PLUS 5% DZIENNIE - POLECAM
EUR/JPY: realizacja, 3xTP +60pips, +30pips, +40pipsmack pisze:EUR/JPY: gram longi, TP1 102.66
Edit: dodałem wykres. Świetny trade, podane Wam i zrealizowane TP co do pojedynczego punktu:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 14:59 przez mack, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jak tak... to tak." Wielki Szu
mack pisze:Na poważnie - EUR/USD: spodziewam się jazdy na dobre 1.315-1.32 (1.318 bardzo możliwe), jednak w obecnej chwili czekałbym z wejściem.
EUR/USD: realizacja, zamknięta część pozycji, 2xTP +140pips, +120pips.mack pisze:PS. Mam już gotowe pierwsze odpłatne wejście. >100pips na celowniku!
Zagrane zgodnie z informacją rano na forum czego dziś się spodziewam. Kolejna pozycja (niezamknięta jeszcze na drugiej platformie) otwarta po potwierdzonym wybiciu z kanału spadkowego na M15.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie będę się czepiał, ale pierwsza pozycja była już na 50pipsów straty? To jakie masz R:R. Bo można zarobić 200pipsów z 50pipsów SL i można zarobić 20pipsów z 5pipsów SL i jest to dokładnie tyle samo. Tyle, że ilość pipsów robi większe wrażenie.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Akhh, nie do końca zgodzę się z Tobą, choć nie przeczę, że doskonały skalper z dobrą skutecznością i RR może sporo zarobić.
Zgodzisz się jednak ze mną chyba, że na 20pipsach ruchu znacznie ciężej będzie otwarcie kilku mniejszych pozycji w dobrych miejscach - dzieląc jedno wejście na kilka mniejszych jak ja mam w standardzie i wyciągnąć z takiego ruchu więcej niż te założone 20pips. Prowizja/spread ma wtedy kolosalne znaczenie.
Z dobrze przewidzianego ruchu na 50-100 pips bez trudu można często osiągnąć o wiele większą ilość pips, ponieważ - możesz dobierać pozycję w trakcie ruchu w dołkach, zabezpieczać już osiągnięty profit i nie zjada się przy tym prowizja/spread.RR z moich wejść możesz sam określić - zamieściłem dobrych kilkadziesiąt screenów.
Zgodzisz się jednak ze mną chyba, że na 20pipsach ruchu znacznie ciężej będzie otwarcie kilku mniejszych pozycji w dobrych miejscach - dzieląc jedno wejście na kilka mniejszych jak ja mam w standardzie i wyciągnąć z takiego ruchu więcej niż te założone 20pips. Prowizja/spread ma wtedy kolosalne znaczenie.
Z dobrze przewidzianego ruchu na 50-100 pips bez trudu można często osiągnąć o wiele większą ilość pips, ponieważ - możesz dobierać pozycję w trakcie ruchu w dołkach, zabezpieczać już osiągnięty profit i nie zjada się przy tym prowizja/spread.RR z moich wejść możesz sam określić - zamieściłem dobrych kilkadziesiąt screenów.