Metastock - Promocja 20%

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Akhh pisze:Oczywiście - pod warunkiem dostępu do feedu - ja używam Metastocka tylko do analizy spółek GPW po sesji
Rozumiem,po sesji to tak może wyglądać,mnie chodzi o Metastocka projesjonalnego działającego on/line...
Wierz mi że nieraz była różnica na Metastocku on/line ,a MT 4.......

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

zz
Maniak
Maniak

zz pisze:erybnik napisał:
Jest to oczywiście prawdą, gdyż samo oprogramowanie dostępne jest dla wszystkich zainteresowanych. Użytkowanie go jednak z wszystkimi rodzajami notowań QuoteCenter dostępne jest jedynie dla „nieprofesjonalistów”. Oznacza to, że nasza oferta bez jakichkolwiek zastrzeżeń dostępna jest tylko dla użytkowników indywidualnych. Ograniczenia dla profesjonalistów dotyczą co prawda jedynie bardzo małej części świadczonych usług, jednak jako dystrybutor musimy o tym wspomnieć.

Proszę nam wyjaśnić dlaczego profesjonaliści są wyłączeni z pewnych możliwości Metastocka?.Bardzo proszę o dokładne wyjaśnienie.
Drugie pytanie czy można u Was zakupić lub u Waszego partnera sygnały na stopę procentową Państw G-20?.
Trzecie pytanie ,czy w Metastocku i u Waszego partnera można zrobić taką konfigurację że zmieniamy kolejność walut np. z E/$ na $/Euro i w takiej konfiguracji składać zlecenia.
Podobno u Waszego partnera na platformie Routersa można zmieniać kolejność walut,w takiej sytuacji odpowiednio depozyt i spred proporcjonalnie jest większy// to jest oczywiste.//
Proszę to sprawdzić i dać nam odpowiedż.

Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Jeżeli jest jakiś problem dla Państwa firmy to może skontaktujecie się z firmą co działała z 4-6 lat temu,może wspólnie coś wymyślicie?.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

erybnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: erybnik »

zz pisze:Szanowny Kolega jest w błędzie.
Istnieje taka możliwość, była to usługa dostępna jakieś 4-6 lat temu.
Zgodnie z informacjami uzyskanymi u źródła nie było nigdy akcji umożliwienia dostępu tego typu, jak ta opisywana powyżej. Jeszcze kilka lat temu mogły istnieć niedopatrzenia, które umożliwiały np. podłączenie się przez kilka osób do jednego konta na serwerze – nigdy jednak nie były to działania zgodne z regulaminem dostawcy. Dzisiaj tego typu praca na danych byłaby zwyczajnie niemożliwa.
Zakładając, że dostarczycielem była jedna osoba można wnioskować, iż było to albo działanie niezgodne z regulaminem/wykorzystujące lukę lub też było to zorganizowane w jakiś inny sposób, niż przed dostęp bezpośrednio do QuoteCenter. Nie chcę oczywiście w żaden sposób oskarżać tutaj kogokolwiek o działanie w złej wierze, jednak zgodnie z informacjami uzyskanymi u źródła, opisywany projekt nigdy nie miał miejsca.
Możliwe, że nie dysponujemy wszystkimi informacjami, dlatego też ciężko jest zlokalizować o co dokładnie chodziło.
zz pisze:Proszę nam wyjaśnić dlaczego profesjonaliści są wyłączeni z pewnych możliwości Metastocka?.Bardzo proszę o dokładne wyjaśnienie.
Zgodnie z regulaminem QuoteCenter nie można oferować klientom profesjonalnym danych w czasie rzeczywistym. Muszą oni zgłosić się bezpośrednio do Thomson Reuters o ofertę instytucjonalną. Ograniczenie to dotyczy tylko tej części oferty, a nie np. licencji na oprogramowanie.
zz pisze:Drugie pytanie czy można u Was zakupić lub u Waszego partnera sygnały na stopę procentową Państw G-20?.
Nie wiem czy miałeś w tym przypadku na myśli sygnały czy dane. Jeżeli to pierwsze (tak jak napisałeś), to niestety QuoteCenter nie zajmuje się sygnałami tradingowymi, tylko dostarczaniem danych pod określony software (MetaStock). Jeżeli chodzi natomiast właśnie o dane, to QuoteCenter umożliwia dostęp do kalendarza w którym są wskazane poszczególne stopy procentowe w danym okresie, jednak nie ma odpowiadającym temu notowań, które można byłoby uruchomić jako wykres.
zz pisze:Trzecie pytanie ,czy w Metastocku i u Waszego partnera można zrobić taką konfigurację że zmieniamy kolejność walut np. z E/$ na $/Euro i w takiej konfiguracji składać zlecenia.
Podobno u Waszego partnera na platformie Routersa można zmieniać kolejność walut,w takiej sytuacji odpowiednio depozyt i spred proporcjonalnie jest większy// to jest oczywiste.//
Rzeczywiście możliwe jest przeglądanie wykresu zarówno EUR/USD jak również USD/EUR, jednak MetaStock to oprogramowanie analityczno-informacyjne, a QuoteCenter to dostarczyciel danych. W żadnym z elementów oferty Thomson Reuters nie ma niestety możliwości dostępu do platformy umożliwiającej składanie zleceń.

