Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ale przecież na tych screenach wszystko się zgadza. Za każdym razem masz pozycje na minus to i bilans konta masz na minus. Co tam ma być nie tak ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Strzelam, że bilans u nich to ilość wolnych środków, czyli niezaangażowanych do otwarcia pozycji. Natomiast kapitał to bilans rachunku uwzględniający zysk/stratę z otwartych pozycji - tylko i wyłącznie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Direct
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Direct »

Mi spada to wszystko. nawet jak mam zyski. To kapitał mi idzie w dół..

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jak zamykasz na minusie to musi iść w dół... ;)
Patrz na Kapitał i tyle.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
under87
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: under87 »

witam.
intensywnie zastanawiam się nad wyborem odpowiedniego pakietu danych - chodzi mi o internet mobilny. może mi ktoś powiedzieć ile transferu "zrzera" platforma MT4 ? czy wystarczy mi pakiet 3 Gb zakładając że korzystam z platformy średnio 5 godzin dziennie?
z góry dziękuje za odpowiedź

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Ja korzystam z pakietu plusa w telefonie. Udostępniam hot-spot przez telefon i netbook mi ciągnie z niego neta. Biorę pakiet 500 mb na miesiąc ,a po przekroczeniu net nadal chodzi ,ale na strony nie wejdę (tz wejdę ,ale prędkość jest bardzo mała ) ,a mt4 chodzi na netbooku bez problemów.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

under87 pisze:intensywnie zastanawiam się nad wyborem odpowiedniego pakietu danych - chodzi mi o internet mobilny. może mi ktoś powiedzieć ile transferu "zrzera" platforma MT4 ? czy wystarczy mi pakiet 3 Gb zakładając że korzystam z platformy średnio 5 godzin dziennie?
W prawym dolnym rogu MT4 masz ilość wymiany danych podanych w kb. Wszystko zależy od ilości otwartych wykresów, wykonywanych akcji, zmiany interwałów (dane muszą się pobrać), ilości par wyświetlanych w kwotowaniach itd. itp.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

dobart
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dobart »

czesc,

macie może taką "strategie" do MT4 która przenosiłaby mi SL na BE po iluś pipsach na plus?
Wiem ze cos takiego jest ale nie moge znalezc. Jak ktos ma to bylbym wdzieczny za wrzucenie tu... :)

pzdr.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

czesc,

macie może taką "strategie" do MT4 która przenosiłaby mi SL na BE po iluś pipsach na plus?
Wiem ze cos takiego jest ale nie moge znalezc. Jak ktos ma to bylbym wdzieczny za wrzucenie tu... Smile

pzdr.
Luktom Visual Order Editor :)

dobart
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dobart »

dzieki, tego szukałem :]

ODPOWIEDZ