czerwinek pisze:Zbyszek jak byłem w sellu na EUR/USD i wyszedłem na początku formacji i myślę pobujają się trochę to wejdę za godzinę lub dwie ale tak ostro ruszli up że już było za późno, ale idealnie formacja Gartleya zadziałała.
Załapałeś się na tego Gartleya?
Czerwinek, wejście miałem idealne - 1.3081, ale wejście idealne to nie wszystko

Wypracowałem taka metodę (która raz działa, a raz nie), że mając wstępnie potwierdzenie formacji wychodzę po pierwsze fali entuzjazmu i wracam , obniżając tym samym cenę zakupu. Tym razem eurusd mi odjechało.., choć coś tam zarobiłem. Można ten incydent interpretować jako brak konsekwencji i dyscypliny, a może już czas, bym wchodził dwoma pozycjami w taki ciekawe setupy i jedną realizował skalping w ramach formacji, a drugą twardo trzymał.. Chyba trzeba będzie się zastanowić.
Wracając do domniemanego gartleya na AUDUSD - formacja nie weszła, bo AUDUSD obronił.. kanał trendu wzrostowego. Sprawdźcie
Przedstawiam hipotetyczny scenariusz wyłamania dołem z konsolidacji.
Jak dla mnie poziom 1.08010, 10 pipsów wyżej, niżej będzie rozważany jako sell z plytkim s/l. W końcu giełda w Ameryce się sobą udławi i dolar zacznie się "umacniać"..
Na wykresie 4h rysuję jeden z wariantów tej hipotezy RGR.
Hipoteza zdanie sensowne - prawdziwe lub nieprawdziwe. Wszystko może okazać się .. BZDURĄ..

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.