zz
Maniak
Maniak

erybnik pisze:Możliwe, że nie dysponujemy wszystkimi informacjami, dlatego też ciężko jest zlokalizować o co dokładnie chodziło.
Zapewniam Szanownego Kolegę że była taka możliwość na 100% ponieważ z niej korzystałem i muszę powiedzieć że zdecydowanie była to dobra oferta ponieważ po 1 można było kupić Metastocka i na jednej walucie za darmo go testować,po drugie w miarę rozwoju klienta mógł sukcesywnie dokupywać potrzebne istrumenty.
Uważam że Wasza firma powinna zdecydowanie w tym kierunku iść...
Rzeczywiście możliwe jest przeglądanie wykresu zarówno EUR/USD jak również USD/EUR, jednak MetaStock to oprogramowanie analityczno-informacyjne, a QuoteCenter to dostarczyciel danych. W żadnym z elementów oferty Thomson Reuters nie ma niestety możliwości dostępu do platformy umożliwiającej składanie zleceń.
Nie bardzo chce mi się w to wierzyć..
Routers ma swoją platformę na interbank,sprzedaje za Waszym // lub z Wami// Metastocka i chce mi Pan wmówić że nie można tego połączyć?,aby było kompatybilne?.
Przyznaję że ze względu na wiek jestem wybitnym anty talenciem informatycznym... :oops: ,lecz mi się to kupy nie trzyma...
Proszę to wyjaśnić z Waszym partnerem,proszę również spytać czy na platformie Routersa można u Waszego partnera można zrobić taką konfigurację że zmieniamy kolejność walut np. z E/$ na $/Euro i w takiej konfiguracji składać zlecenia.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedż.

PS abyśmy się jasno rozumieli,w mojej ocenie nie ma żadnej złośliwości.,wprost przeciwnie,jestem bardzo szczęśliwy że taka Firma jak Wasza powstała.

Dodano po 11 minutach:
erybnik pisze:zz napisał:
Proszę nam wyjaśnić dlaczego profesjonaliści są wyłączeni z pewnych możliwości Metastocka?.Bardzo proszę o dokładne wyjaśnienie.

Zgodnie z regulaminem QuoteCenter nie można oferować klientom profesjonalnym danych w czasie rzeczywistym. Muszą oni zgłosić się bezpośrednio do Thomson Reuters o ofertę instytucjonalną. Ograniczenie to dotyczy tylko tej części oferty, a nie np. licencji na oprogramowanie.
Dalej tego nie rozumiem,nie profesjonalistom proponujecie notowania w czasie rzeczywistym,a instytucjonalnym nie?.
A jeżeli detalowi też nie dacie w czasie rzeczywistym to jest bez sensu...
Ta firma co niej korzystałem miała notowania on/line bez żadnych opóżnień.
Siła Metstocka polega na korzystaniu z niego w czasie rzeczywistym.

