Price Action - Asmodeus8 Journal
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
CADJPY_D
To może być interesujące ....
zamknąłem już transakcję, ale cena moze powrócić do 78.8... bo dalej jest w daily RM.
zamknąłem już transakcję, ale cena moze powrócić do 78.8... bo dalej jest w daily RM.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
CADJPY
Dzięki Darek za inspirację.
Ciekawy wykres, interesujące spojrzenie.
Daję swoje.
Jak wiesz, łączę techniki świec japońskich z horyzontalnymi poziomami wsparcia/oporu, oraz formacjami harmonicznymi.
Z tego punktu widzenia spadkowa formacja przenikania, która pojawiła się w piątek nie ma jeszcze zbyt wielkiej siły, bo.. nie występuje na istotnym poziomie horyzontalnym. Oczywiście, może przynieść przecenę, ja jednak zakładam, że bazowy scenariusz póki co to kontynuacja wzrostu po korekcie, więc raczej zakładałbym możliwość kupna w strefie, którą zaznaczyłem i możliwość realizacji jednej z wersji formacji harmonicznej ABCD, bowiem zasięg tych formacji dotykałby ważnych poziomów oporu (79 oraz 79,80)
A więc póki co myślę :
1. o kupnie
2. sprzedaży w okolicach 79, lub 79,80 (zawsze z płytkim s/l)
Ps. Jeszcze nigdy tą parą nie handlowałem
Ciekawy wykres, interesujące spojrzenie.
Daję swoje.
Jak wiesz, łączę techniki świec japońskich z horyzontalnymi poziomami wsparcia/oporu, oraz formacjami harmonicznymi.
Z tego punktu widzenia spadkowa formacja przenikania, która pojawiła się w piątek nie ma jeszcze zbyt wielkiej siły, bo.. nie występuje na istotnym poziomie horyzontalnym. Oczywiście, może przynieść przecenę, ja jednak zakładam, że bazowy scenariusz póki co to kontynuacja wzrostu po korekcie, więc raczej zakładałbym możliwość kupna w strefie, którą zaznaczyłem i możliwość realizacji jednej z wersji formacji harmonicznej ABCD, bowiem zasięg tych formacji dotykałby ważnych poziomów oporu (79 oraz 79,80)
A więc póki co myślę :
1. o kupnie
2. sprzedaży w okolicach 79, lub 79,80 (zawsze z płytkim s/l)
Ps. Jeszcze nigdy tą parą nie handlowałem

- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
GBPUSD tzw.kabel
Zbyszek ,
Harmoniczne są bardzo ciekawe, ale jszcze ich nie rozumiem do końca, dlatego po samej lekturze P.Danielewicza muszę jeszcze z rok poobserwować ;-) Jak z twojego punktu widzenia sie to ma w praktyce, czy jak powiedział wielki zwolennik własności społecznej Jozef Stalin, jesli fakty przeczą teorii tym gorzej dla faktów .;-)
-------------------------------------------------------
KABEL(GBPUSD)
Trochę mało przekonywujące , ale wsparcie na czerwonej linii to tzw. bezpieczny poziom ;-) Ustawiam pending order . Jest potwierdzenie na D,W .
Harmoniczne są bardzo ciekawe, ale jszcze ich nie rozumiem do końca, dlatego po samej lekturze P.Danielewicza muszę jeszcze z rok poobserwować ;-) Jak z twojego punktu widzenia sie to ma w praktyce, czy jak powiedział wielki zwolennik własności społecznej Jozef Stalin, jesli fakty przeczą teorii tym gorzej dla faktów .;-)
-------------------------------------------------------
KABEL(GBPUSD)
Trochę mało przekonywujące , ale wsparcie na czerwonej linii to tzw. bezpieczny poziom ;-) Ustawiam pending order . Jest potwierdzenie na D,W .
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Chyba już jest czas na MM, zaczyna sie realizacja zysków.expedient warzywniaka pisze:Można na dłużej, najlepiej właśnie teraz bo jesteśmy na wysokości prawego ramienia. Jeżeli formacja się faktycznie uformuje, to teraz jest najlepszy czas na najlepszy RR._/_/Dariusz_/_/ pisze:GBPUSD
Nie zapominajmy, ze mamy bullish trend dlugoterminowo.
Pozdr.
mnie zainteresowała para aud/usd. Jak sądzicie czy jest szansa aby teraz zaczęła się głębsza korekta. Sytuacja w moim odczuciu jest godna do obserwowania
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Pamietaj o kierunku trendu, to co mowisz to jest CT duze ryzyko !seb23mj pisze:mnie zainteresowała para aud/usd. Jak sądzicie czy jest szansa aby teraz zaczęła się głębsza korekta. Sytuacja w moim odczuciu jest godna do obserwowania
Pozdrawiam.
Podobnie jak podalem wczesniej AUDCAD jako CT ale generalnie po RET do nizszego poziomu jest duza szansa na Long.
AUDUSD
Też przyglądam się tej parze, ale raczej jestem zwolennikiem trendu bocznego przez jakiś czas. Wczoraj grałem short
, zyski zrealizowane, rano otworzyłem long, zrealizowane, teraz czekam na poziom 1.0600 - tu zamierzam próbować kupować, z płytkim s/l (formacja gartleya).
Uważam, ze para zbuduje sobie średnioterminowy box, a potem , być może zobaczymy fałszywą próbę wybicia góra i dopiero potem zjazd..
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=55256

Uważam, ze para zbuduje sobie średnioterminowy box, a potem , być może zobaczymy fałszywą próbę wybicia góra i dopiero potem zjazd..
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=55256