Witam,
jaki jest najlepszy broker do skalpowania?
Czy Oanda sie nadaje?
Skalpowanie - co o tym myslicie?
tez gram w fxcmMonikaK pisze:Ja gram na FXCM.fxlamer pisze:To jakim Ty grasz?Shogun pisze:Jedyny mankament jest taki, ze Oanda daje max. lewar 1:50
A tak wogole, to skalpowanie jest moja ulubiona metoda....
Robie male i raczej szybkie trades:
http://www.korzec.ca/trading-records.php

Najlepszy jest interactivebrokers

skalpuje w fxcm mbtrading glownie
Yaaa man
Shogun pisze:To oznacza ze musisz zarobic 2 razy wiecej pipsow, niz ktos kto ma lewar 1:200 zeby osiagnac ten sam zysk. ( o ile pujdziecie na maxa Twisted Evil )
Shogun pisze: nastepnie jezeli nastapi zmiana o 1% w kierunku zgodnym z otwarta pozycja to zarobisz odpowiednio ( 1:100 ) 100zl, (1:500) 500zl
natomiast jezeli nastapi zmiana o 0.2% w kierunku przeciwnymdo otwarcia pozycji to stacisz odpowiednio ( 1:100 ) 20gr, (1:500) wszystko.
= bumshit
Shogun pisze:czyli jesli masz 1 zl na koncie i lewar 1:100 to zainwestujesz max 100zl
jezeli natomiast masz 1:500 to zainwestujesz 500 zl.
=true,
Pokaż mi brokera który ma dzwignie co do wartości pipa - np. xtb (1:100) płaci tyle samo za pipa co NF (1:500). - daj screeny,
Uważam że skalp to gra kiedy SL jest ciasny, dla max 10-15 pips ze spreadem. Liczysz tylko na chwilowy moment na rynku, wchodzisz i praktycznie od razu masz pozycje profitową. SL jest jako hard stop
Pozycje należy zamknąć wcześniej jeśli widzisz że siedzisz i rynek stoi w miejscu wtedy time stop
(3-5 barów). Jeżeli widzisz że rynek idzie przeciwko Tobie uciekaj wcześniej, nie czekaj na SL.
Zajmuję się tym wybrałem taki rodzaj gry. Uważam, że taki do mnie pasuje. Poza tym uważam że łatwiej jest wejść 3 razy w rynek i wyrwać od 10-20 pips, nawet jeżeli nic się nie dzieje, niż czekać na 30-60 w jednym trejdzie.

Zajmuję się tym wybrałem taki rodzaj gry. Uważam, że taki do mnie pasuje. Poza tym uważam że łatwiej jest wejść 3 razy w rynek i wyrwać od 10-20 pips, nawet jeżeli nic się nie dzieje, niż czekać na 30-60 w jednym trejdzie.
Yaaa man
- jasonbourne
- Pasjonat
moze i latwiej, ale ja to widze tak,Wa$$kII pisze:Poza tym uważam że łatwiej jest wejść 3 razy w rynek i wyrwać od 10-20 pips, nawet jeżeli nic się nie dzieje, niż czekać na 30-60 w jednym trejdzie.
jak otwierasz trzy pozycje zamiast jednej z takim SL,
ponosisz trzy razy wieksze ryzyko, zeby uzyskac taki sam profit
czyli jestes matematycznie w znacznie gorszej sytuacji
ale FX to nie tylko matematyka

Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
Zgadza się 3 razy podejmujesz, ale 3 razy mniejsze ryzyko. Więc szanse są po mojej stronie.jasonbourne pisze:moze i latwiej, ale ja to widze tak,Wa$$kII pisze:Poza tym uważam że łatwiej jest wejść 3 razy w rynek i wyrwać od 10-20 pips, nawet jeżeli nic się nie dzieje, niż czekać na 30-60 w jednym trejdzie.
jak otwierasz trzy pozycje zamiast jednej z takim SL,
ponosisz trzy razy wieksze ryzyko, zeby uzyskac taki sam profit
czyli jestes matematycznie w znacznie gorszej sytuacji
ale FX to nie tylko matematyka
Pomijając fakt że łatwiej jest złapać 10 pipowe ruchy niż 30 pipowe, a zamykanie na 20 pips to nie jest reguła. można 3mać.
To jakbyś miał jabłko i starał się trafić w cel, przychodzi kolega, bierze drugie jablko ćwiartuje i rzuca 4 razy

Yaaa man