Dodano po 20 minutach:

Ps rozumiem,instytucjonalni muszą wykupić u Waszego partnera ,a nie u Was..?

Dodano po 3 minutach:

Proszę to wyjaśnić,dalej tego nie rozumiem,po co instytucjonalni mają się przyznawać że są instytucjonalni skoro jako detal mogą wykupić u Was?.
Może są jakieś ukryte powody?.A jeżeli tak to co instytucjonalni mogą wykupić więcej niż jako detaliczni u Was?,czym to się różni?.
Proszę to szczegółowo wyjaśnić.

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

Metastocka mam od wersji poniżej około 4.5 nie pamiętam dokladnie której, były problemy z milenium, dane wyświetlało z rokiem 1900 !
Wersja mam EOD.
Dane kiedyś podpinalem real czymś takim:

http://p4wgpw.blogspot.com/2008/07/msdatasync.html
Z tą reklamą o profesjonaliźmie metastocka to chyba przesada, bo:
erybnik pisze:
samo oprogramowanie dostępne jest dla wszystkich zainteresowanych. Użytkowanie go jednak z wszystkimi rodzajami notowań QuoteCenter dostępne jest jedynie dla „nieprofesjonalistów”. Oznacza to, że nasza oferta bez jakichkolwiek zastrzeżeń dostępna jest tylko dla użytkowników indywidualnych. Ograniczenia dla profesjonalistów dotyczą co prawda jedynie bardzo małej części świadczonych usług, jednak jako dystrybutor musimy o tym wspomnieć.
Domyślam się o co chodzi , ale brak odpowiedzi na wcześniejsze pytania źle świadczy.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

zz
Maniak
Maniak

NiceFox pisze:Z tą reklamą o profesjonaliźmie metastocka to chyba przesada
Ja miałem Metastock profesjonal 7 ,byłem bardzo zadowolony.
Podstawowa i najważniejsza siła Metastocka polega na tym że masz niezależne ob brokera żródło informacji do analiz.
W krótkim okresie nie widać różnic,lecz już po 2-4 dniach takie cyrki wychodziły że tylko metstock z niezależnym żródłem dawał obiektywne analizy rynku,a np. u brokerów niby te same wskażniki dawały sygnały przeciwne nie tylko na wykresach 15 minutowych lecz również zdarzały się przeciwne sygnały nawet na wykresach 30 minutowych co było dla mnie szokiem...
Reasumując przy poważnej kasie i profesjonalnym podejściu // moim zdaniem.// tylko Metastock z niezależnym od brokera żródłem np. Routers..

NiceFox pisze:erybnik napisał:

samo oprogramowanie dostępne jest dla wszystkich zainteresowanych. Użytkowanie go jednak z wszystkimi rodzajami notowań QuoteCenter dostępne jest jedynie dla „nieprofesjonalistów”. Oznacza to, że nasza oferta bez jakichkolwiek zastrzeżeń dostępna jest tylko dla użytkowników indywidualnych. Ograniczenia dla profesjonalistów dotyczą co prawda jedynie bardzo małej części świadczonych usług, jednak jako dystrybutor musimy o tym wspomnieć.

Domyślam się o co chodz
Prosiłbym Ciebie abyś nam wyjaśnił Twoją myśl.

Pozdrawiam.

Dodano po 5 godzinach 49 minutach:

PS tak ogólnie....
MetaStock® jest obecny na rynku już 27 lat jako wybór wielu poważnych traderów oraz inwestorów.

