Skalpowanie - co o tym myslicie?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Tapir
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Tapir »

Witam,
jaki jest najlepszy broker do skalpowania?
Czy Oanda sie nadaje?

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Shogun pisze:Jedyny mankament jest taki, ze Oanda daje max. lewar 1:50
To jakim Ty grasz?
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

MonikaK pisze:
fxlamer pisze:
Shogun pisze:Jedyny mankament jest taki, ze Oanda daje max. lewar 1:50
To jakim Ty grasz?
Ja gram na FXCM.
A tak wogole, to skalpowanie jest moja ulubiona metoda....
Robie male i raczej szybkie trades:
http://www.korzec.ca/trading-records.php
tez gram w fxcm :) ale to nie jest dobry broker do skalpu :( za duze spready jesli skalpujesz otwierasz duza ilosc pozycji jak otworzysz 10 przy spredzie 3 to jest 30 pips :) sporo idzie dla brokera :)

Najlepszy jest interactivebrokers ;)
skalpuje w fxcm mbtrading glownie
Yaaa man

Awatar użytkownika
newuser
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: newuser »

Shogun pisze:To oznacza ze musisz zarobic 2 razy wiecej pipsow, niz ktos kto ma lewar 1:200 zeby osiagnac ten sam zysk. ( o ile pujdziecie na maxa Twisted Evil )

Shogun pisze: nastepnie jezeli nastapi zmiana o 1% w kierunku zgodnym z otwarta pozycja to zarobisz odpowiednio ( 1:100 ) 100zl, (1:500) 500zl
natomiast jezeli nastapi zmiana o 0.2% w kierunku przeciwnymdo otwarcia pozycji to stacisz odpowiednio ( 1:100 ) 20gr, (1:500) wszystko.

= bumshit

Shogun pisze:czyli jesli masz 1 zl na koncie i lewar 1:100 to zainwestujesz max 100zl
jezeli natomiast masz 1:500 to zainwestujesz 500 zl.

=true,

Pokaż mi brokera który ma dzwignie co do wartości pipa - np. xtb (1:100) płaci tyle samo za pipa co NF (1:500). - daj screeny,

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Uważam że skalp to gra kiedy SL jest ciasny, dla max 10-15 pips ze spreadem. Liczysz tylko na chwilowy moment na rynku, wchodzisz i praktycznie od razu masz pozycje profitową. SL jest jako hard stop :) Pozycje należy zamknąć wcześniej jeśli widzisz że siedzisz i rynek stoi w miejscu wtedy time stop :) (3-5 barów). Jeżeli widzisz że rynek idzie przeciwko Tobie uciekaj wcześniej, nie czekaj na SL.

Zajmuję się tym wybrałem taki rodzaj gry. Uważam, że taki do mnie pasuje. Poza tym uważam że łatwiej jest wejść 3 razy w rynek i wyrwać od 10-20 pips, nawet jeżeli nic się nie dzieje, niż czekać na 30-60 w jednym trejdzie.
Yaaa man

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Wa$$kII pisze:Poza tym uważam że łatwiej jest wejść 3 razy w rynek i wyrwać od 10-20 pips, nawet jeżeli nic się nie dzieje, niż czekać na 30-60 w jednym trejdzie.
moze i latwiej, ale ja to widze tak,

jak otwierasz trzy pozycje zamiast jednej z takim SL,
ponosisz trzy razy wieksze ryzyko, zeby uzyskac taki sam profit

czyli jestes matematycznie w znacznie gorszej sytuacji

ale FX to nie tylko matematyka :D
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

jasonbourne pisze:
Wa$$kII pisze:Poza tym uważam że łatwiej jest wejść 3 razy w rynek i wyrwać od 10-20 pips, nawet jeżeli nic się nie dzieje, niż czekać na 30-60 w jednym trejdzie.
moze i latwiej, ale ja to widze tak,

jak otwierasz trzy pozycje zamiast jednej z takim SL,
ponosisz trzy razy wieksze ryzyko, zeby uzyskac taki sam profit

czyli jestes matematycznie w znacznie gorszej sytuacji

ale FX to nie tylko matematyka :D
Zgadza się 3 razy podejmujesz, ale 3 razy mniejsze ryzyko. Więc szanse są po mojej stronie.

Pomijając fakt że łatwiej jest złapać 10 pipowe ruchy niż 30 pipowe, a zamykanie na 20 pips to nie jest reguła. można 3mać.

To jakbyś miał jabłko i starał się trafić w cel, przychodzi kolega, bierze drugie jablko ćwiartuje i rzuca 4 razy 8)
Yaaa man

ODPOWIEDZ