Po dość pracowitej końcówce tygodnia czas na małe podsumowanie.
Po nieudanym piątkowym dniu ( -10pkt) tydzień został zamknięty na
+43pkt.
Po niemal miesiącu przerwy zyskałem nowe spojrzenie na moment wejścia w zmodyfikowanym systemie, którego wersję używałem w styczniu (czyli momencie zakładania dziennika). 'Małym' problemem było to, że chciałem złapać ruch stosunkowo wcześnie co powodowało, że przy nieznacznych powrotach ceny zamykałem pozycję. Przez ten czas próbowałem znaleźć jakiś filtr ale teraz chyba nie będzie on potrzebny

Generalnie będę starał się łapać ruchy właśnie po 'cofkach'. Takie podejście będzie wymagało więcej cierpliwości ale przez to będę mógł publikować poziomy potencjalnych wejść przed zawarciem pozycji co może być ciekawe dla osób, które również obserwują ten instrument
Ze zmian jakie wprowadzam to wprowadzenie SL - najprawdopodobniej będzie to stała wartość w zależności od interwału. Do tego R:R na początek będzie wynosiło min 1:4 przy składaniu zlecenia. Realne R:R możliwe że będzie się kształtowało znacznie powyżej 1:10 (no chyba że się zdarzy, że nie będę czekał do zrealizowania TP i wcześniej zamknę

)
Wszystko to oczywiście ma na celu polepszenie statystyk - przede wszystkim zysku i trafności - oczywiście przyszłość to zweryfikuje

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.