W pełnym uproszczeniu MetaStock® jest narzędziem analitycznym używającym wykresów i wskaźników w celu ułatwienia wyboru kiedy zawrzeć oraz kiedy wyjść z transakcji. Nie ma perfekcyjnego systemu, jednak MetaStock® pomaga zwiększać prawdopodobieństwo osiągania zysków ze spekulacji oraz inwestowania. Kluczem do sukcesu jest metodyczne oraz systemowe podejście, które jest możliwe dzięki wykorzystaniu poniższych rozwiązań.
Możliwość zbudowania z tego co pamiętam ponad 10 000 zbudowania wskaźników i systemów
Dokładne dane finansowe są sercem programu MetaStock®

Powiada się, że oprogramowanie analityczne jest tak dobre jak wprowadzone do niego dane. Reuters DataLink jest rozwiązaniem #1 dla oprogramowania MetaStock®. Ekskluzywna technologia AutoClean™ zapewnia dane na najwyższym poziomie. W połączeniu z regionalizacją pakietów i danych możliwe jest uczestniczenie w wybranych rynkach całego świata.
QuoteCenter oznacza niesamowicie szybkie dostarczanie wszelkich potrzebnych danych oraz informacji

QuoteCenter to źródło danych dla MetaStock Pro oraz Pro FX. Oznacza ono natychmiastowy dostęp do danych rynkowych używanych przez profesjonalnych traderów. QuoteCenter jest zwyczajnie jednym z najlepszych źródeł danych możliwych do wykorzystania przez indywidualnych uczestników rynku.
MetaStock® Profesjonal FX
Znakomite narzędzie dla traderów walutowych. MetaStock Pro FX umożliwia analizę zmienności, płynności oraz warunków panujących na rynku walutowym 24 godziny na dobę. MetaStock Pro FX jest wspierany przez dane QuoteCenter FX

MetaStock® Profesjonal
Flagowy produkt linii MetaStock wyznaczający najwyższe standardy w dziedzinie tradingu na najwyższym poziomie. Zwyczajnie prawdopodobnie niemożliwym jest zakup bardziej zaawansowanego narzędzia wspomagający trading na takich rynkach jak: Forex, akcji, kontraktów terminowych czy wielu innych.
To tak ogólnie,a realnie najważniejsza jest siła Metastocka która polega na tym że mamy niezależne ob brokera żródło informacji do analiz.

erybnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: erybnik »

zz pisze:Zapewniam Szanownego Kolegę że była taka możliwość na 100% ponieważ z niej korzystałem i muszę powiedzieć że zdecydowanie była to dobra oferta ponieważ po 1 można było kupić Metastocka i na jednej walucie za darmo go testować,po drugie w miarę rozwoju klienta mógł sukcesywnie dokupywać potrzebne istrumenty.
Tak jak pisałem na początku - informacje uzyskane u źródła wykluczyły taką możliwość. Niestety nie jesteśmy w stanie na ten moment nic w tej kwestii zmienić.
zz pisze:Routers ma swoją platformę na interbank,sprzedaje za Waszym // lub z Wami// Metastocka i chce mi Pan wmówić że nie można tego połączyć?,aby było kompatybilne?.
Przyznaję że ze względu na wiek jestem wybitnym anty talenciem informatycznym... ,lecz mi się to kupy nie trzyma...
Proszę to wyjaśnić z Waszym partnerem,proszę również spytać czy na platformie Routersa można u Waszego partnera można zrobić taką konfigurację że zmieniamy kolejność walut np. z E/$ na $/Euro i w takiej konfiguracji składać zlecenia.
Nasza współpraca z firmą Thomson Reuters skupia się (na podstawie zawartej z firmą umowy) na oprogramowaniu MetaStock oraz danych QuoteCenter. W tym konkretnym wypadku omawiane oprogramowanie nie jest platformą do składania zleceń, a do analizy rynku, podczas gdy sama prezentacja danych może być - zgodnie z informacjami podanymi we wcześniejszym poście – zamienna dla różnych par EUR/USD -> USD/EUR.
zz pisze:Dalej tego nie rozumiem,nie profesjonalistom proponujecie notowania w czasie rzeczywistym,a instytucjonalnym nie?.
NiceFox pisze:Domyślam się o co chodzi , ale brak odpowiedzi na wcześniejsze pytania źle świadczy.
W tej kwestii nie ma żadnej tajemnicy, a zwłoka w odpowiedzi jest spowodowana faktem, iż nie śledzimy niniejszego wątku 24 godziny na dobę.
Podobnie jak w przypadku oferty u operatora telefonii komórkowej, bankowości czy nawet wszelkiego rodzaju ofert związanych z edytorami tekstu, arkuszami kalkulacyjnymi, antywirusami i wielu innymi częściami działalności nie tylko związanej z komputerami czy Internetem – jest ona zróżnicowana w zależności czy mówimy o konsumencie indywidualnym czy przedsiębiorcy. W pierwszym przypadku osoba ta korzysta z danej oferty dla potrzeb własnych, podczas gdy w drugim przypadku licencja umożliwia osiąganie dodatkowych korzyści materialnych. Zjawisko to jest nie tylko bardzo powszechne ale również naturalne. Nie rozumiem zatem dlaczego w tym przypadku wzbudza tak duże wątpliwości.

