Moje zmagania z DAXem

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

trader pisze:Dzisiejsze wejścia zostały przedstawione na wykresie z Pitchforkiem.
Chciałem wejść dodatkową pozycją pod widelca, który utrzymuje się od 4 dni ale zabrakło mi 2pkt do buy limit.

Wynik z 2 dzisiejszych transakcji to +22pkt :)
Wejście powinno być na Twoim BUYLIMIT :/ Kilka pips uciekło...
Ładnie złapałeś ten ruch 8)

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader »

Dziś jeszcze chciałem urwać kilka punktów na krótko ale... rynek będąc w trendzie wzrostowym 'wymusił na mnie' ciasnego SL.

Podsumowanie dnia: +75pkt
Podsumowanie tygodnia: +142pkt

Z wyniku tygodniowego jestem zadowolony, gdyż plan został zrealizowany i prawie w całości odrobiony za zeszły tydzień ;)

Wykonanie planu lub jego brak to na dobrą sprawę tylko punkt odniesienia. Bardziej skupiam się na innych aspektach - po tym tygodniu zauważyłem, że podniosła się 'jakość' moich transakcji (wejść ale chyba bardziej wyjść ;) ) i to jest największy plus tego tygodnia :)

Miłego weekendu życzę! :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Just do it !

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Dziś scalpingu ciąg dalszy ;)

Po publikacji kilku pitchforków coraz częściej się zastanawiam nad wprowadzeniem tego narzędzia do mojego systemu jako miejsce potencjalnego zasięgu dla TP lub SL.
Pozostaje to kwestią praktyki bo wrzucenie wszystkich narzędzi na jeden wykres może mieć odwrotny skutek od zamierzonego ;)

Wynik z wczoraj: +9pkt
Wynik z dziś: +20pkt.
Just do it !

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Dzisiejszy dzień to ogarnianie tematu LT i praktyka na rachunku demo.

Ale oczywiście znalazłem trochę czasu (sporo okazji uciekło a to co grałem to był szybki zysk i powrót na demo). Bardziej skupiłem się na tym by zrobić zadowalający wynik, co zresztą się udało :)

Dzisiejszy wynik: +24pkt.

Właśnie jestem na etapie otwierania firmy więc myślami jestem często poza rynkiem. Wkrótce może się to przełożyć na inny rodzaj gry - docelowo jestem zainteresowany ruchami na 50-100pkt (rozważam również ruchy na 250-300pkt). Ale to wszystko będzie oczywiście zależało od ilości czasu, którym będę dysponował :)
Just do it !

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Po dość pracowitej końcówce tygodnia czas na małe podsumowanie.

Po nieudanym piątkowym dniu ( -10pkt) tydzień został zamknięty na +43pkt.

Po niemal miesiącu przerwy zyskałem nowe spojrzenie na moment wejścia w zmodyfikowanym systemie, którego wersję używałem w styczniu (czyli momencie zakładania dziennika). 'Małym' problemem było to, że chciałem złapać ruch stosunkowo wcześnie co powodowało, że przy nieznacznych powrotach ceny zamykałem pozycję. Przez ten czas próbowałem znaleźć jakiś filtr ale teraz chyba nie będzie on potrzebny ;)
Generalnie będę starał się łapać ruchy właśnie po 'cofkach'. Takie podejście będzie wymagało więcej cierpliwości ale przez to będę mógł publikować poziomy potencjalnych wejść przed zawarciem pozycji co może być ciekawe dla osób, które również obserwują ten instrument :)

Ze zmian jakie wprowadzam to wprowadzenie SL - najprawdopodobniej będzie to stała wartość w zależności od interwału. Do tego R:R na początek będzie wynosiło min 1:4 przy składaniu zlecenia. Realne R:R możliwe że będzie się kształtowało znacznie powyżej 1:10 (no chyba że się zdarzy, że nie będę czekał do zrealizowania TP i wcześniej zamknę ;) )

Wszystko to oczywiście ma na celu polepszenie statystyk - przede wszystkim zysku i trafności - oczywiście przyszłość to zweryfikuje :)
Just do it !

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Pomimo nieznacznej straty w wysokości 10pkt (ciut za szybko wszedłem :/ ) i braku jednego wejścia jestem dobrej myśli.

Musze się zająć jeszcze SL (na wykresie obszar zaznaczony kolorowym prostokątem - kurs nieznacznie wyszedł dołem) bo jak widać poziomy dla wejścia w transakcje były fajne :)
Just do it !

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

No to zaczynam umieszczać poziomy gdzie możliwe jest odbicie oraz miejsce na otwarcie pozycji :)

Podany poziom jest zbieżny dla wszystkich interwałów jakich używam (5M,15M,30M oraz 1H) . Muszę zaznaczyć, że jest on ruchomy (zmienia się on nieznacznie bo zwykle max 2pkt w stronę kierunku na świeczkę w przypadku 15M i wyżej).
Jeżeli będą następowały zasadnicze zmiany co do możliwości kontynuacji to będę o tym pisał :)
Just do it !

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Jest realizacja 2 transakcji na 5 i 10pkt :)
Just do it !

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Tylko na chwilę odszedłem od komputera - na zasłużone śniadanie - a tu co widzę? Odrzucili wyznaczony poziom :/

Na szczęście obyło się bez SL=5pkt ;)

Teraz czekam na podobne cofnięcie jak rano tylko, że oczekując na L :)
Na chwilę obecną brak jest wyznaczonego poziomu.

Zamiast zasypywać wątek kolejnymi wpisami nt. zmieniającego się poziomu postanowiłem, że najlepszym rozwiązaniem jest edytowanie i zmiana w tym samym wpisie :)

edit: poziom z 5M -> 6735
Just do it !

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Niestety wyciął mnie SL :/ Co więcej przegapiłem S - mam nadzieję, że podbiją trochę kurs abym mógł wejść w pozycje ;)

Poziom 6735 obowiązuje dla S (wariant z rana ze spadkami jest aktualny)
Just do it !

Zablokowany