nie . No jazda w maluchu mi totalnie nie idzie . Ale mercedesem jeżdżę świetnie.

Odpowiesz mi na moje pytanie dotyczące LT?

Dobra ,już widzę :
Good Will Hunting pisze:Cadermo nie filtruje. Staram się grać w sposób jak najbardziej mechaniczny. Jeśli linia trendu moim zdaniem jest dobra (opisywałem wcześniej kiedy jest) to ją po prostu biorę. Nie gram linii trendu kiedy nie ma niższych / wyższych dołków.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Znów nie czytasz moich postów Cadermo. Przecież wyżej Ci odpisałem. Zobacz:
Good Will Hunting pisze:Cadermo nie filtruje. Staram się grać w sposób jak najbardziej mechaniczny. Jeśli linia trendu moim zdaniem jest dobra (opisywałem wcześniej kiedy jest) to ją po prostu biorę. Nie gram linii trendu kiedy nie ma niższych / wyższych dołków.
Potrafię jeździć i maluchem i mercedesem. Po prostu w mercedesie uważam żeby go nie porysować, a w maluchu jadę mniej skoncentrowany z uwagi na fakt że nawet jak go rozwalę na najbliższym zakręcie to mogę kupić sobie takich jeszcze pare :wink:

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

malsehen pisze:
Good Will Hunting pisze:Normalnie gram na "trochę" większym w sposób rozważniejszy w oparciu o tzw. "sentyment" (nie wiem czy tak to się powinno nazywać ale podoba mi się to określenie) i idzie mi całkiem całkiem.
Mógłbyś się podzielić jakimś linkiem na ten temat ? Nigdy nie natknąłem się na coś takiego, a przypuszczam z tego co mówisz, że jest to strategia trochę bardziej średnioterminowa, wiedza na ten temat by mi się przydała.
Z góry dzięki.
Nie ma nic na ten temat na forum. W tym temacie wkleiłem chyba tylko jeden trade na +200 pipsów z "większego" konta ale nie wiem za bardzo na której stronie :wink: . Jeśli chcesz pogadać o tradingu to zapraszam na skype, myślę że pójdzie szybciej niż gdybym miał opisywać cały "sentyment" tutaj :wink:

ODPOWIEDZ