Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Keleris »

radoslav47 pisze:wiesz co, pewnie maja znaczenie, aczkolwiek ja na w1 czy mn nie widzę za bardzo żadnej ZL poniżej obecnego kursu, ewentualnie ewentualnie 1.24666 na MN ale to nie w tym roku bedzie zerowane :D pozdro
Ma znaczenie, dosyć duże jak widać.
Obrazek
98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.

kam16
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kam16 »

Keleris możesz wyjaśnić ten wykres co wrzuciłeś? I dlaczego od górnego knota trzeciej zielonej od prawej rysyjesz linie ?

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Thorez powtarzał to z milion razy, break out z rangu poprzedniej świecy, wybili powyżej max tygodniowego, to wypadało by ich wyzerować :P Na mniejszych tf-ach taki setup też się często powtarza.

kam16
Stały bywalec
Stały bywalec

Ok dzięki bardzo

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

Keleris pisze:
radoslav47 pisze:wiesz co, pewnie maja znaczenie, aczkolwiek ja na w1 czy mn nie widzę za bardzo żadnej ZL poniżej obecnego kursu, ewentualnie ewentualnie 1.24666 na MN ale to nie w tym roku bedzie zerowane :D pozdro
Ma znaczenie, dosyć duże jak widać.
Obrazek

jak najbardziej, cena idealnie odbiła się od tej linii, ale mam zastrzeżenia, ponieważ ja traktowałbym to jako strefe S/R, ta druga duza świeca nie jest momentum ponieważ pierwsza jest prawie tej samej wielkości

ja widziałbym to tak

okolice ZL na H4

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

na m15 utworzyło się momentum w naszą stronę

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 20:27 przez radoslav47, łącznie zmieniany 1 raz.
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

kam16
Stały bywalec
Stały bywalec

Właśnie troszke pogmatwane jest z tym momentum. Bo nie wiadomo w końcu czy musi być dwa razy większe ciało niż poprzedzające czy nie. Troche się juz w tym pogubiłem ;p

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

wydaje mi się, że Keleris może mieć rację, sama idea zerowania jest tutaj najważniejsza, nie wielkość konkretnych swiec,(przynajmniej na wyższych intewałach), musze przetestować to zagadnienie
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

kam16
Stały bywalec
Stały bywalec

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

radoslav47 pisze:ponieważ ja traktowałbym to jako strefe S/R
Możesz nazywać to nawet wróżbami św. Jana, ważne że działa :P, ale faktycznie , na H4 też dzisiaj zerkałem, żeby potwierdzić swoje przypuszczenia.

Odpowiedz sobie na jedno pytanie, czy świeca po tej na której zaznaczyłem górny cień jest momo czy nie. Jeśli tak, to jest ZL jeśli nie to nie jest ;) Dla mnie każde BO to jest momo, może nawet być o jeden pips. Momo to jest świeczka która robi BO, i właśnie wtedy może przebić jakieś S/R, nie zawsze ale zdarzają się takie przypadki.

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

Keleris pisze:Dla mnie każde BO to jest momo, może nawet być o jeden pips. Momo to jest świeczka która robi BO,
dokladnie !

kto powiedzial ze momo musi byc 2x wieksza? chyba jednak jest inaczej skoro tworca ZL tez o tym mowi

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=23913

chyba niektorzy nie przerobili tematu zbyt dokladnie

ODPOWIEDZ