Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Wirus pisze:Byłeś kiedyś we Francji albo we Włoszech? Wink
We Francji nie. Ale w Rzymie ,Wenecji i na Sycyli tak. Wszędzie tam idzie się dogadać po angielsku. Plusem jest to ,że tam dużo osób po prostu zna ten język .
Ale nawet jak Ty umiesz dobrze angielski to Twoi odbiorcy nie muszą go znać tak dobrze. Moim zdaniem dogadać się oznacza załatwić to co potrzebne. Typu wynająć samochód czy wynająć pokój w hotelu. Bez podstaw angielskiego nigdzie nic nie załatwisz ,chyba ,że poprzez translator . Ale koniec offftopu :) Chyba ,że umiesz język ojczysty danego kraju ,ale to oczywiste.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Cadermo pisze:koniec offftopu
Doczytaj najpierw o co chodzi w tym temacie od początku ....bo zdaje się, że wskoczyłeś w biegu i nie kumasz do końca?
Dziękuję i pozdrawiam.

Cadermo

Fx_boy pisze:
Cadermo pisze:koniec offftopu
Doczytaj najpierw o co chodzi w tym temacie od początku ....bo zdaje się, że wskoczyłeś w biegu i nie kumasz do końca?
jesli angielski dotyczy tematu " wszystkie pytania dozwolone dla poczatkujacych to ok....

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Nie angielski.. jako taki, tylko ewentualne skutki podpisywania umów z brokerami
obcojęzycznymi.
Dziękuję i pozdrawiam.

Direct
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Direct »

Siema :) Narazie mam konto demo założone na plus500.pl. I mam takie dziwne wahania kapitału i bilansu. Gdy mam zysk dodatni to kapitał mi sie odejmuje. A gdy mam zysk - to mi sie kapitał dodaje.. Czy takie wahania są normalne?

Pilar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pilar »

Witam, gram na demo już miesiąc, staram sie czytać forum i pochłaniam wiedze jednak paru zwrotów (określeń) nie rozumiem: Co to znaczy że para znajduje sie w konsoli? co to wartość R:R?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Direct pisze:Czy takie wahania są normalne?
Wrzuć może jakiś screen to będzie bardziej wiadomo o co się rozchodzi... ;)
Pilar pisze:Co to znaczy że para znajduje sie w konsoli?
Konsolidacja = trend boczny.
Pilar pisze:co to wartość R:R?
Risk:Reward - stosunek potencjalnego ryzyka do potencjalnego zarobku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Cadermo

Konsola .Wytłumaczę Ci to łatwo , Nie ma trendu ,cena porusza się w takim prostokącie ,ciągle góra dół . Bez wyraźnego trendu .Wybicie z tej konsoli może nam pokazać kierunek ruchu ,ale pierwsze wybicie często jest zdradliwe ,czyli fałszywe.

RR; Risk ratio .Stusnek ryzyka . Typu RR wynosi 1:3 . Czyli Jedno zlecenie ,które da CI profit ,pokryje 3 ewentualne straty . Czyli TP 30 ,SL 10.

Kumasz? :wink:

Pilar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pilar »

Świetnie, tak też myślałem, dzięki! :wink:

ODPOWIEDZ