Proszę mi wierzyć, że w tej kwestii nie ma żadnej ukrytej tajemnicy, którą mielibyśmy na celu ukrywać. Jeżeli któryś z przedmówców jest zainteresowany ofertą instytucjonalną, to z przyjemnością umożliwimy kontakt z odpowiednią komórką firmy Thomson Reuters, która jest za te kwestie odpowiedzialna. My jednak tego typu usługami się nie zajmujemy (podobnie jak ma to miejsce w przypadku dostępu do międzybanku, który to został poruszony wcześniej).

Analizując dalszą część wątku napotykamy się ponownie na pytania odnośnie tej samej kwestii. Proszę uznać powyższe akapity za odpowiedź odnośnie części zawierających pytania i wątpliwości dotyczące różnic między ofertami.

Mam nadzieję, że udało mi się chociaż trochę rozwiać wątpliwości związane z poruszanymi kwestiami. Jeżeli pojawią się kolejne pytania to postaramy się w możliwie krótkim czasie na nie odpowiedzieć.

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

@ ZZ nie wiem dlaczego tak usilnie reklamujesz Metastocka. Ja w tej chwili używam ver. 8.0 i mam ten soft prawie od początku powstania, wcale nie uważam tego programu jako jedyny słuszny .
Wcale nie ma wielkiej różnicy między OmegąSupCha, AmiBrok, Fibotradr, Elwave i podobnymi, a są nawet bardziej profesjonalne. Zależy od przyzwyczajenia i potrzeb. To że na MT4 inaczej wskaźniki pokazują to wiadomo, jak g...o na wejściu to i g...o na wyjściu. Możesz w MT4 analizę robić z danymi off.
Bardziej istotne jest referencyjne źródło danych. JAk chcesz to możesz wkleić moją odpowiedz którą dostałeś na priv.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

zz
Maniak
Maniak

NiceFox pisze:JAk chcesz to możesz wkleić moją odpowiedz którą dostałeś na priv
Wrzucam może się komuś przyda

Różnica niewielaka, albo olbrzymia jak dla kogo. Musi być przecież jakieś uzasadnienie większego kasowania za Reuter FX. QC chodzi na innych serwerach. Reuter FX ma niskie latency to już jest wystarczający powód.
Nie znalazłem API do QC. Odnośnie niusów to jaka jest różnica między Finfx demo?
Do tej pory nie korzystałem z niusów.
Jaka jest różnica w datafidzie FX między QC,Esignal i CME?
Rozumiem że z QC korzystasz w celach referencyjnych.

Pozdrawiam.

Dodano po 7 minutach:
zz pisze:Rozumiem że z QC korzystasz w celach referencyjnych.
http://www.chv-plugins.com/cms/FxPlug/Q ... ration.php

Prawdę mówiąc nie znam się na tym, zapłaciłem,miałem Metastocka profesjonala podpiętego,wszystko hulało jak się patrzy,a najważniejsze że analizy z Metastocka w pewnych ważnych sytuacjach wychodziły lepiej....

doppio
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: doppio »

AmiBroker jest 10 razy tanszy i 100 razy lepszy :-)

MetaStock - http://www.elitetrader.com/so/?action=v ... oductID=28

ODPOWIEDZ