PLUS 5% DZIENNIE - POLECAM

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
mack
Gaduła
Gaduła

Post autor: mack »

EUR/USD: realizacja, +25pips, +40pips, +33pips
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Jak tak... to tak." Wielki Szu

mack
Gaduła
Gaduła

Muszę zmykać. Na koniec wrzucam co grać.
EUR/USD: co? no REPLAY! SELL@ 1.329-1.332

xspojlerx, ładnie zagrane. Ja niestety spóźniłem się na nie. W zamian odwdzięczyłem się na forum.

Dodano:
I drobna sugestia na pytanie dlaczego biorę 20 pips a nie więcej (pomijając że nie tylko) - bierz co dają i spadaj, dobra zasada IMO.
Nie ma nic gorszego niż niezrealizowany zysk lub zamieniony na stratę. A jak będzie sytuacja to otwierasz nową pozycję i łapiesz kolejne pipsy. 15-20pips to naprawdę jest dużo. Poza tym pozwala nauczyć czy czyjesz rynek. Polecam poćwiczyć - na demo czy mikrolotach.

Pilar
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Pilar »

Szkoda ze jestem w pracy i raczej nie mogem zagrac. Piekne wejscia mack :wink: Swieczki ladnie sygnalizowaly wejscie w S-ki

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: xspojlerx »

Dzięki mack, zagraliśmy prawie to samo tylko w odwrotne strony :lol:

Co do brania po 20 pipsów, jest dokładnie tak jak mówisz, ja gram między istotnymi poziomami wsparć, bo to jest najpewniejsze, a ilekroć próbowałem ciągnąć pozycję dalej lub nie daj boże piramidować, to rynek się odwracał i kończyło się na BE lub co gorsza na SL.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: pozytyw »

xspojlerx pisze:Ja się załapałem na rajd w górę że tak pozwolę sobie wkleić, tylko wejście spóźnione o 1 świeczkę.
Ładny trejd

Mam takie pytanie. Widzę LT, świece wskazujące L ale widzę też opór zaraz nad wejściem w pozycję. Nie jest bezpieczniej poczekać na retest?
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Dziękuję :) Hmm... Jak zapewne wiesz, przeważnie S/R to strefa, a nie linia(pojedyńcza wartość cenowa), i przeważnie tak je wyznaczam, no chyba że mi się nie chce, wtedy wrzucam tylko linię, co miało miejsce tutaj, pewnie i by można, jeżeli ktoś gra na pullbacki, ja potraktowałem to jako ten sam obszar więc wystarczyło mi objęcie na dosyć ciekawym poziomie :wink:

Z drugiej strony jakby patrzeć na wszystkie wsparcia/ opory, to jest ich tak wiele że ciężko byłoby zając jakąkolwiek pozycję...

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: pozytyw »

Dzięki za odpowiedź. Tak się zastanawiałem bo po prostu masz tam właśnie wyznaczoną strefę.
Kiedy ja próbuję grać LT z wyznaczonymi strefami SD czy też SR mam gorsze wyniki niż na wszystkich z osobna no i oczywiście tak jak piszesz - trudno znaleźć taki "idealny" trejd.
Spiesz się powoli.

mack
Gaduła
Gaduła

EUR/USD: realizacja, +33pips, +27pips.
Miłej nocki.

$aymon
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: $aymon »

mack pisze:
EUR/USD: realizacja, +33pips, +27pips.
Miłej nocki.
Jestem pod wrażeniem opanowania techniki gry, gratulacje.
Ja ciągle wykonuję dużo zbędnych ruchów. Które niestety niosą za sobą koszty. Zaczynam trochę na to inaczej patrzeć , ale ciągle w realizacji wychodzi słabo. No nic, trzeba trenować dalej.
pozdro
Mechaniczny trader.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Brawo, brawo, zagrania naprawdę niezłe mack :wink: Byłaby możliwość żebyś pisał uzasadnienia swoich "rekomendacji"? Na pewno wielu mogłoby się z tego dużo nauczyć, ja również :)

ODPOWIEDZ