Trend Line
Hej!
Prezentowałem podobne wejście przedwczoraj chyba, na kablu.
wejście w Ske na trzecim odbiciu z H1 i 3 z m1 jako potwierdzenie.
Juz przestawione na BE z racji odejścia od kompa.
Dobrej nocy!
ps. Zmoderowalem nieco pozycję. Uznałem, że jednak SL mimo wszystko jest za blisko i byle gówniany cień gotów go odpalić.
SL ustawiony na 2,5 pipsa od szczytu.
Prezentowałem podobne wejście przedwczoraj chyba, na kablu.
wejście w Ske na trzecim odbiciu z H1 i 3 z m1 jako potwierdzenie.
Juz przestawione na BE z racji odejścia od kompa.
Dobrej nocy!
ps. Zmoderowalem nieco pozycję. Uznałem, że jednak SL mimo wszystko jest za blisko i byle gówniany cień gotów go odpalić.
SL ustawiony na 2,5 pipsa od szczytu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Nie no, teraz to nas wywalili na SL-uygrek1975 pisze:Good Will Hunting
czyli teraz konsternacja stoimy ?

Podobne wejście, w zasadzie wystąpiły podobne warunki do otwarcia pozycji. LT (nawet trochę lepsza, bo pod mniejszym kątem), SR, RSI

R:R to wciąż 1:7, 1:8 więc nie ma co się przejmowac SL-ami.
edycja: czy jest przewidziane jakieś ostrzeżenie dla faceta, który non stop raportuje moje posty?

Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Ja tutaj czegoś nie rozumiem wątek o LT wyżej mamy LT to dlaczego post został zgłoszony do moda? <facepalm>
ej stary wszystko fajnie tylko że ja nie jestem kolegą wyżej
ej stary wszystko fajnie tylko że ja nie jestem kolegą wyżej

Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 22:12 przez Darkey, łącznie zmieniany 1 raz.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates
Ja zgłosiłem ,bo na początku dałeś sam offtop. Ale jeśli dodajesz coś od siebie i pomagasz mi w prowadzeniu tego dobrego dziennika to mam nadzieję ,że mod nie skasuje. Niech Twoje straty będą dla innych nauczką. Prosiłbym Cie o nie odpowiadanie mi na tego posta ,bo znów będzie offtop. Chcesz dodawać tu posty ? Ok ,ale muszą one coś wnosić . Ten na górze i poprzednie są ok. Więc niech zostaną.
Ja zgłosiłem ,bo na początku był tekst o tym że GWH złapał SL-a. Później dopiero został post zmodernizowany. Więc mam nadzieję ,że mod go nie usunie .
Ja zgłosiłem ,bo na początku był tekst o tym że GWH złapał SL-a. Później dopiero został post zmodernizowany. Więc mam nadzieję ,że mod go nie usunie .
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Rozumiem Cadermo że moje wejście powyżej jest złe skoro przewidujesz na nim stratę? Można wiedzieć dlaczego tak uważasz?
Nie raportuj tego posta ponieważ dotyczy linii trendu i odpowiadając na niego masz okazję nauczyć czegoś i mnie i innych użytkowników
. Także twój ruch. Słucham.
Tylko proszę, merytorycznie, nie chce mi się słuchać że zagranie jest złe bo jest późno. Przecież obaj wiemy, że TP nie zostanie tu zrealizowany w ciągu godziny czy dwóch
Nie raportuj tego posta ponieważ dotyczy linii trendu i odpowiadając na niego masz okazję nauczyć czegoś i mnie i innych użytkowników

Tylko proszę, merytorycznie, nie chce mi się słuchać że zagranie jest złe bo jest późno. Przecież obaj wiemy, że TP nie zostanie tu zrealizowany w ciągu godziny czy dwóch

Nie mówiłem o zagraniu tym co podałeś ,wspomniałem o stracie z poprzedniego trade'ów.Rozumiem Cadermo że moje wejście powyżej jest złe skoro przewidujesz na nim stratę? Można wiedzieć dlaczego tak uważasz?
A jeśli chodzi o to wejście. Poczekałbym do zamknięcia świecy z H1 ,a nie wchodzenie w trakcie jej trwania .Albo patrzyłbym na to jak zamknie się świeca na m15 lub m30.
BTW Masz konto w admiralu prawda? Bo u mnie ta LT co pokazujesz została przebita niżej

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 22:19 przez Cadermo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Ale to nie rozumiem. Poczekałbyś na zamknięcie świecy H1? Czyli gramy tutaj na odbicie od LT czy dopiero po zamknięciu świecy która odbiła się od linii trendu? Mógłbyś wyjaśnić to zagadnienie? Bo wydaje mi się że wchodząc po zamknięciu tej świecy byłbyś trochę spóźniony. Sam zobacz:

Widzisz? Wszedłbyś na wysokości na której ja dostałem ostatniego SL-a. Nie za późno?

Widzisz? Wszedłbyś na wysokości na której ja dostałem ostatniego SL-a. Nie za późno?
W takim razie jaki błąd popełniłem w ostatnim tradzie? W tym zamkniętym na SL-u? Powiesz?Nie mówiłem o zagraniu tym co podałeś ,wspomniałem o stracie z poprzedniego trade'ów.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Musi ktoś inny tu wrzucić jeszcze screen z H1 z tą LT. Ja porównywałem swoje screeny z Microbim i on ma też AM pro i miał trochę nie raz zupełnie co innego ,jak tu na screenie.
Prosiłbym o zamieszczanie screenów w podobny sposób jak ja i nie dodawania posta pod postem.
Jasne ,że tak . Ja zawszę czekam na dodatkowy sygnał. Bo niby jak w inny sposób rozróżnić czy grać na przebicie ,czy na odbicie?Good Will Hunting pisze:Poczekałbyś na zamknięcie świecy H1?
Wystarczyło oglądać M15 lub M30. Szybciej byś miał sygnał.Good Will Hunting pisze: Bo wydaje mi się że wchodząc po zamknięciu tej świecy byłbyś trochę spóźniony.
Prosiłbym o zamieszczanie screenów w podobny sposób jak ja i nie dodawania posta pod postem.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 22:24 przez Cadermo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
No dobra, to niech ktoś wrzuci, a ty może merytorycznie odpowiesz mi na tamte pytania odnośnie poprzedniego trade'a. Powiedz mi, co w nim było nie tak?
I czy wejście po zamknięciu świeczki na H1 nie byłoby za późne w omawianej teraz sytuacji.
I czy wejście po zamknięciu świeczki na H1 nie byłoby za późne w omawianej teraz sytuacji.