Droga Susła
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Do przemyślenia mam jeszcze kilka rzeczy. Mianowicie:
1) Czy warto uciekać z pozycji - przykładowo z L-ki kiedy cena zamknie się pod LT.
2) Czy ustawiać stały SL? Albo chociaż SL nie większy niż np. 6 pipsów.
3) Czy dzielić pozycje, tzn. połowe zamykać po np. 10 pipsach, a połowe trzymać w opór.
1) Czy warto uciekać z pozycji - przykładowo z L-ki kiedy cena zamknie się pod LT.
2) Czy ustawiać stały SL? Albo chociaż SL nie większy niż np. 6 pipsów.
3) Czy dzielić pozycje, tzn. połowe zamykać po np. 10 pipsach, a połowe trzymać w opór.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Ad1.
Cóż u mnie jest różnie,czasem ratuje tyłek przed SL,a czasem zamykam przy 3 a leci na 50,właśnie z takiego strachu.Trzeba zaobserwować tylko co częściej występuje,co i ewentualnie ile pips jesteś w stanie stracić,a ile możesz zyskać.
Ad2.
Myślę ze kilka pips poniżej/powyżej dołka wystarcza(kilka,nie 1
)
Ad3.
Mi to pomaga,wiem że nawet jak nie pójdzie to mam ten plus.Ale ważna tu jest skuteczność,bo jak będziesz zbyt często łapał SL,a zamykał połowe pozycji przy +5 to wiadome z czym to się wiąże.
PS.na razie wykres straszy,ale nie neguje wzrostów-zobaczymy co się z tego wykluje.
LT faktycznie marna,ja tu raczej patrzałem na przebity opór,i obecnie retest.
Tylko nie wiem czy nie za wcześnie o 10 pips.
EDIT:
czyżby podwójne dno?
Cóż u mnie jest różnie,czasem ratuje tyłek przed SL,a czasem zamykam przy 3 a leci na 50,właśnie z takiego strachu.Trzeba zaobserwować tylko co częściej występuje,co i ewentualnie ile pips jesteś w stanie stracić,a ile możesz zyskać.
Ad2.
Myślę ze kilka pips poniżej/powyżej dołka wystarcza(kilka,nie 1

Ad3.
Mi to pomaga,wiem że nawet jak nie pójdzie to mam ten plus.Ale ważna tu jest skuteczność,bo jak będziesz zbyt często łapał SL,a zamykał połowe pozycji przy +5 to wiadome z czym to się wiąże.
PS.na razie wykres straszy,ale nie neguje wzrostów-zobaczymy co się z tego wykluje.
LT faktycznie marna,ja tu raczej patrzałem na przebity opór,i obecnie retest.
Tylko nie wiem czy nie za wcześnie o 10 pips.
EDIT:
czyżby podwójne dno?
- Good Will Hunting
- Pasjonat
No, ładna, już wczoraj ją miałem zaznaczoną (click) tylko nie wiem czy będzie mi dane ją dzisiaj zagrać 

Wolałbym umrzeć niż przegrać.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
- Good Will Hunting
- Pasjonat