PLUS 5% DZIENNIE - POLECAM
EUR/USD: dywergencja na H4, niepotwierdzony UP. Ponadto niepotwierdzona bardzo silna formacja wzrostowa z zasięgiem 1.35-1.37.
Aktualnie jesteśmy na pierwszym oporze 1.3257. Czekam do rana z otwieraniem pozycji - na 1.329 lub zejście poniżej pivota 1.32.
Pozycja sell zamknięta na koniec sesji piątkowej na małym plusie - na M15 mieliśmy dywergencje wzrostową. Poza tym nie lubię trzymać pozycji przez weekend.
Aktualnie jesteśmy na pierwszym oporze 1.3257. Czekam do rana z otwieraniem pozycji - na 1.329 lub zejście poniżej pivota 1.32.
Pozycja sell zamknięta na koniec sesji piątkowej na małym plusie - na M15 mieliśmy dywergencje wzrostową. Poza tym nie lubię trzymać pozycji przez weekend.
"Jak tak... to tak." Wielki Szu
USD/CHF jest jak dla mnie prawie idealną kopią EUR/USD z tym że odwrotną. 
mack, to widzę że gramy bardzo podobnie, bo ja też z CCI korzystam, z tym że na dywergencje w ogóle nie gram, tylko jako potwierdzenie sygnału S i L, który często ignoruje
Kurcze a też siedziałem w piątek po południu w L na E/U ale tak jak Ty przymknąłem, bo nie lubię trzymać przez weekend, zwłaszcza z greckim oddechem na plecach

mack, to widzę że gramy bardzo podobnie, bo ja też z CCI korzystam, z tym że na dywergencje w ogóle nie gram, tylko jako potwierdzenie sygnału S i L, który często ignoruje

Kurcze a też siedziałem w piątek po południu w L na E/U ale tak jak Ty przymknąłem, bo nie lubię trzymać przez weekend, zwłaszcza z greckim oddechem na plecach

GBP/JPY: realizacja, +20pips, +15pips.mack pisze:GBP/JPY: Przypuszczalne przebicie oporu na 122.66, zlecenie oczekujące TP1 20pips.
Na EUR/USD sprawdzają się moje przypuszczenia z piątku na zrobienie 1.33+. I tak jak pisałem dziś po otwarciu dla E/U ja bym z wejściem na U/C poczekał. Nie piszę, że złe, poprostu za wcześnie otwarte. IMVHO.$aymon pisze:USD/CHF L 0.9123 . Proszę o ew. opinie. Wydawało mi się dobrym posunięciem.
"Jak tak... to tak." Wielki Szu